سخنگوی ارتش گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشور روسیه محل تقریبی سقوط هواپیمای ATR شرکت هواپیمایی آسمان را در اختیار ستاد بحران کشور گذاشت.
به گزارش «انتخاب»، سرتیپ دوم تقی خانی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: با تلاش دفتر وابسته نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کشور روسیه و با همکاری مقامات دفاعی این کشور و نیز وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سازمان هواپیمایی کشوری؛ از طریق انجام یک کار اطلاعاتی و فنی دقیق، ضمن مشخص کردن طول و عرض جغرافیایی تقریبی محل سقوط هواپیمای ATR، نقشه و عکس های هوایی مربوط به این محل در اختیار سازمان هواپیمایی و ستاد بحران کشور قرار گرفت.
وی افزود: به دستور فرمانده کل ارتش در حال حاضر جانشین نیروی زمینی و فرمانده هوانیروز ارتش با دو فروند بالگرد و چند تیم نیروی مخصوص و اساتید کمیته تکاور شیراز در منطقه حضور دارند تا همکاری های لازم را با ستاد بحران انجام دهند.
آخوندی: تصاویر ماهوارهای هنوز دریافت نشده
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سئوال که آیا تصاویر ماهوارهای منطقه دریافت شده یا خیر، گفت: تصاویر ماهوارهای هنوز دریافت نشده اما قرارداد آن امضا شده و قرار است که عکسها را به ما تحویل دهند.
عباس آخوندی دقایقی پیش در تماس با بخش خبری 21 شبکه یک سیما اظهار داشت: جستوجوها درباره این هواپیما هنوز ادامه دارد اما هنوز قطعات هواپیما پیدا نشده است.
وی با اشاره مناطق احتمالی سقوط این هواپیما اظهار داشت: منطقهای به طول 15 کیلومتر و عرض 6 کیلومتر در این بخش وجود داشت که مساحت آن 90 کیلومتر مربع بوده و این منطقه در حال جستوجو است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان دلایل جستوجوی صورت گرفته در این منطقه تصریح کرد: با توجه به اینکه مسیر هواپیما از تهران به سمت یاسوج بوده، در این منطقه مسیر و حاشیه اطرافش وجود داشته و احتمال سقوط در آن وجود دارد. همچنین سمت چپ این مسیر، منطقهای بوده که موبایل در آنجا مشاهده شده و تا ساعت 19 دیشب نیز سیگنال از آن شنیده شده است.
وی افزود: همچنین در سمت راست مسیر نیز نقطهای بود که امکان دور زدن هواپیما و ورود به یاسوج در آن وجود داشته و در صورت دور زدن و سقوط هواپیما، در آن نقطه برخورد کرده است.
آخوندی با بیان اینکه این منطقه به 3 قسمت تقسیم شد و هر قسمت سیستم جستجوی خاصی داشت، تصریح کرد: در حال حاضر جستجوی هوا و جستجوی زمین انجام میشود.
وی افزود: در جستوجوی هوایی، از طریق سازمان ماهوارهای ایران و ماهوارههای بینالمللی عکسهایی گرفته شده و در اختیار ما برای آنالیز قرار گرفته میگیرد. البته هنوز از ماهوارهها اطلاعاتی دریافت نشده اما قرار است که ماهوارهها عکسها را در اختیار ما قرار دهند.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: همچنین از طریق پهپادها نیز عکسهایی تهیه شده و منطقه را کاملاً تحت نظر قرار میگیرد و تمام شیارهای مختلف را کنترل میکنند تا احتمال پیدا شدن هواپیما ادامه پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: تیم تجسس تا امروز از سمت سمیرم به قله، تمام منطقه را کنترل کردند و فردا از پادنا به سمت یاسوج میروند که اگر سقوط کرده باشد، آن را بررسی کرده و اقدام کنند.
آخوندی افزود: همچنین از طریق زمین نیز 40 تیپ از طرف هلالاحمر بسته شده و کوهنوردان حرفهای ایران و مردم محل کاملاً منطقه را میشناسند که در کنار سپاه و بسیج و نیروهای نظامی، به فعالیتهایی در این زمینه مشغول هستند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا تصاویر ماهوارهای منطقه دریافت شده یا خیر، گفت: تصاویر ماهوارهای هنوز دریافت نشده اما قرارداد آن امضا شده و قرار است که عکسها را به ما تحویل دهند.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به شایعه پیدا شدن قطعاتی از هواپیما گفت: تا این لحظه هیچ قطعهای که قابل اطمینان باشد پیدا نشده است و این موضوع تأیید نشده است.
وی بیان کرد: گروه تجسس فردا از قله به سمت یاسوج میروند و اطلاعات بیشتری را در اختیار ما قرار میدهند.
آخوندی با اشاره به وضعیت آب و هوایی و تأثیر آن بر روند جستوجو گفت: امروز هوا بد نبود و میشد در این هوا جستجو کرد و خود بنده نیز با دقت کامل آنجا را رصد کردم. امروز هوا خوب بود و فکر میکنم فردا تا ظهر و بعدازظهر امکان ادامه کار وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: من با رئیس جمهور، فرمانده کل ارتش، وزیر کشور و وزیر دفاع در تماس بودم و امیدوارم فردا امکانات بیشتری در اختیار ستاد تجسس قرار دهند و بتوانیم با هلیکوپترهای بیشتر، قبل از ظهر با تعداد بیشتری پرواز داشته باشیم و امیدوار هستیم این اتفاق صورت گیرد.
کاپیتان بالگرد پیدا کننده لاشه هواپیما گفت: هواپیما در مسیر پروازی خود به حدودا ۳۰ متر پایین تر از نوک قله برخورد کرده است. وی ادامه داد: هواپیما قطعه قطعه شده و تنها بخشی از بدنه که آرم شرکت آسمان بود مشاهده می شود.