پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه «جاکارتا پست»، قانونگذاران اندونزیایی نگران سوء استفاده از این شبکه اجتماعی در انتخابات آینده این کشور هستند.
«اویتا نورسانتی» نماینده مجلس اندونزی دراین جلسه خطاب به «روبن هتاری» روابط عمومی فیسبوک اندونزی گفت: « قانع نشدم که فیسبوک قادر است از اطلاعات شخصی ما حفاظت کند».
پیش از این گزارش شده بود که اطلاعات حداقل 87 میلیون کاربر فیسبوک که میلیون ها نفر از آنها شهروندان کشورهای جنوب شرق آسیا از جمله اندونزی بوده اند، بدون اجازه آنها به دست شرکت «کمبریج آنیلیتیکا» افتاده است.
طبق این گزارش ، این شرکت با تحلیل اطلاعات به گروههای سیاسی در انتخابات کشورهای مختلف ازجمله انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و فیلیپین 2016 کمک کرده است.
«اویتا نورسانتی» با اشاره به رسوایی درز اطلاعات کاربران فیسبوک، به نماینده این شرکت در اندونزی گفت: «شما چطور میتوانید ما را متقاعد کنید که اطلاعات ما به دست دیگران نمیافتد؟»
وی همچنین در خصوص وجود تعداد زیادی از اخبار جعلی در این شبکه اجتماعی، اظهار داشت: «در فیسبوک هیچگونه غربالگری برای حذف خبرهای جعلی و اکاذیب وجود ندارد».
«چارلز هونوریس» دیگر عضو مجلس اندونزی نیز از بی عملی فیسبوک دربرابر اخبار جعلی انتقاد کرد و گفت: شبکههای اجتماعی معمولا برای بیداری اجتماعی استفاده میشوند اما فیسبوک دربرابر پیامهای نفرتگرایانه اقدامات لازم را انجام نداده است.
نماینده فیسبوک نیز در پاسخ به این انتقادها گفت که این شبکه اجتماعی به دلیل سوء استفاده «کمبریج آنالیتیکا» از این شرکت شکایت قانونی کرده و روند قضایی آن در حال اجراست.
وی با ذکر این که هزاران کارمند این شبکه اجتماعی به صورت هفتگی، سه میلیون گزارش خطا دریافت میکنند، اعتراف کرد: کاستیهایی در فیسبوک وجود دارد و این شرکت در جهت رفع آن تلاش میکند.
وزیر ارتباطات اندونزی پیشتر تهدید کرده بود، در صورت یافتن شواهدی مبنی بر سوء استفاده از اطلاعات شخصی کاربران اندونزیایی، شبکه اجتماعی فیسبوک را مسدود می کند.
«رودیانتارا» با اشاره به اینکه ، در اندونزی شبکه پیام رسان «تلگرام» مسدود شده است، اظهار داشت: چنانچه مجبور باشم فیسبوک را هم به طور کامل مسدود سازم، این کار را انجام خواهم داد وپیش از این، انجام داده ام و باز هم قاطعانه این کار را خواهم کرد.
اندونزی به عنوان چهارمین کشور پرجمعیت جهان، علاوه بر شبکه اجتماعی فیسبوک، دیگر شبکهها همچون توییتر و یوتیوب را نیز تهدید کرده است.
توییتر و گوگل پیش از این توافق کرده بودند تا همکاریهای لازم را برای نظارت بر شبکههای اجتماعی، با دولت اندونزی انجام دهند.
کشور بیش از 260 میلیون نفری اندونزی در جنوب شرق آسیا، دارای حدود 90 میلیون کاربر شبکه اجتماعی فیسبوک است.