پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: افزایش غلظت ذرات معلق در هوا ناشی از توفان گرد و خاک در سه روز گذشته 329 نفر از مردم منطقه سیستان را راهی مراکز درمانی و بیمارستان ها کرده است.
به گزارش انتخاب غلامرضا اربابی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این افراد با مشکلات تنفسی، قلبی و چشمی به مراکز درمانی شمال استان مراجعه کرده اند.
وی اظهار داشت: اعضای ستاد بحران سیستان و بلوچستان از جمله شرکت های آب و برق، نیروهای امدادی هلال احمر و مراکز بهداشتی از زمان وقوع توفان تلاش گسترده ای را برای به حداقل رساندن خسارات توفان در منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز آغاز کرده اند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: وزش باد همراه با گرد و غبار میزان غلظت ذرات معلق در هوای شهرستانهای شمال استان (زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون) را امروز به سه برابر حد مجاز رساند.
به گزارش ایرنا هر ساله وزش بادهای 120 روزه در سیستان از نیمه دوم خرداد ماه آغاز می شود و با نوسان تا اوایل مهر ادامه دارد.
رئیس گروه پیش بینی و هشدار اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز گفت: حداکثر سرعت وزش باد امروز/پنجشنبه/ در شمال استان به 83 کیلومتر بر ساعت رسید به طوری که شعاع دید افقی در زهک تا هزار و 500 متر و زابل تا چهار هزار متر کاهش یافته است.
علی ملاشاهی حد مجاز و استاندارد ذرات معلق در هوا را 150 میکرو گرم بر متر مکعب عنوان کرد و اظهار داشت: غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان در این مدت 560 میکرو گرم بر متر مکعب گزارش شده است.
وی ادامه داد: باد شدید و گرد و خاکی که از روز دوشنبه در شمال استان آغاز شده همچنان تا اوایل هفته آینده تداوم دارد.
وی گفت: در این مدت در زاهدان و دیگر نقاط سیستان و بلوچستان از اواسط وقت امروز تا اوایل شب غبار محلی، باد و گرد و خاک انتظار می رود.
سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 کیلومتر مربع (معادل 5/11 درصد مساحت کشور) و 19 شهرستان و بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود که امکان دارد همزمان چندین پدیده از جمله توفان، بارندگی، سیل، خشکسالی و مواج شدن دریا را تجربه کند.