arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۷۸۰۲
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۳ - ۰۶ آبان ۱۳۹۷

جریمه ۵۰۰ هزار پوندی فیس‌بوک برای افشای اطلاعات کاربرانش

کمیسیون محافظت از اطلاعات کاربران در بریتانیا فیس‌بوک را درپی رسوایی اخیر و افشای اطلاعات کاربرانش ۵۰۰ هزار پوند جریمه کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

کمیسیون محافظت از اطلاعات کاربران در بریتانیا فیس‌بوک را درپی رسوایی اخیر و افشای اطلاعات کاربرانش ۵۰۰ هزار پوند جریمه کرد.

به گزارش ایسنا، تقریبا اوایل سال جاری ۲۰۱۸ میلادی بود که شبکه‌اجتماعی فیس‌بوک درگیر بزرگ‌ترین رسوایی در طول تاریخ خود شد چراکه اخبار بسیاری مبنی بر همکاری فیس‌بوک با یک موسسه تحقیقاتی به نام کمبریج آنالتیکا و افشای اطلاعات خصوصی خیل عظیمی از کاربران فیس‌بوکی منتشر شد. گزارش‌های منتشره نشان می‌داد که اطلاعات بیش از ۸۷ میلیون نفر از کاربران فیس‌بوک در این همکاری به سرقت رفته و افشا شده است.

پس از آنکه وب‌سایت‌ها و رسانه‌های خبری بسیاری گزارش کردند که شبکه اجتماعی فیس‌بوک در انتشار اطلاعات شخصی و خصوصی کاربرانش دست داشته است، مردم و منتقدان بسیاری فیس‌بوک را به خیانت در امانت و همکاری با نهادهای دولتی یا تحقیقاتی متهم کردند.

این شبکه اجتماعی به سرعت آماج حملات کاربران بسیاری در سراسر جهان قرار گرفت به‌گونه‌ای که تعداد کثیری از شرکتها و افراد معروف اقدام به بستن و غیرفعال کردن صفحات مجازی خود در فیس‌بوک کرده و استفاده از این شبکه اجتماعی را ننگی برای دنیای مجازی توصیف کرده‌اند.

طبق گزارش هکرنیوز ، حالا دفتر کمیسیون محافظت از اطلاعات کاربران بریتانیا شرکت آمریکایی فیس‌بوک را به مبلغ ۵۰۰ هزار پوند جریمه کرده است چراکه بر این باور است این شرکت به دلیل همکاری با موسسه تحقیقاتی کمبریج آنالتیکا اطلاعات کاربرانش را افشا کرده و آنها را بدون کسب اجازه کاربران در اختیار محققان و پژوهشگران قرار داده است. بسیاری از کاربران معتقدند که هنوز معلوم نیست چه اتفاقی بر سر اطلاعاتشان آمده و چه سواستفاده‌هایی از آن شده است.

گفته می‌شود این مبلغ برای فیس‌بوک چندان هنگفت نخواهد بود چراکه تقریبا معادل مبلغی است که این غول تکنولوژی هر ۱۸ دقیقه ان را کسب می‌کند. به همین خاطر سازمان حمایت از حریم خصوصی کاربران در انگلستان در ماه ژوئیه سال جاری ۲۰۱۸ میلادی خواستار افزایش میزان جریمه فیس‌بوک شده بود. اما حالا به نظر می‌رسد که مبلغ جریمه نهایی شده است و فیس‌بوک موظف خواهد بود آن را هرچه سریعتر برای جبران بخشی از خسارات وارده به کاربران این کشور بپردازد.

بر اساس گزارشی که این کمیسیون از رسوایی‌های اخیر فیس‌بوک ارائه داده است، این غول تکنولوژی به دلیل همکاری با کمبریج آنالتیکا حداقل یک میلیون شهروند انگلیسی را تحت تاثیر قرار داده است.

پس از انتشار خبر رسوایی فیس‌بوک و نقض حریم شخصی کاربرانش، افراد مشهور و شرکت‌های کوچک و بزرگ بسیاری اقدام به حذف صفحه کاربری خود در این شبکه اجتماعی کرده‌اند تا بدین ترتیب، اعتراض خود را نسبت به سهل انگاری فیس بوک نشان دهند.

با اینکه فیس‌بوک در تمامی روزنامه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از تمامی کاربرانش در این خصوص عذرخواهی کرد و در بیانیه‌ای نیز احتمال هرگونه جاسوسی و افشای اطلاعات آنها را رد کرد، اما همچنان خشم عموم مردم در سراسر جهان نسبت به این شبکه اجتماعی محبوب و پرطرفدار فروکش نکرده است.

نظرات بینندگان