پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا نوشت: عضو کمیته بررسی پرونده پزشکی عباس کیارستمی با بیان این که تشکیل دادگاه ویژه حق قانونی است، گفت: خانواده کیارستمی شکایت خود از روند رسیدگی به پرونده را به قوهقضاییه ارجاع دهند.
سیامک مرهصدق اظهارات رئیس سازمان نظام پزشکی مبنی بر ضرورت نداشتن تشکیل دادگاه ویژه برای این پرونده را نظر شخص رئیس سازمان نظام مهندسی دانست.
مرهصدق با اشاره به اظهارنظرهای متناقض درباره بسته شدن یا ادامه بررسی پرونده پزشکی عباس کیارستمی اظهار داشت: پیگیری یک پرونده پزشکی از طریق دادگستری، پزشکی قانونی و نظام پزشکی امکانپذیر است بنابراین ممکن است یک پرونده در نظام پزشکی بسته شود اما بررسی آن در دادگستری ادامه داشته باشد.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جنبههای صنفی تخلف در نظام پزشکی و جنبههای حقوقی آن در دادگستری و پزشکی قانونی دنبال میشود؛ ضمن آن که در بسیاری از موارد، نظرات منتج شده از سوی هر یک از این دستگاهها درباره یک پرونده یکسان نیست.
وی با اعتقاد به این که علم پزشکی براساس آمار حرکت میکند و پیگیریها در این حوزه براساس یافتههای علمی و دارای ماهیت آماری است و احتمال ارائه دو نظریه متفاوت برای یک موضوع مشترک علمی بعید نیست، خاطر نشان کرد: در نظام پزشکی بیشتر تخلفهای صنفی و حرفهای بررسی و در قوهقضاییه مساله مبسوط تر بررسی میشود اما در نهایت رسیدن به دو نتیجه متفاوت امکانپذیر است.
عضو کمیته بررسی پرونده پزشکی عباس کیارستمی با بیان این که تصمیمگیری نهایی در رابطه با یک پرونده پزشکی منوط به این است که شاکی کدام دستگاه را به عنوان مرجع رسیدگی نهایی انتخاب کند، اضافه کرد: اگر قوه قضاییه مرجع شاکی معرفی شود، قضات آن نظریه پزشک قانونی را مبنا قرار میدهند البته در حوزه محکومیتهای صنفی و حرفهای فقط نظام پزشکی میتواند، اظهارنظر کند.
مرهصدق درباره این اظهارنظر رئیس نظام پزشکی که نباید برای این پرونده و هر پرونده پزشکی دیگر دادگاه ویژه تشکیل شود، گفت: تشکیل این دادگاه ویژه و شکایت از پزشک یا کادر پزشکی حق قانونی بیمار و خانوادههای آنها است لذا این که نباید برای پرونده پزشکی مرحوم کیارستمی دادگاه ویژه تشکیل میشد صرفا نظر شخصی رئیس نظام پزشکی است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره نارضایتی خانواده عباس کیارستمی از روند بررسی پرونده پزشکی وی، افزود: خانواده این هنرمند میتوانند شکایت و نارضایتی خود را به قوهقضاییه ارجاع دهند هرچند در بسیاری موارد هر دو طرف یک پرونده قضایی پزشکی از نتیجه و روند کار ناراضی هستند و واقعیت این است که قاضی به دنبال احقاق است نه جلب رضایت.
عضو کمیته بررسی پرونده پزشکی مرحوم کیارستمی با بیان این که جامعه پزشکی باید زیرذرهبین باشد، گفت: زمانی که در یک جامعه رئیس جمهوری و معاونانش دادگاهی میشوند بهیقین پزشک آن نیز باید پاسخگوی عملکرد خود باشد، هرچند باید در نظر گرفت که نیت پزشکان عموما نجات بیمار است حال حتی اگر نتیجه کار مطلوب نبوده است لذا در دادگاه آنها نیت نیز مدنظر قرار میگیرد.