arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۵۱۲۷
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۹ - ۱۲ آبان ۱۳۹۶

همه ی آنچه باید در مورد آیفون X اپل بدانید

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به‌مناسبت دهمین سالگرد عرضه‌ی آیفون، اپل اقدام به معرفی آیفونی با نام آیفون X کرد که توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در ادامه خلاصه‌ای از بررسی‌ آیفون X از دیدگاه وب‌سایت‌های معتبر دنیای فناوری را مرور خواهیم کرد.

از زمان معرفی آیفون X تاکنون، سوالات مختلفی درباره‌ی این محصول جدید در ذهن کاربران نقش بسته است؛‌ چرا که این محصول از ویژگی‌های جدیدی نظیر دوربین True Depth و سیستم تشخیص هویت جدید اپل موسوم به فیس‌آیدی و نمایشگر اولد تمام صفحه برخوردار است. حال وب‌سایت‌های معتبر دنیای فناوری موفق شده‌اند تا به بررسی این محصول جدید اپل از جنبه‌های مختلف بپردازند. توجه داشته باشید که اکثر این وب‌سایت‌ها زمان محدودی برای بررسی آیفون X در اختیار داشته‌اند و به‌همین دلیل نتوانسته‌اند برخی از جنبه‌های این محصول جدید را آنگونه که باید مورد بررسی قرار دهند؛ همچنین، آنچه در ادامه می‌خوانید صرفا نظرات این وب‌سایت‌ها درباره‌ی محصول جدید اپل است.

ورج:

نویسنده‌ی وب‌سایت ورج از حذف کلید هوم و حسگر اثر انگشت، ارائه‌ی سیستم ناوبری بر اساس حرکات لمسی و ویژگی فیس‌آی‌دی به‌عنوان بزرگ‌ترین وجوه تمایز آیفون X با نسل‌های قبلی آیفون یاد می‌کند. در حقیقت، هدف اپل تنها ارائه‌ی یک آیفون جدید نبوده است؛ اهالی کوپرتینو تلاش کرده‌اند نسل جدیدی از آیفون را ارائه دهند.

نیلای پاتل که بررسی آیفون X در وب‌سایت ورج را برعهده داشته اذعان دارد که زمان محدودی برای بررسی آخرین ساخته‌ی اپل در اختیار داشته و نتوانسته آن‌گونه که باید و شاید این گوشی‌ را مورد بررسی قرار دهد. به‌گفته‌ی پاتل، آیفون X به‌قدری زیبا و بی‌نقص طراحی و ساخته شده که از دید یکی از ویرایشگران ویدئو در این وب‌سایت، شبیه‌ به یک طرح مفهومی و غیرواقعی به‌نظر می‌رسیده و نه یک گوشی حقیقی!

نویسنده‌ی ورج از حذف نوشته‌های روی گوشی استقبال کرده و آن‌ها را موجب افزایش زیبایی گوشی دانسته است. پوشش روی نمایشگر آیفون X نیز نازک‌تر از گوشی‌های قبلی اپل است؛ این مسئله باعث شده تا صفحه‌ی نمایش آیفون X بیشتر از گذشته به سطح نزدیک باشد. از دید این نویسنده، آیفون X آن‌چنان زیبا است که بیشتر شبیه یک رندر سه‌بعدی است تا یک گوشی واقعی. اما با وجود طراحی خیره کننده‌ی آیفون X، نویسنده‌ چند ایراد جرئی را مطرح کرده است؛ اول از همه، حاشیه‌ی فلزی اطراف گوشی اندکی بیرون‌زده است که ممکن احتمال افتادن خط و خش روی این قسمت را افزایش دهد. به‌علاوه، بیرون زدگی دوربین در پشت گوشی نیز بیشتر از بیرون زدگی دوربین آیفون ۸ است که ممکن است برای بعضی افراد خوشایند نباشد. پاتل از نبود جک ۳.۵ میلیمتری هدفون نیز به‌عنوان مسئله‌ای آزار دهنده یاد کرده است.


بیرون زدگی دوربین در پشت گوشی نیز بیشتر از بیرون زدگی دوربین آیفون ۸ است که ممکن است برای بعضی افراد خوشایند نباشد.

در زمینه‌ی طراحی، حذف کلید هوم تغییری غیرقابل چشم‌پوشی است، به‌دلیل این تغییر، برای انجام برخی کارها باید ترکیب‌های جدیدی از کلیدها را یاد بگیرید. برای مثال، با کلید افزایش صدا و کلید قفل گوشی می‌توانید از صفحه‌عکس بگیرید؛ نگه‌داشتن کلید قفل گوشی نیز دستیار هوشمند اپل، سیری را فعال می‌کند.

از دید وب‌سایت ورج، بزرگ‌ترین تغییر در طراحی آیفون جدید اپل، حاشیه‌ی بالای گوشی است. این حاشیه که پاتل آن را «زشت» توصیف می‌کند، در زمان استفاده از گوشی در حالت عمودی چندان به چشم نمی‌آید. اما در وضعیت افقی همه‌چیز به‌هم می‌ریزد؛ در بسیاری از موارد با نوارهای مشکی در چهار طرف نمایشگر مواجه می‌شوید که حاشیه‌ی بالای گوشی نیز بخشی از آن است. با این اوصاف، نویسنده‌ی ورج مقام زیباترین گوشی اپل را به آیفون ۴ اختصاص داده و معتقد است که آیفون X پس از مدل اولیه‌ی آیفون در جایگاه سوم قرار می‌گیرد. پاتل از طراحی آیفون X به‌عنوان پیشرفتی شگرف در مقایسه با طراحی آیفون ۶ یاد می‌کند.

آیفون X اولین محصول اپل با نمایشگر اولد است و نویسنده‌ی ورج از این مسئله نیز غافل نشده است. این نمایشگرها هم مزایا و معایب خود را دارند. نمایشگر اولد گوشی‌های سامسونگ اغلب رنگ‌هایی اشباع شده را به‌نمایش می‌گذارند و نمایشگر اولد پیکسل ۲ اکس‌ال گوگل و وی‌ ۳۰ال‌جی نیز با مشکلاتی نظیر محدودیت زوایای دید و نور پس‌زمینه‌ی ناموزون مواجه بوده‌اند.

 

اهالی کوپرتینو برای تهیه‌ی نمایشگر آیفون X به‌سراغ سامسونگ رفته‌اند. این نمایشگر به‌طور اختصاصی برای اپل تولید شده و به‌طور صد درصد مشابه دیگر نمایشگرهای تولیدی سامسونگ نیست. نویسنده‌ی ورج این نمایشگر را عالی توصیف می‌کند و به‌ویژه به روشنایی، شفافیت و تصاویر زنده‌ی ارائه شده توسط این نمایشگر اشاره کرده است. ویژگی True Tone نیز به افزایش کیفیت تصاویر نمایش داده شده روی این صفحه کمک کرده است؛ پشتیبانی از HDRنیز به‌معنای لذت بیشتر در هنگام تماشای فیلم‌ها است.

 

به‌گفته‌‌ی نویسنده، در زمان نگاه کردن به صفحه از زوایای مختلف، رنگ‌های نشان داده شده توسط نمایشگر اندکی تغییر می‌کنند، هرچند این مسئله آزار دهنده نیست. این نمایشگر در مقایسه با نمایشگر ال‌سی‌دی آیفون ۸ نیز سردتر به‌نظر می‌رسد؛ اما نمی‌توان کتمان کرد که نمایشگر آیفون X فوق‌العاده است.

از نظر پاتل، وجود حاشیه‌ی بالای صفحه کار را خراب کرده و تا زمانی که اکثر توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های خود را برای آیفون X به‌روزرسانی نکنند، استفاده از حداکثر ظرفیت این نمایشگر ممکن نخواهد بود. اپلیکیشن‌هایی که برای آیفون X به‌روزرسانی نشده‌اند با حاشیه‌های نرم‌افزاری اجرا می‌شوند و نوارهای مشکی بزرگی در اطراف گوشی دیده خواهد شد. در زمان بررسی این گوشی توسط ورج، بسیاری از برنامه‌ها نظیر نقشه‌های گوگل و اسپاتیفای برای آیفون X به‌روزرسانی نشده بودند.

 

به‌گفته‌ی پاتل، اپلیکیشن‌هایی که برای آیفون X به‌روزرسانی نشده‌اند، اما از ویژگی Autolayout در آی‌او‌اس پشتیبانی می‌کنند، گوشه‌های باقی‌مانده در قسمت بالای صفحه نمایش را پر می‌کنند؛ اما اغلب اتفاقات غیرمنتظره‌ای رخ می‌دهد. برای مثال، در اپلیکیشن اوبر تنظیمات حساب کاربری روی نشان‌دهنده‌ی باتری قرار می‌گیرد. برای بقیه اپلیکیشن‌ها نیز وضعیت به‌همین منوال است و رفتار یک‌پارچه‌ای را مشاهده نمی‌کنید.

به‌طور کل، ورج تجربه‌ی حاصل از وجود حاشیه‌ی بالای صفحه‌ را به‌ویژه در حالت افقی چندان مناسب توصیف نمی‌کند؛ اما اذعان دارد که این مسئله تدریجا و با به‌روزرسانی نرم‌افزارها بهتر خواهد شد. هرچند ممکن است این مسئله مدتی به‌طول بیانجامد.

ورج به‌دلیل محدودیت زمانی جهت بررسی دوربین، توضیحات زیادی درباره‌ی این گوشی نداده است؛ اما تصاویر ثبت شده توسط دوربین آیفون X شبیه به تصاویر ثبت شده توسط دوربین آیفون ۸ پلاس است. اما نباید فراموش کرد که برخلاف آیفون ۸ پلاس، دوربین تله‌فوتو در آیفون X از لرزش‌گیر اپتیکال برخوردار است. علاوه‌بر این، با وجود دوربین TrueDepth، امکان استفاده از ویژگی تصویربرداری پرتره با دوربین جلو گوشی نیز وجود خواهد داشت.

سنسورهای موجود در آیفون X استفاده از شکلک‌های متحرک یا همان انیموجی (Animoji)ها را نیز ممکن کرده‌ است. از دید ورج، این ویژگی ساده احتمالا یکی از بهترین ویژگی‌های آیفون X است. امکان ارسال شکلک‌های متحرک به‌صورت پیام تصویری (MMS) و فایل‌های ویدئویی نیز قابل توجه هستند.

پاتل از ویژگی فیس‌آیدی به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی آیفون X یاد می‌کند. به‌لطف این ویژگی امکان حذف تاچ‌آیدی و کلید هوم فراهم شده‌است. به‌گفته‌ی نویسنده‌ی ورج، فیس‌آیدی در اغلب موارد بسیار خوب کار می‌کند؛ اما در برخی موارد نحو‌ه‌ی عملکرد فیس‌آیدی آن‌گونه که انتظار دارید نیست و عادت کردن به آن کمی وقت‌گیر است. انجام تنظیمات فیس‌آی‌دی نیز از انجام تنظیمات تاچ‌آی‌دی آسان‌تر است؛ کافی است چهره‌ی خود را روبروی گوشی حرکت دهید تا اسکن چهره‌ تهیه شود. فیس‌آیدی تدریجا در تشخیص چهره‌ی شما بهتر و بهتر خواهد شد و تغییرات تدریجی نظیر رشد موهای چهره را تشخیص خواهد داد. اما در مورد تغییرات ناگهانی نظیر تراشیدن موهای صورت، ممکن است نیاز داشته باشید تا از رمز عبورتان استفاده کنید. همچنین باید مستقیم به گوشی‌تان نگاه کنید تا فیس‌آیدی عمل کند، فاصله‌ی شما تا گوشی نیز باید بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر باشد؛ اما عادت به این موارد آسان خواهد بود.

 

یکی دیگر از سوالات کاربران در زمان معرفی آیفون X این بود که عملکرد فیس‌آیدی در تاریکی چگونه خواهد بود. به‌گفته‌ی نویسنده‌ی ورج، فیس‌آیدی به‌لطف پروژکتور مادون قرمز خود، در محیط‌های تاریک بسیار خوب کار می‌کند. اما در هنگام استفاده از آیفون X زیر تابش نور خورشید یا در مکان‌هایی که از نور فلورسنت استفاده می‌کنند، به‌دلیل وجود منابع نور مادون قرمز، ممکن است کارایی فیس‌آیدی کاهش پیدا کند.

آیفون X از نسخه‌ی یازدهم سیستم‌عامل موبایل اپل، آی‌او‌اس استفاده می‌کند. به‌گفته‌ی ورج، به‌جز برخی فرامین‌ حرکتی، تفاوتی میان آی‌او‌اس ۱۱ در آیفون X و دیگر آیفون‌ها وجود ندارد. به‌لطف این فرامین، جابجایی بین اپلیکیشن‌ها آسان‌تر از گذشته است؛ اما انجام برخی کارها نظیر باز کردن مرکز کنترل (Control Center) چندان آسان‌ نیست. اگر فکر می‌کردید تجربه‌ی آی‌او‌اس ۱۱ در آیفون X متفاوت از دیگر آیفون‌ها است، احتمالا ناامید خواهید شد.

از نگاه ورج، آیفون X بهترین آیفونی است که تاکنون ساخته شده است؛ اما نمی‌توان قیمت بالای آن را نادیده گرفت. در مجموع، اینکه آیفون X برای شما مناسب است یا نه، به‌خود شما بستگی دارد.


مشبل:

از دیدگاه لنس اولانف از وب‌سایت مشبل، در دست گرفتن آیفون X، خاطره‌ی در دست گرفتن اولین آیفون را زنده می‌کند؛ اما به‌محض اینکه تصمیم می‌گیرید قفل گوشی را باز کنید، نبود کلید فیزیکی هوم و صفحه‌ی نمایش اولد بی‌نقص آیفون X شما را به امروز باز می‌گرداند. نویسنده‌ی مشبل نمایشگر بدون حاشیه‌ی آیفون X را زیبا توصیف می‌کند؛ اما وجود حاشیه‌ی بالای صفحه را به‌عنوان عنصری مزاحم در طراحی کمابیش بی‌نقص این گوشی توصیف می‌کند. از نگاه مشبل، آیفون X شروعی نو برای اپل و نشان دهنده‌ی مسیر آینده‌ی این محصول است.

از دید مشبل، طراحی و احساسی که آیفون X به کاربر منتقل می‌کند کاملا متفاوت از آیفون‌های قبلی است. اولانف اعتقاد دارد که علی‌رغم اندازه‌ی ۵.۸ اینچی نمایشگر آیفون X، این گوشی به‌خوبی در دست جای می‌گیرد. ضخامت و وزن آیفون X در مقایسه با گوشی‌هایی نظیر آیفون ۸ و ۷ بیشتر است و این تغییر کاملا محسوس است؛‌ اما نویسنده‌ی مشبل احساس منتقل شده به‌ کاربر هنگام در دست گرفتن گوشی را «مثبت» توصیف می‌کند.

اولانف از کلید هوم با عنوان بزرگ‌ترین عنصر حذف شده در طراحی آیفون جدید نام می‌برد؛‌ اما معتقد است در تلاش اپل برای ساخت آیفونی برای آینده، این کلید سرانجام باید حذف می‌شد و اکنون این اتفاق رخ داده است. به‌عقیده‌ی اولانف، وجود حاشیه‌ی بالای نمایشگر در ابتدا جلب توجه می‌کند؛ اما به‌تدریج کمتر به آن توجه می‌کنید. نویسنده‌ی مشبل اذعان دارد که قطعا برخی افراد از وجود این بخش در پیشانی گوشی ناراضی خواهند بود و شاید حتی جانی آیو نیز در ابتدا واکنشی منفی نسبت‌ به حاشیه‌ی بالای نمایشگر داشته است. از دید مشبل، اپل می‌توانست مانند سامسونگ قسمت بالای آیفون X را مانند گلکسی اس ۸ سامسونگ طراحی کند؛ اما این کار باعث می‌شد گوشی معمولی به‌نظر برسد.

در ادامه، اولانف به این مسئله اشاره می‌کند که نمایشگر ساخته شده توسط سامسونگ برای آیفون جدید ۴۵۸ پیکسل را در هر اینچ جای داده که پیشرفتی قابل توجه در مقابل ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ نمایشگر آیفون ۸ است؛‌ هرچند که این رقم کمتر از ۵۷۱ پیکسل در هر اینچ در نمایشگر سوپرآمولد گلکسی اس ۸ است. نباید فراموش کنیم که نمایشگر آیفون X از HDR نیز پشتیبانی می‌کند که به‌معنای دامنه‌ی کنتراست بیشتر و نمایش رنگ‌های بیشتر است. در مجموع، مشبل از نمایشگر بدون حاشیه‌ی آیفون X با رنگ‌های زنده و توانایی نمایش رنگ مشکی واقعی با عنوان بهترین نمایشگر آیفون تا کنون یاد می‌کند.


اپل می‌توانست مانند سامسونگ قسمت بالای آیفون X را مانند گلکسی اس ۸ سامسونگ طراحی کند؛ اما این کار باعث می‌شد گوشی معمولی به‌نظر برسد.

وقتی صحبت به رابط کاربری می‌رسد، نباید فراموش کنیم که در آیفون‌های قبلی نیز از ژست‌های لمسی مختلف برای استفاده از گوشی استفاده شده است. اما اپل در آیفون X این مسئله را به نقطه‌ی اوج خود رسانده است. از نگاه مشبل، ترکیب فناوری تشخیص چهره و ژست‌های حرکتی در آیفون X روش جدیدی برای ارتباط با گوشی است که تا کنون سابقه نداشته است. با این وجود اولانف وابستگی آیفون‌های قبلی به کلید هوم را انکار نمی‌کند و اذعان کرده که در روزهای اول استفاده از آیفون X جای خالی این کلید احساس می‌شود. در نبود کلید هوم، اپل نوار کوچکی موسوم به Gesture Bar را در قسمت پایین گوشی قرار داده که در زمان لمس صفحه‌نمایش برای چند ثانیه ظاهر می‌شود.

دسترسی به مرکز کنترل نیازمند سوایپ از بالای گوشی به‌سمت پایین است، اولانف معتقد است این کار برای افرادی که دست‌هایی بزرگ دارند مشکل نیست، اما اگر دستان شما چندان بزرگ نیست ممکن است با مشکل مواجه شوید. اپل برای افرادی که دست‌هایی کوچک دارند ویژگی موسوم به «حالت دسترسی» یا Reachability Mode را ارائه می‌کند که باعث می‌شود همه‌چیز به نیمه‌ی پایینی صفحه منتقل شود، اما از نگاه نویسنده‌ی مشبل این ویژگی به‌آسانی فعال نمی‌شود و یک راه‌حل ناقص است.

اولانف از تغییر فرایند خاموش کردن گوشی نیز با عنوان تغییری یاد می‌کند که احتمالا از آن استقبال نخواهد شد. کشیده‌تر بودن نمایشگر، وجود حاشیه‌ی بالای آن و عدم سازگاری اپلیکیشن‌ها با این حاشیه نیز از دید مشبل پنهان نمانده؛ خبر خوش این است که در زمان بررسی آیفون X توسط مشبل، برخی اپلیکیشن‌ها نظیر فیسبوک، یوتیوب و توئیتر به‌روزرسانی‌هایی را برای تطبیق با صفحه‌نمایش کشیده‌تر آیفون X و حاشیه‌ی بالای آن ارائه کرده‌اند.

از نگاه مشبل، فیس‌آیدی یک راهکار بسیار موثر برای باز کردن قفل گوشی است. این روش از تاچ‌آیدی سریع‌تر است و تنظیم آن نیز بسیار آسان است؛ کافی‌است دو بار چهره‌ی شما توسط سنسورهای موجود در پیشانی گوشی اسکن شود و پس از آن کار تمام است. برای باز کردن قفل گوشی با فیس‌آیدی لازم است تا از پایین به سمت بالا سوایپ کنید، آیفون X در همان زمان چهره‌ی شما را اسکن کرده و قفل گوشی را باز می‌کند. به‌گفته‌ی مشبل، هرچند باز کردن قفل گوشی با فیس‌آیدی سریع‌تر از تاچ‌آیدی است، اما این اختلاف به چند میلی‌ثانیه محدود می‌شود.

 

نویسنده‌ی مشبل راه‌های مختلفی را برای به‌چالش کشیدن فیس‌آیدی امتحان کرده‌ است. با استفاده از تصویر یا ویدئویی کوتاه از چهره‌ی کاربر نمی‌توان فیس‌آیدی را فریب داد؛ پوشیدن کلاه یا کلاه‌گیس نیز نمی‌تواند از شناسایی چهره‌ی شما توسط فیس‌آیدی جلوگیری کند، اما اگر کلاه‌تان را آنقدر پایین بیاورید که چهره‌ی شما به‌خوبی دیده نشود، فیس‌آیدی نمی‌تواند کاربر را شناسایی کند. یکی از معدود نقاط‌ضعف فیس‌آیدی دوقلوهای همسان است؛ اپل به این مسئله اعتراف کرده و کارشناسان مشبل نیز این مسئله را مورد آزمایش قرار داده‌اند. آزمایش‌های انجام شده توسط مشبل نشان می‌دهد که دوقلوهای همسان می‌توانند فیس‌آیدی را فریب دهند. یکی دیگر از محدودیت‌های فیس‌آیدی این است که تنها می‌توانید چهره‌ی یک نفر را به این سیستم معرفی کنید!

دوربین TrueDepth در آیفون X تنها برای باز کردن قفل گوشی طراحی نشده و این بدین معنی است که می‌توان از این دوربین برای کاربردهای جذاب دیگری نیز استفاده کرد. برای مثال می‌توانید از ویژگی Portrait Mode هنگام ثبت تصاویر سلفی نیز استفاده کنید. به‌ادعای مشبل، تصاویر ثبت شده با ویژگی Portrait Mode در شرایط نوری مناسب بسیار خوب به‌نظر می‌رسند. ‌اما اگر موهای پر پشتی ندارید خبر بدی برایتان داریم، دوربین TrueDepth آیفون X با سرهای بی‌مو رابطه‌ی خوبی ندارد! در آزمایشات انجام شده توسط اولانف، قسمت بی‌موی پیشانی و سر شما را با پس‌زمینه ترکیب و محو می‌شود!

 

ولانف در بررسی خود از انیموجی‌ها نیز یاد کرده و همچنین استفاده از توانایی‌های دوربین TrueDepth در اپلیکیشن‌های سوم شخص نظیر ماسک‌های مجازی جدید در اسنپ‌چت را هم مورد توجه قرار داده‌است. در مجموع، نویسنده‌ی مشبل ویژگی نقشه‌برداری از صورت کاربران آیفون X را فوق‌العاده توصیف می‌کند.

اولانف از تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی آیفون X نیز رضایت کامل دارد؛ به‌گفته‌ی این نویسنده، تصاویر ثبت شده توسط آیفون X با تصاویر ثبت شده توسط دوربین‌های حرفه‌ای قابل مقایسه‌اند. از نگاه مشبل، انتخاب برترین دوربین در میان آیفون X، گلکسی نوت ۸ و پیکسل ۲ گوگل به سلیقه‌ی کاربران برمی‌گردد. با این وجود، اولانف رنگ‌های طبیعی‌تر ثبت شده توسط آیفون‌ را به رنگ‌های اشباع شده‌ی تصاویر ثبت شده توسط نوت ۸ ترجیح می‌دهد. مشبل از دوربین اصلی آیفون X با عنوان بهترین دوربین آیفون تا امروز یاد کرده است.

 

در زمینه‌ی کارایی، مشبل از بنچمارک Geekbench برای سنجش قدرت پردازشی آیفون X استفاده کرده و به نتایجی بهتر از نتایج مربوط به آیفون X دست پیدا کرده است. در استفاده‌ی روزمره نیز همه‌ی کارها به‌سرعت انجام می‌شود و به‌لطف موتور عصبی پردازنده‌ی A11، شناسایی چهره و استفاده از انیموجی‌ها به‌سرعت انجام می‌شود. اما به‌گفته‌ی اولانف، آیفون X در زمان استفاده از بازی‌های واقعیت ترکیبی نظیر The Machines و A Rise اندکی گرم‌ می‌شود.

شارژ بی‌سیم آیفون X با پدشارژ موفی با سرعت کمی انجام می‌شود؛ اما نویسنده‌ی مشبل امیدوار است با‌ ارائه‌ی به‌روزرسانی نرم‌افزاری از سوی اپل این مشکل حل شود. به‌گفته‌ی اولانف، در روزهای اولیه‌ی استفاده از آیفون X، شارژدهی باتری این گوشی کمتر از حد انتظار بوده است؛ اما تدریجا عمر باتری بهبود یافته، به‌طوری که در روزهای بعد، پس از استفاده‌ی ۸ ساعته از گوشی، هنوز ۴۷ درصد از ظرفیت باتری پر است. به گفته‌ی مشبل، کیفیت تماس صوتی و تماس تصویری در آیفون X نیز کاملا مناسب است.

در مجموع، باوجود برچسب قیمت ۹۹۹ دلاری آیفون X، مشبل اذعان دارد که این گوشی حس یک کالای گران‌قیمت را به شما منتقل می‌کند. آیفون X هرچیزی است که یک آیفون باید باشد؛ این گوشی ‌زیبا، خلاقانه و جسورانه طراحی شده است و شما را به‌سوی خود جلب می‌کند. در کنار این موارد، آیفون X در انجام وظایفش نیز کارآمد است. آیفون X آینده‌ی خانواده‌ی آیفون است، پس باید برای آن آماده باشید.


تک‌کرانچ:

متیو پانزارینو از وب‌سایت تک‌کرانچ، ترجیح داده به‌جای بررسی آیفون X در آزمایشگاه یا دفترکار، آن را به دیزنی‌لند ببرد تا در شرایطی طبیعی‌تر توانایی‌های این گوشی را مورد آزمایش قرار دهد. از نگاه پانزارینو، استفاده از گوشی زیر نور خورشید، عکس‌برداری در شرایط نوری مختلف، نبود ارتباط وای‌فای و... که در جایی مانند دیزنی‌لند با آن مواجه خواهید شد بسیار نزدیک‌تر به استفاده از آیفون در زندگی روزمره است. پانزارینو امکان مصاحبه با برخی از مدیران اپل را نیز داشته که نظرات آنان را در بررسی آیفون X مدنظر قرار داده است.

طبق گفته‌ی ‌دن ریچیو که یکی از مدیران اپل است، بزرگ‌ترین چالش برای کوپرتینویی‌ها پیدا کردن جایگزینی برای تاچ‌آیدی بود. به‌گفته‌ی وی، اپل تلاش کرده تا راهی «طبیعی‌تر» برای تشخیص هویت کاربران پیدا کند. پانزارینو نیز مانند دیگر افرادی که ویژگی فیس‌آیدی را بررسی کرده‌اند از این ویژگی ابراز رضایت می‌کند. به‌عقیده‌ی وی، تنظیم اولیه و استفاده از فیس‌آیدی آسان است و دقت آن نیز مانند تاچ‌آیدی بالا است. پانزارینو فیس‌آیدی را اندکی سریع‌تر از نسل اول تاچ‌‌آیدی و اندکی کندتر از نسل دوم تاچ‌آیدی می‌داند. فیس‌آیدی در بازگشایی قفل گوشی در تاریکی مطلق و با زوایای مختلف نیز به‌خوبی عمل می‌کند و نویسنده‌ی ورج این مسئله را «فوق‌العاده» توصیف می‌کند.

از دید تک‌کرانچ، ترکیب ویژگی تشخیص چهره و ژست‌های حرکتی باعث شده که استفاده از گوشی ساده‌تر، منسجم‌تر و طبیعی‌تر از گذشته باشد. پانزارینو روش‌های تشخیص چهره توسط فیس‌آیدی را برتر از روش‌های استفاده شده توسط رقبایی نظیر سامسونگ می‌داند. با این وجود گاهی‌ اوقات فیس‌آیدی موفق به تشخیص چهره‌ی کاربر نمی‌شود؛ برای مثال وقتی که چهره‌ی شما نسبت به گوشی در زاویه‌ی نامناسبی قرار دارد و یا اینکه بخشی از چهره‌ی شما پوشیده شده است.

فیس‌آیدی با برخی عینک‌ها نیز سازگار نیست، اما در صورت مواجهه با این مشکل، می‌توانید ویژگی Attention Detection را در بخش تنظیمات غیرفعال کنید. با غیرفعال کردن این ویژگی، برای استفاده از فیس‌آیدی نیازی به خیره‌شدن به صفحه‌نمایش نیز نخواهید داشت. به‌گفته‌ی نویسنده‌ی تک‌کرانچ، فیس‌آیدی در کنار فرامین صوتی این امکان را دارد که زمینه‌ی استفاده از گوشی بدون نیاز به لمس را فراهم آورد. اینچنین پیشرفتی می‌تواند خبری عالی برای افرادی باشد که با ناتوانی‌های حرکتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

نویسنده‌ی تک‌کرانچ از امکاناتی که به‌لطف سنسورهای حرکتی و سنجش عمق جدید به آیفون X اضافه شده نیز غافل نشده است. انجام پرداخت‌ها با سیستم پرداخت اپل سریع‌تر از گذشته است، محتویات نوتیفیکیشن‌های روی صفحه‌ی قفل نیز تا زمانی که چهره‌ی شما شناسایی نشود نمایش داده نخواهد شد. وارد کردن اطلاعات کاربری در وب‌سایت‌های مختلف با تشخیص چهره‌ی کاربر امکان‌پذیر است و همچنین می‌توانید با نگاه کردن به گوشی‌، زنگ‌های هشدار و... را نیز خاموش کنید.

در زمینه‌ی دوربین، تک‌کرانچ بیشتر تلاش کرده تفاوت‌‌های میان آیفون X و آیفون ۸ پلاس را مدنظر قرار دهد. برای مثال، پانزارینو معتقد است که دیافراگم f/2.4 لنز تله‌فوتوی آیفون X در ترکیب با لرزش‌گیر اپتیکال این لنز باعث برتری دوربین اصلی آیفون X بر آیفون ۸ پلاس شده است. این دو مولفه باعث شده در گرفتن تصاویر پرتره نیز جزئیات بیشتری ثبت شوند و از محو شدن تصاویر به‌واسطه‌ی حرکات دست جلوگیری شود. به‌گفته‌ی پانزارینو، حتی در حالت زوم دو برابر نیز تصاویر ثبت شده توسط آیفون X کاملا واضح هستند.

نویسنده‌ی تک‌کرانچ از این مسئله نیز غافل نشده که نمایشگر بهتر آیفون X باعث می‌شود تصاویر ثبت شده با این گوشی زیباتر به‌نظر برسند. دوربین True Depth و استفاده از آن برای حالت پرتره نیز یکی از نکاتی است که مورد توجه این نویسنده قرار گرفته؛ اما به گفته‌ی پانزارینو دوربین جلو در حالی که برای سلفی‌های یک‌نفره عالی است، برای سلفی‌های گروهی خوب عمل نمی‌کند.

 

پانزارینو به انیموجی‌ها نیز اشاره کرده و از آن‌ها به‌عنوان یک ویژگی زیبا یاد می‌کند. اما این نویسنده اذعان دارد که مشخص نیست آیا انیموجی‌ها یک علاقه‌ی زودگذر خواهند بود یا عنصری ماندگار. در مجموع نویسنده‌ی تک‌کرانچ نظر مثبتی در مورد دوربین True Depth و توانایی‌های مربوط به آن دارد.

در رابطه‌ با نمایشگر اولد آیفون X، بسیاری از کاربران از خود می‌پرسند آیا این نمایشگر می‌تواند بر مشکلات رایج مرتبط با نمایشگرهای اولد فائق آید؟ از دیدگاه تک‌کرانچ، پاسخ این سوال تا حد زیادی مثبت است. نمایشگر آیفون X اگرچه توسط سامسونگ ساخته شده، اما متناسب با نیازهای اپل تولید شده و از درایورهای گرافیکی اپل استفاده می‌کند. نویسنده‌ی تک‌کرانچ نیز معتقد است که این نمایشگر از دیگر نمایشگرهای سامسونگ متفاوت است. از نگاه نویسنده، ویژگی True Tone باعث شده رنگ‌های نمایش داده روی این نمایشگر بسیار دقیق باشند.

در مجموع، تک‌کرانچ نمایشگر آیفون X را به‌مراتب برتر از نمایشگر ال‌سی‌دی آیفون ۸ پلاس می‌داند. یکی از دلائل این برتری، روشنایی ۶۴۰ نیت نمایشگر آیفون X است که به کاربران اجازه می‌دهد زیر نور آفتاب به‌آسانی از گوشی خود استفاده کنند. به عقیده‌ی پانزارینو، وجود حاشیه‌ی بالای این نمایشگر نیز مسئله‌ی چندان بزرگی نیست و به‌سرعت آن‌را فراموش می‌کنید؛ علاوه بر این، اپلیکیشن‌های سرشناس نیز در حال ارائه‌ی به‌روزرسانی‌هایی جهت تطبیق با این قسمت از نمایشگر هستند. اما نویسنده از تداخل حاشیه‌ی بالای نمایشگر در حالت افقی اندکی بیشتر ناراحت است؛‌ هرچند معتقد است امکاناتی که حسگرهای موجود در این حاشیه فراهم می‌آورند، وجود آن ‌را توجیه می‌کنند.

در زمینه‌ی تجربه‌ی کاربری، به‌گفته‌ی نویسنده‌ی تک‌کرانچ، برای عادت کردن به نبود کلید هوم و استفاده از ژست‌های حرکتی به چند روز زمان نیاز خواهید داشت؛ اما پس از گذشت یک‌هفته به این تغییرات عادت خواهید کرد. پانزارینو نیز مانند نویسندگان دیگر وب‌سایت‌ها به ژست‌ حرکتی نه‌چندان مناسب برای باز کردن مرکز کنترل خرده گرفته و آن را «سخت» توصیف می‌کند.

این نویسنده فرصت چندانی برای تست باتری نداشته؛ اما در یک روز با کارکرد نسبتا سنگین، باتری آیفون X از ساعت ۸ و ۲۴ دقیقه‌ی صبح تا ۹ و ۱۱ دقیقه‌ی شب دوام آورده است و در این مدت از ۱۰۰ درصد شارژ به ۶ درصد رسیده است. به گفته‌ی نویسنده، وی در این مدت سعی کرده چندان از توییتر استفاده نکند تا باتری کمتری مصرف شود؛ اما درعوض صدها تصویر را با گوشی خود به ثبت رسانده است.

تک‌کرانچ نیز در مجموع از آیفون X به‌عنوان یک گوشی عالی نام می‌برد. از نگاه تک‌کرانچ، آیفون X محصولی جسورانه است که از نظر طراحی بسیار متفاوت از نسل پیشین آیفون است. پانزارینو معترف است که مواردی نظیر حاشیه‌ی بالای نمایشگر و تغییر رنگ‌های نشان داده شده روی نمایشگر در برخی زوایا از جمله نکات منفی این محصول جدید هستند؛ اما این گوشی آینده‌ی گوشی‌های هوشمند است.


سی‌نت:

سی‌نت در مقایسه با دیگر وب‌سایت‌ها مرور کوتاه‌تری بر آیفون X اپل داشته است؛ اما این‌وب‌سایت نیز جنبه‌های اصلی این گوشی را در بررسی خود از نظر گذرانده است. این وب‌سایت طراحی آیفون X را جسورانه توصیف می‌کند و استفاده از حرف X برای نشان دادن نام این گوشی را جذاب می‌داند؛ چرا که از این حرف بیشتر برای نام‌گذاری طرح‌های مفهومی و پروژه‌های سرّی استفاده می‌شود.

از نگاه سی‌نت، ویژگی فیس‌آیدی یک جهش بزرگ است که استفاده از آن نیز سریع و آسان است؛ هرچند که نیاز به سوایپ برای باز کردن قفل گوشی به این معنی‌ است که باز کردن قفل آیفون X یک عمل «لحظه‌ای» نیست. نویسنده‌ی سی‌نت اذعان دارد که فیس‌آیدی در تشخیص چهره اغلب دقیق عمل می‌کند؛ همچنین با استفاده از تصاویر چاپی یا تصاویر نشان داده شده روی یک نمایشگر دیگر نیز نمی‌توانید آن را فریب دهید.

 

نویسنده‌ی سی‌نت توانایی فیس‌آیدی را در مقابل تغییراتی نظیر اصلاح سر، اصلاح صورت، پوشیدن عینک آفتابی و پوشیدن کلاه و شال مورد آزمایش قرار داده است. خوشبختانه به‌جز مواردی که چهره‌ی کاربر پوشیده شده است، در دیگر موارد فیس‌آیدی موفق می‌شود کاربر را شناسایی کند. به‌گفته‌ی نویسنده، عملکرد فیس‌آیدی به‌مراتب بهتر از عملکرد ویژگی فیس‌آنلاک در نوت ۸ سامسونگ است.

سی‌نت از پنل اولد نمایشگر ۵.۸ اینچی تمام‌صفحه‌ی آیفون X استقبال کرده و اذعان نموده که برتری کیفیت نمایشگر آیفون X در مقایسه با آیفون‌های قبلی کاملا مشهود است. در کنار این موارد، ویژگی TrueTone نیز باعث بهبود کیفیت تصاویر می‌شود. نباید فراموش کرد که نمایشگر آیفون X بلندتر و باریک‌تر از نمایشگرهای آیفون‌های پیشین است و این مسئله باعث شده در هنگام مشاهده‌ی فیلم، نوارهای مشکلی در طرفین نمایشگر ظاهر شوند.

به‌گفته‌ی نویسنده‌ی سی‌نت، حاشیه‌ی بالای نمایشگر چندان وی‌ را آزار نمی‌دهد؛ اما اغلب اپلیکیشن‌های فعلی با این قسمت سازگار نیستند و حاشیه‌های مجازی هنگام استفاده از از دستگاه باعث می‌شود که عملا بخشی از نمایشگر بلااستفاده باشد.

سی‌نت به حذف کلید هوم و افزوده‌ شدن ژست‌های حرکتی نیز اشاره کرده و اذعان دارد که برای عادت کردن به این تغییرات به زمان نیاز دارید؛ باید اضافه کرد که استفاده از برخی این ژست‌ها نیز اندکی مشکل است. این تغییرات روی پروسه‌ی استفاده از سیستم پرداخت اپل نیز تاثیر گذاشته است. به‌گفته‌ی نویسنده، فیس‌آیدی در هنگام استفاده از سیستم پرداخت اپل گاهی به‌خوبی عمل می‌کند؛ اما گاهی نیز موفق به تشخیص چهره‌ی کاربر نمی‌شود.

 

در زمینه‌ی دوربین، سی‌نت به ذکر تفاوت‌های دوربین آیفون X با آیفون ۸ پلاس بسنده کرده و یادآور شده که این تفاوت‌ها باعث می‌شود تصاویر ثبت شده توسط آیفون X در شرایط نور کم بهتر و واضح‌تر از گذشته باشند. طبق ادعای نویسنده‌ی سی‌نت، تجربه‌ی وی در استفاده از ویژگی پرتره با دوربین جلو چندان موفقیت‌آمیز نبوده، اما نباید فراموش کرد که این ویژگی هنوز در وضعیت آزمایشی قرار دارد.

سی‌نت در مورد انیموجی‌ها و ماسک‌های جدید اسنپ‌چت نیز که استفاده از آن‌ها به‌لطف دوربین True Depth امکان‌پذیر شده نظر مثبتی دارد. البته نویسنده‌ی این ‌وب‌سایت معتقد است باید منتظر باشیم تا ببینیم این دوربین در آینده‌ چه ویژگی‌های دیگری را برای کاربران به ارمغان خواهد آورد.

در نهایت، سی‌نت معتقد است آیفون X، از نظر اندازه جایگاهی را پر خواهد کرد که آیفون‌های قبلی موفق به پر کردن آن نشده بودند. تغییراتی مانند حذف کلید هوم و استفاده از فیس‌آیدی نیز تغییراتی هستند که باید منتظر باشیم تا ببینیم کاربران چگونه به آن‌ها واکنش نشان خواهند داد. همچنین برای مقایسه‌ی آیفون X با رقبایی نظیر گلکسی نوت ۸ و پیکسل ۲ اکس‌ال به زمان بیشتری نیاز خواهیم داشت.

منبع : زومیت

 

برچسب ها: اپل ، آیفون
نظرات بینندگان