پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
انتشار یک فیلم تقطیع شده که لحظاتی از ورود محمدجواد ظریف به زاگرب را نشان میدهد، باعث سوءاستفاده برخی مخالفان با ادعای نادرست عدم استقبال مقام های دولت کرواسی از وزیر خارجه کشورمان شد.
به گزارش «انتخاب»، این فیلم ابتدا در کانالهای متعلق به تندروهای جریان اصولگرا منتشر شد و به نظر می رسد در ادامه روند تخریب وزیر امور خارجه کشورمان، برنامه ریزی شده بود.
در فیلم تقطیع شده مذکور، محمدرضا صادق از سردی هوا و اینکه افراد بیشتری ممکن بود به استقبال بیایند صحبت می کند؛ در حالی که قبل و بعد این ویدئوی چند ثانیه ای حذف شده است؛ بلافاصله برخی با سوءاستفاده از این فیلم، تلاش کردند تا چنین القا کنند که هیچ مقام دولتی کرواسی به استقبال ظریف نرفته است.
اما واقعیت آن است که در فرودگاه زاگرب، اسکراچیچ معاون سیاسی منطقه ای وزارت خارجه، سفیر کرواسی در تهران، نماینده تشریفات وزارت خارجه کرواسی، رییس پروتکل ریاست جمهوری این کشور، معاون شهردار زاگرب و چند مقام دیگر کروات به همراه و اعضای سفارت ایران در این کشور به استقبال ظریف رفته بودند و جوسازی های انجام شده، ذره ای با واقعیت قرابت ندارد.
نکته قابل تامل اینکه ورود ظریف به کرواسی با ورود موج سرمای شدید به منطقه بالکان همزمان شده بود؛ از طرفی، فرودگاه زاگرب با توجه به جدیدالتاسیس بودنش هنوز سالن VIP نداشت و از این رو مقاماتی که به استقبال ظریف رفته بودند نزدیک به سه ساعت در دمای نزدیک به منفی 15 درجه در محوطه فرودگاه به انتظار نشسته بودند.
مقام های دولت کرواسی هنگام استبال از ظریف او را از پای پلکان هواپیما تا هتل محل اقامت همراهی کردند.
فیلم مذکور درست در لحظاتی گرفته شده که استقبال کنندگان از ظریف و محمدرضا صادق جدا شدند تا سوار خودروهای خود شوند.
نکته دیگر اینکه نوع برنامه های ظریف در کرواسی که با همه مقامات ارشد این کشور دیدار کرد، هیچ سنخیتی با شایعات مطرح شده در فرودگاه ندارد. ظریف در کرواسی با رییس جمهور، نخست وزیر، رییس مجلس، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه، وزیر اقتصاد، وزیر کار و بسیاری از مقام های دیگر سیاسی و اقتصادی این کشور دیدار کرد.
به درستی مشخص نیست علت این هجمه به سفر ظریف به کرواسی چیست؛ اما نکته قابل تامل اینکه اردیبهشت ماه سال 95 و در آستانه سفر رییس جمهور کرواسی به تهران هم شایعات نادرست و عجیبی درباره او در برخی رسانه های داخلی منتشر شده بود.
سطحی نگری، پر و بال دادن به اخبار مشکوک و نادرست و عدم تحقیق درباره صحت شایعات به یک درد مزمن در فضای مجازی تبدیل شده است. این اولین بار نیست که یک فیلم تقطیع شده منشأ بروز چنین شایعاتی می شود و معلوم نیست چند بار دیگر باید از این سوراخ گزیده شویم. البته نمی توان کتمان کرد که غالب این فیلم ها با هدف و برنامه ریزی شده به منظور تخریب اشخاص تقطیع و منتشر می شوند اما بی تردید کمی هوشیاری رسانه ای و دقت در تشخیص درست از نادرست می تواند فضا را بر شایعه سازان تنگ تر کند؛ اتفاقی که با توجه به جوغالب حاکم بر فضای مجازی در کشور، دست کم در آینده نزدیک کمی دور از ذهن است.