پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رشد ناخن ها به ویژه برای بانوان از اهمیتی بسزا برخوردار است. اما گاهی به دلایل مختلف رشد ناخن ها به تعویق می افتد. این موضوع برای بسیاری از بانوان ناراحت کننده است.
به گزارش سرویس خواندنی های امتخاب، رشد ناخن ها یکی از ملاک های سلامت پوست و مو محسوب می شود. اگر ناخن های شما از رشد مناسبی برخوردار نباشند و به شکلی که انتطار می رود رشد نکنند احتمالا با نگرانی هایی مواجه می شوید. درادامه به بررسی برخی از شایع ترین علل بلند نشدن ناخن ها می پردازیم:
خشکی و شکنندگی
برخی از اوقات کمبود روغن های سالم بدن باعث می شود ناخن ها بیش از حد شکننده و خشک شوند. بهتر است در رژیم غذایی خود روغن های سالمی مثل روغن زیتون و روغن کنجد را بگنجانید. در ضمن پس از حمام یا پس از شستن ظرف ها حتما دستان خود را با گلیسیرین یا روغن زیتون ماساژ دهید. بهتر است اموری مثل ظرف شستن را حتما با دستکش انجام دهید.
کمبود کلسیم
یکی از دلایلی که می تواند زمینه ساز مشکل عدم رشد ناخن ها شود، مشکل کمبود کلسیم است. وقتی کلسیم بدن افراد پایین تر از حد نرمال باشد احتمال مشکلاتی در پوست و مو و البته رشد ناخن ها وجود دارد. کمبود کلسیم نه تنها روی ناخن ها تاثیر منفی دارد، بلکه می تواند زمینه ساز پوسته پوسته شدن و شکنندگی شدید ناخن ها شود.
عوامل ژنتیک
گاهی برخی از عوامل ژنتیک در نوع رشد و حتی مدل ناخن ها نقش دارند. ویژگی هایی مثل رشد سریع ناخن ها یا رشد آهسته ناخن ها یا شکنندگی و غیرشکنندگی ناخن ها تا حد زیادی به عوامل ژنتیک مرتبط است.
عدم نگهداری درست
گاهی ناخن ها به درستی محافظت نمی شوند. درواقع استفاده از لاک به شکل مکرر، استفاده از لاک پاک کن های بسیار قوی و عدم سوهان کشی منجر به مشکلات عدم رشد و شکنندگی ناخن ها می شود. بنابراین سعی کنید از انجام این امور خودداری کنید و همیشه با ملاطفت با ناخن های خود برخورد کنید. برای باز کردن قوطی ها و مواردی مشابه از ناخن ها استفاده نکنید.