رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران از بازپسگیری حدود ۲۰۰ ملک از میان ۱۳۰۰ ملکی که حق بهرهبرداری از آن به افراد غیر سپرده شده بود، خبر داد.
مجید فراهانی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص آخرین وضعیت بازپسگیری ۱۳۰۰ ملک که بنا به گفته اعضای شورای شهر بدون طی مراحل اداری و حق بهرهبرداری از آن به افراد غیر سپرده شده، گفت: از ابتدای آغاز به کار شورای شهر پنجم، حساسیت زیادی بر روی املاک متعلق به شهرداری داشته و داریم؛ چراکه بخش عمده بودجه شهرداری غیرنقد است و شهرداری برای انجام پروژههای خود عمدتا املاک را مبنا قرار میدهد و با واگذاری املاک، ضمن پیش بردن پروژهها، بدهیهای خود را نیز پرداخت میکند. بر همین اساس حساس بودیم که ببینیم چه اتفاقی برای املاک رخ داده است.
وی افزود: مجموعا حدود ۱۳۰۰ ملک و زمین متعلق به شهرداری تهران در اختیار اشخاص حقیقی، حقوقی، نهادهای خیریه، مدیران شهرداری و ... واگذار شده که این زمینها متعلق به شهرداری هستند، اما پولی بابت حق بهرهبرداری از آنها به شهرداری داده نشده است.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه این پروژهها به شکل قانونی و برای پرداخت بدهی و پیشبرد پروژه واگذار نشده است، گفت: مالکیت این املاک در اختیار شهرداری است، اما حق بهرهبرداری از آن به افراد دیگر سپرده شده است که در شورای شهر پنجم برای جلوگیری از این رویه ناصواب، مصوبهای داشتیم که براساس آن واگذاری هر ملکی در شهرداری تهران میبایست با تایید شورا و براساس قرارداد معینی باشد نه اینکه سازمان املاک به صرف دستور شهردار یا معاونینش املاک را واگذار کنند.
وی با بیان اینکه برای برگشت املاک که در دورههای قبل واگذار شده، کمیتهای سه نفره در سازمان املاک پیگیر این موضوع شده است، گفت: براساس آخرین گزارش تاکنون ۲۰۰ ملک برگردانده شده و برای ۹۰ درصد مابقی املاک نیز نامه ارسال شده مبنی بر اینکه باید این املاک بازپس داده شود.
فراهانی ضمن تشکر از قوه قضائیه گفت: خوشبختانه قوه قضائیه همکاری خوبی داشته و شعبهای را به صورت اختصاصی پیگیر این موضوع کرده که با حساسیت زیاد به صورت ویژه این موضوع را پیگیری کند و امید است بخش زیادی از این املاک برگردانده شود.
وی با بیان اینکه در بازدیدها مشخص شد برخی از املاک کاربری خود را تغییر داده و استفاده تجاری و یا حتی به عنوان کافی شاپ از آن استفاده میشود، گفت: همه این موارد شناسایی شده و نامه اجرایی برای آن صادر شده است و هم سازمان املاک، شورای شهر و شهرداری به جدیت پیگیر بازگرداندن املاک است و امیدواریم هرچه سریعتر سامانه املاک و مستغلات شهرداری تهران بر روی سامانه شفافیت بارگذاری شود تا اطلاعات املاک در اختیار همه شهروندان قرار گیرد و همگان در جریان باشند که چه اتفاقاتی رخ میدهد و این املاک در اختیار چه کسانی قرار گرفته است تا شاهد نباشیم املاک مردم با بی احتیاطی در اختیار افراد دیگر قرار میگیرد.
فراهانی در ادامه با بیان اینکه بخشی از این املاک در اختیار نهادها و موسسات است که برگرداندن آنها به راحتی نیست، گفت: تخلیه برخی از املاک زمانبر است، اما همه تلاش خود را در راستای شفاف سازی افکار عمومی انجام میدهیم.
وی در پاسخ به این سوال که در میان دریافت کنندگان املاک آیا نام مسئولان مدیریت شهری نیز به چشم میخورد، گفت: در میان دریافت کنندگان حق بهرهبرداری از این ۱۳۰۰ ملک، نام برخی از اعضای شورای قبلی، برخی مدیران قبلی بلندپایه شهرداری، برخی از مسئولین و شخصیتهای دولتی و غیردولتی به چشم میخورد.
وی در پاسخ به این سوال که شنیده شده مقاومتهایی در بازپس دادن املاک از سوی برخی چهرهها وجود دارد، گفت: قطعا اگر این املاک بازپس داده نشود از طریق دستگاه قضائی پیگیری میکنیم.
فراهانی افزود: متاسفانه برخی قراردادها یکساله و دوساله بوده، اما برخی قراردادها قید زمانی در آن وجود ندارد.
پیش از این اعضای شورای شهر تهران از واگذاری حق بهرهبرداری حدود ۱۳۰۰ ملک خبر داده بودند.