arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۸۱۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۴ - ۲۶ آبان ۱۳۹۶

هرکاسه حلیم و شله زرد نذری چقدر هزینه دارد؟

با یک حساب سرانگشتی، اگر نیمی از هیأت های رسمی تهران، ۶ هزار هیأت، تنها برای یک شب صد پرس قیمه نذری توزیع کنند، هزینه آن به ۳ میلیارد و ۶۰۰ هزار تومان می رسد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

با یک حساب سرانگشتی، اگر نیمی از هیأت های رسمی تهران، ۶ هزار هیأت، تنها برای یک شب صد پرس قیمه نذری توزیع کنند، هزینه آن به ۳ میلیارد و ۶۰۰ هزار تومان می رسد.

به گزارش انتخاب، مرد جوانی صندوق عقب ماشینش را باز می کند. از خانم چادر به سر، سینی پر از کاسه های گرد پلاستیکی که از دیواره سفیدش مشخص است داخل آن شله زرد ریخته شده، می گیرد. یکی یکی ظرف ها را پشت ماشین می‌گذارد. چند کوچه پایین تر، مرد دیگری کیسه هایی با ظرف غذا یک بار مصرف چیده شده روی هم، به سمت خانه ای پیاده حرکت می کند.

همسایه دیگری در همه آپارتمان ها را می زند و ظرف های آش را بین همسایه ها توزیع می کند.چنین صحنه هایی در ایام محرم حسینی یا امروز که زحلت پیامبر اسلام و شهادت امام حسن مجستبی (ع) است،بسیار به چشم می خورد.

در ۲۸ صفر هم مانند ایام محرم، پخت و پز نذری رونق دارد. هر فردی به اندازه بودجه خود و توانی که دارد غذایی درست می کند و آن را بین نیازمندان توزیع می کند.

طبق آمار موجود، ایرانی ‌ها معادل دو هزار میلیارد تومان غذای نذری در ماه محرم توزیع می‌کنند و برنج، پرفروش‌ترین ماده غذایی در این ماه است. اما تفاوتی بین نذری های ماه محرم و اربعین وجود دارد. در این روزها، بیشتر حلیم، آش یا شله زرد درست می کنند.

براساس گزارش اتحادیه بنکداران مواد غذایی، در ماه محرم مصرف برنج در ایران ۰۲‌ هزار تن، روغن ۵.۴۱‌ هزار تن و حبوبات ۳۴‌ هزار تن بیشتر از بقیه ماه‌های‌ سال است. بنا به اعلام اتحادیه گوشت گوسفند و اتحادیه فروشندگان مرغ، مصرف گوشت قرمز در ماه محرم معادل ۴۱‌ درصد و گوشت مرغ حدود ۳.۵‌ درصد بیشتر از سایر ماه‌های‌ سال است.

هزینه پخت حلیم، شله زرد و آش

پخت حلیم یکی از کارهای زمان بر و سخت محسوب می شود. تجهیزاتی که در این رابطه نیز استفاده می شود در شهرها اجاره داده می شود. به طوری که در سطح شهر برای اجاره یک دیگ ۲۰۰ نفره حدود ۸۰ الی ۹۰ هزار تومان، ملاقه، لگن و آبگردون ۳۰ هزار تومان و کپسول گاز ۱۲۰ هزار تومان است که به طور کلی هزینه آن حدود ۲۴۰ هزار تومان می شود.

از طرفی قیمت هر کیلوگرم گندم هزار و ۶۰۰ الی ۲ هزار تومان است. . قیمت مصوب هر کیلوگرم قلوه ‌گاه بی‌ استخوان گوسفندی، ۲۵ هزار تومان است. شکر بسته ‌بندی ۱۰ کیلوگرمی نیز ۳۰ هزار تومان است. از سویی برای بسته بندی قیمت سطل متوسط دردار ۴۰۰ تومان است. به این ترتیب برای پخت حلیم برای نفر با هزینه های مضاعف دیگر، حدود ۹۰۰ هزار تومان می شود.

از طرف دیگر شله زرد نیز یکی از نذری هایی است که در این روزها بسیار به چشم می خورد. تهیه ۵۰ کاسه شله زرد نیاز به خرید دو و نیم کیلو برنج، ۵ کیلو شکر و حدود يك ليتر گلاب، دو مثقال زعفران، هل ، خلال پسته و دارچین نرم دارد. برنج هر کیلو حدود ۸ هزار تومان به فروش می رسد. شکر بسته ‌بندی ۱۰ کیلوگرمی نیز ۳۰ هزار تومان است. هر مثقال زعفران نیز حدود ۳۰ هزار تومان است. با توجه به هزینه های مضاعف دیگر پخت شله زرد برای هر ۵۰ نفر حدود ۱۳۰ هزار تومان می شود.

این در حالی است که رئیس اتحادیه کباب، حلیم، آش و غذاهای سنتی با اعلام نرخ مصوب آش و حلیم گفت: قیمت حلیم، آش، شله زرد نسبت به سال گذشته افزایش ۸ درصدی داشته است. هر کیلو آش رشته ساده ۱۲ هزار تومان،قیمت هر کیلو حلیم ساده ۱۲ هزار تومان و هر پرس شله زرد ۸ هزار تومان است.

از طرف دیگر، برخی از هیئت ها نیز در این ایام غذا پخش می کنند. با یک حساب سرانگشتی، اگر نيمي از هیأت های رسمی تهران، ۶ هزار هیأت، تنها برای یک شب صد پرس قیمه نذری توزیع کنند، هزینه آن به ۳ میلیارد و ۶۰۰ هزار تومان می رسد. از طرفی در روز اربعین، ۲ هزار تا ۲۵۰۰ غذاي نذري هیئت ها بين مردم پخش مي كند. اگر غذا از بیرون گرفته شود و هر پرس غذا ۱۰ هزار تومان باشد، حداکثر ۲۵ میلیون تومان هزینه غذای نذری در یک روز می شود. 

برچسب ها: اربعین ، هزینه ، گوشت ، نذری
نظرات بینندگان