سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری هفتگی گفت که مساله نازنین زاغری در اختیار قوه قضاییه است.
به گزارش «انتخاب»، سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر اخیر بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس به تهران و همچنین مباحث احتمالی که در جریان این سفر در ارتباط با موضوع نازنین زاغری مطرح شده است، گفت: سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران از قبل پیشبینی شده بود و این سفر به دعوت وزیر خارجه ایران صورت گرفته بود.
بهرام قاسمی صبح روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران گفت: در این سفر در مورد مجموعهای از مسائل متعدد با موضوعات مختلف گفتوگو شد، یکی از موضوعاتی که احتمالا آقای جانسون در این سفر مطرح کردند موضوع خانم زاغری بود.
وی گفت: خانم زاغری دو تابعیتی هستند ولی از نظر ما ایشان ایرانی هستند و از نظر سیستم قضایی ما ایشان محکوم شدهاند و دوران محکومیت خود را طی میکنند. وزیر امور خارجه (ایران) نیز در جریان این گفتوگوها اعلام کرد که با توجه به مسائل انساندوستانه موضوع این خانم را با مقامات ایرانی مطرح میکند ولی این یک موضوع قضایی است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی از رسانهها گزارشهایی منتشر شده مبنی بر اینکه با مسافران ایرانی در فرودگاه صربستان برخوردهای ناشایست و توهینآمیزی صورت گرفته است، اظهار کرد: این موضوع در حال بررسی است.
به گزارش ایسنا، قاسمی با بیان اینکه این موضوع را با عبارات و بیاناتی که در رسانهها مطرح شده تایید نمیکنم، ادامه داد: اصل موضوع در حال بررسی است و با شناختی که از این نوع بازرسیها در فرودگاهها دارم به نظر میرسد برخی از تعابیری که در اخبار در این زمینه به کار برده شده اغراقآمیز است.
وی تاکید کرد: اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد با برخورد قاطع ایران مواجه میشود.
سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود در مورد نشست اخیر اتحادیه عرب در ارتباط با اقدام اخیر ترامپ مبنی بر پذیرش قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و تلاش این کشور برای انتقال سفارتش از تلآویو به این شهر، گفت: بیانیه اتحادیه عرب از قدرت و قوام لازم برخوردار نبود و درواقع بیانیهای ضعیف بود.
بهرام قاسمی با بیان اینکه این بیانیه در حد موضوع فلسطین و آرمان فلسطین که کشورهای عربی آن را یک مساله عربی میدانند نبود، ادامه داد: یک بیتوجهی و شاید یک سیاست خاص منجر شد که این بیانیه در حد لازم و کافی نباشد. انتظار ما و افکار عمومی جهان اسلام و عرب بیش از این بود.
وی ادامه داد: امیدواریم این تجارب و وضعیت کنونی منطقه و جهان کشورهای این منطقه را به یک واقعبینی و اجماع بیشتری هدایت کند چرا که این مسیر و تحولاتی که اخیرا صورت گرفته میتواند برای آینده خود این کشورها نیز خطرناک باشد.
وی همچنین با بیان اینکه البته برخی از کشورهای اسلامی و عربی در ارتباط با تحولات اخیر موضع جدیتری دارند و بر آرمان فلسطین تاکید دارند، ادامه داد: در طی روزهای آینده نشست سران کشورهای اسلامی در ترکیه برگزار میشود. ما نیز در عالیترین سطح در آن شرکت میکنیم و امیدواریم این نشست منجر شود که اقدامات منسجمتری از سوی کشورهای اسلامی و منطقه در این ارتباط انجام شود و ما بتوانیم به یک نقطه مشترک مثبتتری در این ارتباط دست پیدا کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد آخرین وضعیت پرونده خاوری رییس پیشین بانک ملی و حکمی که اخیرا در مورد او صادر شد، گفت: موضوع وی توسط پلیس اینترپل در حال پیگیری است البته من در جریان آخرین وضعیت پیگیریها نیستم و ترجیح میدهم در این خصوص با توجه به اینکه اطلاعات محدودی دارم اظهارنظر نکنم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد سفر هیات بحرینی به فلسطین در روزهای اخیر و مصادف شدن آن با فرمان اخیر ترامپ مبنی بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: این سفر نابجا، خطا و در واقع یک اقدام شرمآور بود.
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال ایسنا در ارتباط با برگزاری کمیسیون مشترک برجام و ترکیب تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان با توجه به اینکه مجید تختروانچی یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای از وزارت خارجه به ریاستجمهوری رفته است، اظهار کرد: دستور کار کمیسیون مشترک برجام مشخص است و این مذاکرات در ادامه مذاکرات قبلی صورت خواهد گرفت و ما در این جلسه مباحث مورد توجهمان را از جمله کارشکنیها و بدعهدیهایی که آمریکا در ارتباط با برجام انجام داده و اقداماتی که باید صورت بگیرد مطرح میکنیم و اینها از جمله مواردی است که میتواند در این کمیسیون مطرح شود.
وی افزود: در حال حاضر در مورد ترکیب تیم مذاکرهکننده هستهای ایران سکوت میکنم، شما را دعوت به صبوری میکنم تا در چند هفته آینده که ساختار وزارت خارجه به طور کامل مشخص میشود و در همین چارچوب تمام ابعاد موضوع هستهای در وزارت خارجه و تیم مذاکرهکننده آن نیز تعیین شود.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه یک زندانی چینی آمریکایی که دوران محکومیت خود را در زندانهای ایران میگذارند توسط هم سلولیاش تهدید شده است، گفت: من در مورد این موضوع اطلاع خاصی ندارم، این یک موضوع قضایی است و باید از دستگاه قضایی پیگیری کنید و عمدتا ما در دستگاه وزارت خارجه درگیر این نوع مسائل نیستیم مگر اینکه موضوع به خاطر نوع اقدام مربوط به وزارت خارجه باشد.
دو بحران قطر و لبنان، اضطراب و دوگانگی سیاست انگلیس در زمانهایی حساس را مشخص کرد؛ چرا که از یک سو لندن می کوشید موضع بی طرفانه ای در این رابطه داشته باشد، از سوی دیگر، برخی اوقات به سمت انتقاد از محور آمریکایی سعودی، گرایش می یافت.