arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۰۲۸۴۵
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۲ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۷
رییس بانک مرکزی:

تصمیم اخیر دولت درباره قیمت ارز آثار مثبتی داشت / عوامل غیراقتصادی دیگر نمی‌تواند به شدت قبل بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارد / در روز‌های آینده قیمت سکه از قیمت دلار ۴۲۰۰ تومانی تبعیت می‌کند

رییس بانک مرکزی گفت: تصمیم اخیر دولت در تعیین نرخ ارز آثار مثبتی بر اقتصاد کشور داشته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تصمیم اخیر دولت درباره قیمت ارز آثار مثبتی داشت / عوامل غیراقتصادی دیگر نمی‌تواند به شدت قبل بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارد / در روز‌های آینده قیمت سکه از قیمت دلار ۴۲۰۰ تومانی تبعیت می‌کند

رییس بانک مرکزی گفت: تصمیم اخیر دولت در تعیین نرخ ارز آثار مثبتی بر اقتصاد کشور داشته است.

به گزارش «انتخاب»، ولی‌الله سیف در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در پاسخ به پرسشی در خصوص ارزیابی تصمیم اخیر دولت برای تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومان برای هر دلار، اظهار کرد: این تصمیم آثار مثبتی بر اقتصاد کشور داشته است. البته هنوز خیلی زود است درباره این طرح نظر قطعی بدهیم و آثار مثبت آن را تحلیل کنیم، اما اطلاعاتی که به ما می‌رسد، نشان دهنده این است که این اقدام بر اقتصاد کشور تاثیر مثبتی گذاشته است.

به نوشته ایسنا، وی با اشاره به اینکه این تصمیم دارای آثار و تبعات کوتاه مدت و بلند مدت است که آثار بلندمدت اهمیت خیلی بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: مجهز شدن کشور و حاکمیت بر بازار اقتصاد کشور و جلوگیری از ضربه‌پذیری اقتصاد در برابر توطئه‌های دشمن یکی از آثار مثبت بلندمدت تصمیم اخیر دولت است.

سیف با تاکید براینکه درآمد‌های ارزی کشور به خوبی کفایت نیاز‌های ما را دارد، اظهار کرد: نوسانات اخیر نرخ ارز دلیل اقتصادی ندارد و بیشتر غیراقتصادی است که با این تصمیم دولت نرخ ارز تحت کنترل قرار گرفته است و عوامل غیراقتصادی دیگر نمی‌تواند به شدت قبل بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارد.

رئیس بانک مرکزی در ادامه گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت تصمیم اخیر دولت مسئله شفاف سازی است. اقتضای امروز بازار مالی، شفافیت است. این تصمیم دولت این امکان را فراهم کرده است که تبادلات مالی در کشور با شفافیت انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: درآمد ارزی کشور یک سرمایه ملی محسوب می‌شود و ما باید دقت کنیم این سرمایه را به اولویت‌های اصلی کشور تخصیص دهیم. تصمیم اخیر دولت این ابزار را به ما می‌دهد تا بتوانیم از این پس تشخیص دهیم چه نیاز‌هایی ضروری است. در دولت هم انسجام کلی و جدی برای کنترل نرخ ارز ایجاد شده و همه با تمام توان در صحنه هستند. جلسات متعددی با رئیس‌جمهور و معاون اول در همین زمینه داشتیم.

سیف در ادامه تصریح کرد: پس از جلسه امروز هیئت دولت جلسه دیگری برای تهیه سایر آیین نامه‌ها و ضوابط در زمینه ارز خواهیم داشت. البته بعضی از آیین نامه‌ها که مورد نیاز بود امروز در جلسه هیئت دولت به تصویب رسید. بعضی موارد هم به هماهنگی میان دستگاه‌ها از جمله بانک مرکزی، وزارت صنعت و وزارت اقتصاد نیاز دارد؛ که این هماهنگی‌ها در حال انجام است. بخشی از اقدامات نیز مربوط به خود بانک مرکزی است. مثلا دیشب چند آیین‌نامه درباره تامین ارز دانشجویی یا ارز تامین خدمات تهیه و منتشر شد. بخشنامه ارز مسافری نیز ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: ما در رابطه با زمانبندی فروش سکه هم تنوع بیشتری ایجاد کرده‌ایم. معتقدیم در روز‌های آینده قیمت سکه از قیمت دلار ۴۲۰۰ تومانی تبعیت می‌کند.

وی ادامه داد: حباب در سکه وجود داشت که این حباب باید خالی شود در روزهای آینده قیمت سکه متناسب با قیمت دلار می‌شود.

سیف با بیان این که از اول اسفند سال گذشته سامانه‌ای را طراحی کرده ایم که اطلاعات ورودی‌های ارز کشور و مصارف ارزی در این سامانه ثبت می‌شود، تصریح کرد: ورود اطلاعات به این سامانه تا پایان اردیبهشت به پایان می‌رسد و در زمینه‌ی ورودی‌های ارز و مصارف ارزی برای مااشراف اطلاعاتی ایجاد می‌کند. و این امکان را می‌دهد که در تخصیص منابع ارزی ، اولویت‌ها را مشخص کرده و تخصیص بهینه بدهیم.

رئیس بانک مرکزی همچنین با اشاره به این که ممکن است به هر کسی به هر دلیلی ارز داده نشود گفت: این سامانه وقتی نهایی شود مسائل خیلی شفاف می‌شود. یک ارز مورد نیاز برای کشور مربوط به واردات است که واردات از این پس بدون ثبت سفارش ممنوع می‌شود، این موضوع در دولت تصویب شده است. ارز خدمات هم باید تعریف روشنی داشته باشد ، ارز درمانی و دانشجویی هم دستور العمل خاص خود را دارد. صرافی ها هم عامل تخصیص این ارزها هستند.

سیف در پاسخ به این پرسش که آیا تصمیم دولت در تعیین دستوری نرخ ارز اثر گذاری بلند مدت خواهد داشت، بیان کرد: در مدلی که ما عمل کرده‌ایم هیچ گاه نرخ ارز تثبیت نیست، بلکه بر اساس واقعیات اقتصادی کشور امکان تعدیل مستمر در آن وجود دارد که یکی از این عوامل و واقعیات که بر نرخ ارز اثر می‌گذارد نرخ تورم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل ما در زمینه‌ی عملکرد صرافی‌های دوبی، اربیل، و استانبول حل شده است گفت: ما دشمنانی در خارج از کشور داریم که با عملکرد خودمی‌خواهند بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارند بنابراین ما باید خود را تجهیز کنیم تا این اثر گذاری از اقدامات آنها را از بین ببریم این مدل می‌تواند به ما کمک کند.

وی در پایان درمورد آخرین تصمیمات درباره‌ی تبدیل ارز گزارشگری از دلار به یورو تاکید کرد:‌این موضوع جدی است و مصوبه آن در دولت است و به زودی مصوب می‌شود تا ارز گزارشگری از دلار به یورو تبدیل شود این اتفاق امسال رخ خواهد داد.

برچسب ها: سیف ، بانک مرکزی
نظرات بینندگان