پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پس از درگذشت «بیگم کلثوم نواز» همسر نواز شریف نخست وزیر زندانی پاکستان، دولت فدرال این کشور با آزادی مشروط وی و دخترش «مریم نواز» موافقت کرد.
به گزارش ایرنا؛ «فواد حسین چودری» وزیر اطلاع رسانی، میراث ملی و رسانه های پاکستان شامگاه سه شنبه با اعلام خبری گفت:دولت فدرال پاکستان بر اساس قانون (parole) با آزادی مشروط نواز شریف، دخترش و محمد صفدر دادمادش که در زندان ادیاله راولپندی به سر می برند، موافقت کرده است.
این تصمیم به دلیل در گذشت همسر نواز شریف در لندن گرفته شده است تا خانواده نواز شریف بتوانند در مراسم درگذشت و بزرگداشت وی شرکت کنند.
«کلثوم نواز» همسر « محمدنواز شریف» نخستوزیر پیشین پاکستان، عصر سه شنبه بیستم شهریورماه در سن 68 سالگی و در اثر ابتلا به سرطان در لندن درگذشت.
«محمد نواز شریف» نخست وزیر پیشین پاکستان روز جمعه ۱۴ ژوئیه (۲۲ تیرماه امسال) در بدو ورود به پاکستان به همراه دخترش مریم نواز دستگیر شدند.
هواپیمای حامل نواز شریف و دخترش مریم ساعت ۸:۴۵ عصر به وقت محلی بیست و دوم تیرماه در فرودگاه مرکزی لاهور به زمین نشست و پس از آن بود که از سوی ماموران سازمان تحقیقات فدرال پاکستان بازداشت شد.
یک هفته پیش از بازداشت نوازشریف، دادگاه مبارزه با فساد پاکستان نواز شریف نخست وزیر پیشین این کشور، مریم نواز دختر و 'صفدر' داماد وی را در موضوع پرونده املاک آنها در لندن به تحمل حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم کرد.
نواز شریف که آن زمان در لندن به سر می برد و حکم نیز درغیاب او صادر شد، گفت که انگیزه سیاسی پشت این حکم بوده است.
شریف پس از اعلام رای دادگاه مبارزه با فساد پاکستان، در لندن اعلام کرد که جمعه 22 تیرماه به پاکستان بازگشته و به رای دادگاه اعتراض می کند.
با انتشار اسناد 'پاناما' در سال 2015 افشا شد که چند فرزند نواز شریف با شرکتهای ثبت شده ارتباط دارند و ادعا شد که از آن طریق املاکی در لندن خریداری کرده اند.
خانواده نواز شریف همیشه تاکید کردهاند که این املاک از طریق مشروع به دست آمده است.
نواز شریف از فوریه 1990 تا ژوئیه 1993 به مدت سه سال و نیم و از فوریه 1997 تا کودتای بدون خونریزی نوامبر 1999 نخستوزیر پاکستان بود.
وی هر دو بار نتوانست دوره پنج ساله نخستوزیری را به پایان ببرد و برکنار شد.
نواز شریف برای بار سوم در ژوئیه 2017 و پس از انتشار اسناد پاناما با رای دیوان عالی پاکستان از نخستوزیری کناره گیری کرد.
نخست وزیر پیشین پاکستان از سوی دادگاه ویژۀ مبارزه با فساد اقتصادی پاکستان، به صورت غیابی به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
«مریم نواز شریف» وارث سیاسی پدرش نیز به هفت سال زندان و همسر او محمد صفدر که نماینده پیشین پارلمان پاکستان بود، به یک سال زندان محکوم شدند.