رییس پیشین فدراسیون فوتبال میگوید با توجه به رنکینگ ایران برای بازیهای تدارکاتی باید مبالغی را به تیمها پرداخت کنند که یک مساله اجتناب ناپذیر است.
به گزارش ایسنا، محمد دادگان درباره وضعیت تیم ملی فوتبال و برنامه کارلوس کیروش برای آماده سازی این تیم برای جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، اظهار کرد: باید به نظر کیروش احترام گذاشته شود. بدون رو دربایستی او کارش را بلد است. کسانی که از کیروش ایراد میگیرند بیایند و مشکلات فوتبال ایران را مطرح کنند. باید به کیروشها احترام بگذاریم. در مقطعی که برانکو، سرمربی تیم ملی بود به او هم ایراد میگرفتند ولی من به عنوان رییس فدراسیون از او حمایت میکردم و شاهد موفقیت او بودیم.
او افزود: ما باید جلوی خواستههای خارج از چارچوب مسئولیت کارلوس کیروش را بگیریم. نه این که مقابل کارهای فنی کیروش بایستیم. باشگاهها باید بپذیرند که جام جهانی بسیار موثرتر از لیگ ایران است و باید بازیکنان را در اختیار کیروش قرار دهند تا تیم ملی باید بتواند شرایط بهتری نسبت به چهار دوره قبل که در جام جهانی بودیم را داشته باشد.
رییس پیشین فدراسیون فوتبال درباره مشکلاتی که برای بازیهای تدارکاتی تیم ملی به وجود میآید، گفت: من خودم رییس فدراسیون بودم. باید بپذیریم که خیلی از جوامع بینالمللی به خاطر خیلی از مشکلات حاضر نیستند با ما بازی تدارکاتی برگزار کنند. همچنین بازی تدارکاتی به امروز نیست. تقویم بازیها از دو سال قبل مشخص است. اگر امروز ایران برای دیدار تدارکاتی اقدام کند، باید نگاه کند که چه تیمهایی زمان خالی دارند. به همین دلیل این که به تیم ملی فرانسه پیشنهاد بازی تدارکاتی بدهیم مگر شدنی است؟ مردم گول این حرفها را نخورند. این یک نوع شیرین کاری فوتبال است که مردم فکر کنند قبل از جام جهانی بازیهای تدارکاتی بزرگی خواهیم داشت. این که تیمهای خارجی پول میخواهند یک چیز طبیعی است. اگر ما در رنکینگ فیفا پانزدهم بودیم آن زمان نه تنها پولی پرداخت نمیکردیم بلکه یک پولی هم دریافت میکردیم. رنکینگ فیفا جایگاه شما را در بازیهای تدارکاتی مشخص میکند. وقتی تیمی در رنکینگ پانزدهم فیفا قرار بگیرد خود فیفا اعلام میکند که شما مبلغ ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دلار هم برای برگزاری دیدارهای تدارکاتی دریافت میکنید که ما از کرواسی ۲۰۰ هزار دلار گرفتیم و با آنها بازی کردیم. ما در حال حاضر در رتبه سیام قرار داریم و به ما پولی نمیدهند.
دادگان در ادامه در مورد بحث طولانیمدت درباره خصوصی سازی سرخابیهای پایتخت، تصریح کرد: این دو باشگاه هیچ زمانی خصوصی نمیشوند. خود پوری حسینی، رییس سازمان خصوصی سازی که بحث خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس را مطرح کرد میدانست که این اقدام عملی نیست. اگر هم خصوصی شود دوباره به خود دولت باز میگردد. این یک سرگرمی برای مردم است. ما میدانیم که در همه جای دنیا فوتبال سرگرمی است اما در ایران سرگرم کننده است تا مردم از خیلی از مسائل غافل شوند. مردم باید واضح این را بدانند که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هیچ گاه خصوصی نمیشوند و اگر هم خصوصی شوند از این جیب در میآورند و در آن جیب قرار میدهند.
او درباره مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم تامین بودجه باشگاههای حرفهای و ورزشی از طریق بودجه دولت گفت: وقتی در جامعه ما ملاک برای انتخاب یک مدیر حتی در سطح کشور نداریم این ناهنجاریها به وجود میآید. تجربه، دانش و تخصص، ملاک انتخاب مدیر در دنیا است. در کشور ما تعهد هم به آن اضافه میشود. وقتی شما فردی که نه دانش دارد، نه تجربه دارد و نه تخصص دارد و نه تعهد، سر کار میگذارید و او را کنترل نمیکنید پس از رفتن او اعلام میکنید که فلان مدیر، ۳۰ میلیارد تومان بدهی به بار آورده است. ما باید این سوال را از مسئولان کنیم. دو چیز به جامعه قوام میدهد. آزادی و عدالت. دین در عدالت است. وقتی شما این مسائل را در انتخاب مدیر رعایت نمیکنید و عدالت اجرا نمیشود، آن فرد در جایگاهی که قرار میگیرد باعث ایجاد فساد میشود. مثلا در همین رسانهها فردی که ممنوع التصویر است روز جمعه در تلویزیون درباره ورزش صحبت میکند چون فردی که در آن برنامه تلویزیونی است، رانت خودش را دریافت میکند.
رییس پیشین فدراسیون فوتبال افزود: روسای فدراسیون در کمیته ملی المپیک به چه کسی میخواهند رای دهند؟ آیا پس از این که به فرد تحمیلی رای میدهند شب خوابشان میبرد؟ رییس کمیته ملی المپیک باید جایگاه ورزش را بشناسند. نه این که او بنشیند و دیگران کارها را انجام دهند. کدام یک از افرادی که به عنوان خبره ورزشی معرفی شدهاند خبره ورزشی هستند؟ بعد میآییم و روسای فدراسیون و اعضای مجمع را وادار به رای دادن به فرد تحمیلی میکنیم. این عدالت میشود؟
دادگان درباره باشگاههای استقلال و پرسپولیس تاکید کرد: همه مدیران از فسادها اطلاع دارند. در فدراسیونها، وزارت ورزش و جوانان و باشگاهها همه مطلع هستند. سوال بزرگی که به وجود میآید این است که کمیسیون اصل نود که قرار بود تخلفات را بررسی کند، دوره چهار ساله آن به اتمام رسیده است و رفتند. تحقیق و تفحص از سازمان تربیت بدنی چه شد؟
او درباره ساختمانهای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس که مشخص نیست باید به فدراسیون فوتبال برگردد یا در اختیار خود باشگاهها قرار بگیرد اظهار کرد: این دو ساختمان متعلق به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است. زمان ریاست من ساختمان این دو باشگاه و ساختمان فدراسیون فوتبال را خریداری کردم و پول آن را یک نهاد دولتی پرداخت نکرده است. این دو ساختمان به صورت ۹۹ ساله در اختیار استقلال و پرسپولیس قرار دارد و هیچ کس نمیتواند این دو ساختمان را از این باشگاهها بگیرد. کسانی که این بحثها را وسط می اندازند فقط به دنبال سرگرم کردن مردم هستند. این دو ساختمان به صورت محضری به استقلال و پرسپولیس داده شده است.
رییس پیشین فدراسیون فوتبال درباره جنجال در انتخابات مجمع فدراسیون فوتبال، تصریح کرد: بحث انتخاب گزینه مورد نظر به صورت از پیش تعیین شده نه تنها در فدراسیون فوتبال بلکه در وزارت ورزش و جوانان نیز رخ میدهد. همه انتخاباتها به صورت مهندسی شده و از قبل تعیین شده است. من اگر واقعیت را نگویم از مردم دور میشوم. حتی زمان خود من هم شاید اتفاق افتاده باشد. البته تلاش من این بود که این اتفاق رخ ندهد. من نه با عزیزی خادم و نه با اسلامیان آشنایی ندارم و آنها را نمیشناسم. اگر آنها حرفی از مهندسی انتخابات زدهاند میگویم که صحت دارد.
دادگان در پاسخ به این سوال که آیا علاقهآی به وزارت داشته است؟ گفت: من کسی بودم که درباره وزارت ورزش و جوانان با من صحبت شد، البته تنها در حد صحبت بود. شرایطی از طرف رییس جمهور برای من اعلام شد و من هم گفتم باید از مردم بپرسید که من این شرایط را دارم یا نه. من گفتم که خوشنامی و تخصص را باید از مردم پرسید اما مشخص شد که تمام جلسات به خاطر این بود که افراد راهی را پیدا کنند که خودشان را به منصب برسانند. نه تنها من و حتی بقیه افرادی که با آنها جلسه برگزار شد به عنوان گزینه وزارت ورزش و جوانان به مجلس شورای اسلامی اعلام نشد و در پایان، خود افرادی که با ما جلسه برگزار کردند، خودشان را به عنوان وزیر پیشنهادی اعلام کردند که در پایان هم رای نیاوردند. من هر جا که باشم آرزویم این است که به کشورم خدمت کنم. من برای کسانی که جایگاهی ثقیل و سنگین برای خود انتخاب کردهاند آرزوی موفقیت میکنم.
او در ادامه درباره حضور افراد متمول در فوتبال ایران، خاطر نشان کرد: حضور این افراد برای این است که در جاهای دیگر مشکلات خودشان را حل کنند. زمان من هم کسانی حضور داشتند که قصد ورود به فوتبال را داشتند. هیچ کدام از این افراد موفق نیستند. شاید تنها کسی که در این قضیه سوخت و حتی به دنبال مطرح نکردن خودشان هم نبودند، برادران شفیع زاده بودند. بقیه این افراد باشگاههایشان منحل شد و بعدها اعلام کردند که پولشان به هدر رفته است. خب از اول خرج نکنید. متاسفانه بستر برای خصوصی سازی در کشور مهیا نیست. آیا کسانی که وارد ورزش میشوند یک ارزیابی مالی از جایی که قبلا در آن جا حضور داشتهاند را ارائه دادهاند؟