همانطور که می دانید مصرف 5 واحد میوه و سبزیجات به صورت روزانه می تواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد. مصرف روزانه 9 تا 10 واحد میوه و سبزی به همراه 3 واحد لبنیات باعث کاهش فشار خون بالا می شود. پتاسیم بیشترین نقش را در کاهش فشار خون دارد، با توجه به ارزش غذایی هندوانه زرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، این میوه سرشار از پتاسیم می باشد.
این نوع هندوانه به دلیل دارا بودن ویتامین A و ویتامین C برای سلامتی چشم مفید است. هندوانه آناناسی یک منبع قوی از لوتئین می باشد. لوتئین برای پیشگیری از بیماری دژنراسیون ماکولار چشمی وابسته به سن لازم است. این بیماری مزمن بیشتر در افراد مسن دیده می شود و مهم ترین علت کوری در جهان می باشد. این بیماری تشکیل لکه زرد بر روی شبکیه چشم است که افراد مبتلا به آن با پیشرفت بیماری توانایی خواندن، نوشتن و رانندگی را از دست می دهند.این لکه درمان قطعی ندارد اما با تغییر در برنامه غذایی و مصرف دارو می توان آن را به تعویق انداخت و یا از مبتلا شدن پیشگیری کرد. لذا می توان گفت هندوانه قرمز برای پیشگیری از سرطان و هندوانه زرد برای سلامتی چشم ها سودمند هستند.
هندوانه آناناسی حاوی مقدار زیادی فیبر می باشد که می تواند سوزش سر دل در زنان باردار را درمان کند و همچنین با بهبود حرکات روده، یبوست در این دوره را از بین ببرد. کمبود آب بدن در دوران بارداری سبب انقباض زودرس و تولد زودرس نوزاد می شود که مصرف هندوانه به دلیل دارا بودن بیش از 90% آب می تواند از ابتلا به کم آبی در زنان باردار جلوگیری کند. همچنین مصرف هندوانه ی آناناسی به دلیل دارا بودن مقدار بالای کلسیم و پتاسیم سبب تقویت استخوان های جنین در دوران بارداری می شود.
هندوانه زرد منبع خوبی از ویتامین C است که سبب سنتز کلاژن در پوست شده در نتیجه چین و چروک پوست از بین رفته و سبب جوان سازی پوست می شود و به جلوگیری از ریزش مو کمک می کند. و نیز بتا کاروتن موجود در هندوانه زرد از آفتاب سوختگی پیشگیری کرده و سبب درمان آن می شود. ویتامین A موجود در این هندوانه نیز سبب پاکسازی پوست صورت، رفع خستگی و پیشگیری از پوسته پوسته شدن پوست می شود. ویتامین A موجود می تواند چربی پوست را کنترل کند و میزان آکنه و جوش را کاهش دهد.
هندوانه زرد را می توان به صورت دسرهای متنوع و خوشمزه سرو کرد ؛ به این صورت که خربزه و طالبی را همراه این هندوانه داخل آب پرتقال دهید و سپس فریز کنید. جهت تزئین بهتر دسر از تکه های هندوانه قرمز استفاده کنید.
مقداری هندوانه زرد، خربزه و طالبی را داخل مخلوط کن مخلوط کنید. این آبمیوه مخلوط بسیار خوشمزه و مقوی خواهد بود. از پوست هندوانه زرد نیز می توانید ترشی درست کنید. این ترشی اشتها را افزایش می دهد.
برای نگهداری هندوانه بریده شده، روی قسمت بریده آن سلفون کشیده و در یخچال نگه دارید. برای اینکه از طعم شیرین و طراوت هندوانه بریده شده محاظفت کنید بهتر است آن را بیش تر از یک هفته در یخچال نگه ندارید. هندوانه ی بریده شده را هم خیلی نباید در فریزر نگه داشت. توجه داشته باشید که مدت زمان نگهداری آن در فریزر حداکثر یک ماه است.
رنگ هندوانه زرد مانند سایر رنگ های سفید و قرمز در هندوانه یک مسئله عادی است و جای نگرانی وجود ندارد. امیدواریم در روزهای گرم تابستانی از خوردن آن لذت ببرید.