امیرحسین زمانینیا، معاون وزیر نفت در امور بینالملل ۴ شرط نفتی ایران برای ماندن در برجام را تشریح کرد و گفت: برجام برای ما تا زمانی عملیاتی است که نفتمان را بفروشیم، عواید ناشی از فروش را بدون مشکل دریافت کنیم، تجهیزات مورد نیاز را تهیه و تامین مالی پروژهها را انجام دهیم.
به گزارش «انتخاب»، معاون وزیر نفت در امور بینالملل با اشاره به اقدامات عربستان در زمینه محدود کردن نفت ایران، گفت: مسئولان عربستان همه جا دنبال مسئولان ایرانی هستند و به مشتریان نفت ایران تخفیفهایی پیشنهاد میدهند که بازار نفت ایران را محدودتر کنند.
به گزارش ایسنا امیرحسین زمانینیا در نشستی که در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، با تاکید بر اینکه هر کشوری که ظرفیت تولید نفت بیشتری داشته باشد، نفوذ بیشتری دارد، توضیح داد: اگر عربستان و آمریکا با یکدیگر برای تاثیرگذاری در بازار نفت ایران برنامهریزی کرده باشند به دلیل ظرفیت بالای تولید در این دو کشور این برنامهریزی موثر است.
وی ادامه داد: البته صنعت نفت و گاز ایران و مدیریت بازاریابی شرکت ملی نفت در طول چهل سال گذشته آبدیده شده و مکانیزمهای مختلفی مدنظر دارد، اما اگر برنامهریزی آمریکا و عربستان صحت داشته باشد، جنگی برای به دست آوردن بازار رخ میدهد.
معاون وزیر نفت در امور بینالملل در مورد افزایش قیمت نفت، اظهارکرد: این موضوع احتمالا در جلسه بعدی اوپک مطرح میشود که قیمت نفت تا چه حدی متعادل خواهد بود.
زمانینیا ادامه داد: من نمیدانم مشتری جدید در ماههای مارچ و آوریل در اروپا داشته باشیم یا نه، اما صادرات ما در در اوریل رکورد زد و در می هم به همین منوال خواهد بود.
وی در مورد عملکرد عربستان در زمینه مشتریان نفت ایران، گفت: مسئولین عربستانی هر جا دنبال مسئولین ایرانی هستند و به مشتریان نفت ایران پیشنهادهایی میدهند که بازار نفت ایران را محدود کنند.
تاسیس شرکت مشترک بین ایران و آذربایجان
معاون وزیر نفت در امور بینالملل در ادامه با اشاره به امضای قرارداد بین وزارت نفت ایران و وزارت انرژی آذربایجان برای توسعه مشترک دو میدان نفتی در خزر، اظهارکرد: یکی از این میادین بسیار بزرگ است و قرار است در ابتدا روی آن کار کنیم. در این راستا قراردادی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت سوکار آذربایجان امضاء شده که برای توسعه این میدان یک شرکت مشترک تاسیس کنند.
همه پول نفت را می توانیم به یورو تبدیل کنیم
زمانینیا در ادامه به این سوال که ایران چه بخشی از پول نفت خود را به یورو دریافت میکند، پاسخ داد: ما همه پول را میتوانیم به یورو بگیریم یا تبدیل به یورو کنیم، البته تبدیل به یورو در برخی از کشورها هزینه دارد.
در بدترین حالت تحریم به قبل از سال ۹۲ بازمیگردیم
وی در ادامه با اشاره به احتمال بازگشت تحریمها، گفت: اگر بانکها تحریم شوند، در بدترین حالت به قبل از سال ۹۲ بازمیگردیم، البته شرکت ملی نفت در آن زمان هم کارهای خودش را به نحوی انجام میداد، اما با چالشهایی هم مواجه بودیم البته این شرایط هم به نظر من محتمل نیست.
سوآپ نفت کرکوک به زودی صورت میگیرد
معاون وزیر نفت در امور بینالملل در ادامه با تاکید بر اینکه ایران و عراق برای سوآپ نفت کرکوک تمایل دارند، گفت: در زمینه مسائل لوجستیک از قبیل اینکه چند تانکر ایرانی و چند تانکر عراقی باشند و تانکرها از کدام مسیر تردد کنند، مشکلاتی وجود دارد که هفته آینده برطرف میشود و سوآپ به زودی آغاز خواهد شد.
برجام برای ایران تا زمانی زنده است که بتوانیم نفت بفروشیم
زمانی نیا با تاکید بر اینکه برجام برای ایران تا زمانی زنده است که بتوانیم نفت بفروشیم، اظهارکرد: اگر ما بتوانیم تجهیزات را تهیه کنیم، نفت بفروشیم، عواید آن را برداریم و امکان صادرات داشته باشیم، برجام برای ما معتبر است در غیر این صورت نامعتبر خواهد شد.
عربستان موفقیت چندانی در محدود کردن بازار ایران نداشته است
وی در ادامه با اشاره به کارشکنیهای عربستان برای محدود کردن بازار ایران، عنوان کرد: آمار صادرات ایران نشان میدهد عربستان موفقیت چندانی در این زمینه نداشته است، اما یک رقابت ناسالم ایجاد کرده است.
رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که فردا تصمیم خود در مورد برجام را اعلام می کند.