arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۴۱۲۴
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۰ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۶
رای الیوم:

روس‌ها رسما در بحث ایران و سوریه به اسرائیل نه گفتند؟

روزنامه عبری«هآرتس» اعلام کرد که به گفته مسئولان اسرائیلی، روسیه در پشت پرده شورای امنیت در هفته گذشته، از حزب الله دفاع کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روس‌ها رسما در بحث ایران و سوریه به اسرائیل نه گفتند؟ 
رای الیوم نوشت: روز به روز آشکارتر می شود که ادعاهای اسرائیل در مورد صداقت و روابط استوار با روسیه تنها فریبکاری بیش نیست؛ فراتر از این، مسکو برای هر فرد عاقلی مسجّل کرده که ائتلاف با قوای مقاومت را برگزیده است؛ یعنی جمهوری اسلامی ایران، سوریه و حزب الله، در مقابل ائتلاف عربی که قصد براندازی نظام اسد و تفکیک سوریه را دارد؛ همانطور که نیت آمریکا و اسرائیل همین است.
 
به گزارش «انتخاب»، در همین رابطه، روزنامه عبری«هآرتس» اعلام کرد که به گفته مسئولان اسرائیلی، روسیه در پشت پرده شورای امنیت در هفته گذشته، از حزب الله دفاع کرده است.
 
این روزنامه همچنین فاش کرد که در جلسه شورای امنیت برخلاف سالهای گذشته تصمیمی در مورد تجدید ماموریت یونیفیل گرفته نشده و تنها تحت فشار اسرائیل و آمریکا بندهایی به آن اضافه شده که بر افزایش نیروهای یونیفیل و استفاده از صلاحیتهایشان تاکید کرده است؛ آنچه که با مخالفت دیپلماتهای روس مواجه شد و روسها با قاطعیت اعلام کردند هر گونه تصمیمی که به محکومیت حزب الله منجر شود را وتو می کنند.
 
به عقیده اسرائیلی ها موضع روسیه، بوضوح نزدیکی بین این دولت و حزب الله را نشان می دهد که البته جزئی از ائتلافی است که روسیه با مشارکت ایران در جهت بقای نظام اسد آن را رهبری می کند.
 
این تغییر پس از گذشت چند روز از دیدار نتانیاهو با پوتین در روسیه صورت گرفت که طی آن نخست وزیر صهیونیستها از نگرانی در مورد انتقال سلاح پیشرفته ساخت روسیه برای حزب الله سخن گفت.
 
از این رو، مجامع سیاسی اسرائیل بر شکست دیدار پوتین و نتانیاهو تاکید می کنند؛ بخصوص که مسکو به دولت عبری در مورد آسیب زدن به رابطه استراتژیک روسیه با جمهوری اسلامی هشدار داده بود.
 
بر همین اساس، یکی از اندیشکده های اسرائیلی با انتشار مقاله ای بر این عقیده است که در نهایت سیاست روسیه بر ترجیح سوریه به اسرائیل استوار است؛ چرا که مسکو به خوبی دانسته است که باید از نظامها دفاع کند و نه انقلابها و کودتاها؛ چرا که این مسلمانان هستند که در آینده بر دولتهای عربی حکومت می کنند و در صورتی که انقلابی توسط جنبشهای اسلامی در روسیه بوقوع پیوندد، روسیه می تواند با استناد به سیاست خود در حمایت از دولتها، موضع مشخصی در این باره داشته باشد و این خطر را دفع کند. براساس این تحلیل، چشم پوشی روسیه از اسرائیل موقتی است؛چرا که این دولت به دلیل موضع گیری های اخیرش در حمایت از ایران، به زودی تحت فشار عربها در کنار اسرائیل دشمن دیرینه اعراب قرار خواهد گرفت!
نظرات بینندگان