پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
الجزیره نوشت: امضای قراردادهایی بین سعودیها و شرکتهای سینمایی جهانی برای نمایش آثار سینمایی غربی و گشایش حدود 30 خانه سینما در عربستان، واکنشهای متفاوتی را در بین موافقان و مخالفان این اقدام در پی داشته است.
به گزارش «انتخاب»، این رسانه عرب زبان ادامه داد: رئیس سابق انجمن فرهنگ و هنر عربستان در این باره می گوید:سعودیها از صحنه سینما به دور نبودند و در طول چندین دهه عدم نمایش فیلمها در سینمایهای این کشور، مردم همواره از طریق تلویزیون، ویدیو یا در حین سفر به خارج از کشور، اثار سینمای جهانی و عربی را دنبال می کردند؛ بنابراین، تنها اتفاق تازه آن است که مردم می توانند فیلمهای جدید را به محض تولید و اکران آنها، در سینما تماشا کنند.
وی همچنین در مورد نقاط مثبت نقش سینما در عربستان گفت: «بدون شک گشایش سینماها باعث ایجاد حالت فرهنگی متفاوتی شده و در ادامه بخش مهمی از سرمایه گذاری ها را موجب می شود، از صنعت سینمای سعودی حمایت می کنیم، ما کارگردانان با استعداد زیادی داریم که منتظر این لحظه بودند تا آثار و تولیدات خود را به نمایش درآورند».
این مسئول سعودی در مورد واکنشهای منفی و مخالف با گشودن سینماها در عربستان تصریح کرد: به عقیده من این مساله از واکنشهای مخالف فراتر رفته و تصمیم اتخاذ شده در مورد سینما قطعا اجرایی خواهد شد و پس از اجرایی شدن، مخالفان متوجه اشتباه خود می شوند.
یکی از کارشناسان سعودی موافق، مصر را نمونه کشوری دانست که با استفاده از سینمای خود و نقش آن توانسته است فرهنگ خود را بین ملتها منتشر کند؛ پس عربستان نیز می تواند چنین استفاده ای از سینما داشته باشد و از این جهت، وجود سینما، امری ضروری است.
اما در بین مخالفان، افرادی هستند که معتقدند سعودیها تولیدات سینمایی ندارند تا در سینماهای خود به نمایش درآوردند و این گشایش سینماها تنها به انتشار فرهنگهای غربی و غرب زده منجر می شود تا سود فرهنگی و اقتصادی آن نصیب غرب شود.
در همین رابطه، یکی از مجله های سعودی نیز اقدام به انتشار فتوای تحریم سینما کرد که پیش از اینها صادر شده بود.
این در حالی است که یکی از شرکتهای سینمایی کویت، عربستان را وارد بازار سینمایی خود کرده و سایت هالیوود نیز در پنجشنبه گذشته خبر مشابهی مبنی بر ورود عربستان به بازارهای فروش فیلمهای هالیوودی را منتشر کرد.
البته مسئولان سعودی اعلام کرده اند که محتوای اثاری که در سینماهای عربستان به نمایش درمی آید، مطابق با معیارهای سیاست رسانه ای این مملکت و موافق با ارزشهای جامعه آن خواهد بود، به نحوی که با احکام شرعی و اعتبارات اخلاقی ملت سعودی مغایرتی نداشته باشد.