پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : کمالوندی گفت: اگر برجام به نتیجه رسید به این دلیل بود که طرف مقابل به ویژه آمریکایی ها به این جمع بندی رسیدند که اگر همه چیز را از ایرانی ها بگیرند، آنها خودشان می سازند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست خبری در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری های افزود: آنها (غرب و آمریکا) سیاست شان را برای حذف صنعت و تکنولوژی هسته ای در ایران تغییر دادند چون دیدند این صنعت بومی سازی شده است از این رو به سمت مدیریت و کنترل این صنعت حرکت کردند.
وی با اشاره به سفر یوکیا آمانو به تهران گفت: تشکیلات آژانس بین المللی انرژی اتمی ساختار خاص خود را دارد. یکی از مهمترین تاثیرات منفی بر این سازمانها و نهادها از سوی قدرتهای بزرگ وارد میشود و آنها میتوانند با تهدید قطع بودجه این سازمان ها، آنها را از مسیر خود دور کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی مذاکرات آمانو در تهران را در راستای تبادل نظر درباره عمدتا برجام و نیز مسایل پادمانی و پروتکلی عنوان کرد.
وی تاکید کرد: ما الان فعالیتهای هسته ای داریم که شفافتر از هر نوع فعالیت هستهای در سراسر دنیا است. آمانو به گفته خودش دنبال تقویت برجام است و در این چارچوب با موگرینی و مکرون دیدار داشته است و حتی درباره دیدارش با نیکی هیلی در وین ما را در جریان گذاشتند.
کمالوندی با اشاره به مواضع مقامات کشورمان درباره برجام و ادامه آن، اظهار کرد: حفظ برجام خوب است اما باید ضمن حفظ منافع ایران برجام ادامه یابد.
وی گفت: با وجود تلاش آمریکاییها برای اثرگذاری بر گزارشهای مدیرکل آژانس اما آنها نتوانستند در این کار موفق شوند و در یک ماه آینده گزارش جدید آمانو منتشر میشود که امیدواریم این گزارش هم مثل هشت گزارش قبل مثبت باشد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اخبار و تحلیل ها درباره بازرسی از سایت های نظامی در چارچوب پروتکل الحاقی و برجام، این اخبار را خیالاتی و در جهت فضاسازی علیه برجام و ایران دانست و افزود: انتظار داریم رسانه های داخلی وارد این فضا سازی نشوند و دست رسانه های خارجی را در این زمینه بخوانند.
وی گفت که مراسم گودبرداری راکتور واحد دوم فردا در بوشهر نقطه عطف در ساخت نیروگاههای هستهای است و آقای لیخاچوف رییس روس اتم برای اولین بار و یک روز قبل از سفر پوتین به ایران برای حضور در این مراسم به ایران میآید. در حاشیه این مراسم مذاکرات ایران و روسیه درباره مسایل دو جانبه هسته ای انجام شود.
وی درباره سرنوشت خرید ۹۵۰ تن کیک زرد از قزاقستان گفت: ابتدا توسط انگلیسها با این درخواست مخالفت شد اما بعد گفتند میتواند دوباره این درخواست مطرح شود. البته مقادیر زیادی کیک زرد بعد از برجام به کشور وارد شد و در عین حال خودمان هم به تولید ادامه می دهیم اما مقادیری که وارد شد معادل تولید معادن خودمان برای صد سال است.