پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اين روزها ماجراي «فرنود» و اتفاقي كه در برنامه كودك «خاله نرگس» در شبكه تهران افتاده، مايه سرگرمي و اسباب وقت گذراني هزاران ايراني در شبكه هاي اجتماعي اينترنت و وبلاگها شده است.
در اين ميان، نكته قابل بررسي اين است كه چرا يك رخداد ساده كه در برنامه زنده تلويزيوني آن هم از زبان يك كودك خردسال معصوم رخ مي دهد و مجري برنامه را دچار دستپاچگي مي كند، تا اين اندازه مورد توجه قرار مي گيرد كه براي آن صفحه فيس بوك باز مي كنند و براي ثبتش در ويكي پديا امضا جمع مي كنند؟!
بي ترديد پاسخهاي علمي جامعه شناسان و نيز فعالان حوزه رسانه هاي مجازي به اين پديده، بسيار جالب و قابل تأمل خواهد بود، اما جالب تر اين است كه براي نمونه، اگر مردم پرتلاش و سخت كوشي مانند ژاپني ها كه پيشتر از شيوه رانندگي ايرانيان ابراز شگفتي كرده بودند، از اين ذوق زدگي و جنجال بيش از اندازه ايراني ها درخصوص يك رخداد ساده تلويزيوني، آگاه شوند چه قضاوتي درباره ما مي كنند؟
به راستي كه انگار برخي، منتظر شليك هوايي هستند تا دنبالش بدوند و هياهو كنند. اين عادت ايراني ها هم مانند بسياري ديگر از عادتهاي رفتاري شان موجب شگفتي و درنگ است!
کلی خندیدیم خدایی
امپراطوریه صداوسیمارو خوب اومدی
بچه با کمال صداقت میگه چکار میکنه اونوقت مجریه مسخره میگه چی ماشین لباس شوییو........
در این مورد عامل اصلی سانسورهای سلیقه ای است که توسط هر کسی و در هر سطحی اعمال می شود. یه پسر بچه دوست داشتنی توی برنامه کودک از یک کار خوب خودش صحبت می کنه و بعدش مجری برنامه با تحریف حرف یک بچه نابالغ ایشون رو محکوم می کنه که کار خوبی انجام نمیدی. خوب این کار خیلی زشته یا برنامه مستقیم رو کلا حذف کنید و خلاص یا اینکه به شعور مردم احترام بذارید
بچه نماد پاكي و صداقته ......
خيلي چيزا رو به ماها گفتن كه از ترس اينكه خائن و ... نشيم گفتيم بله حتما وجود داره .. ولي يروز پاكي و صداقت همه چي رو نمايان ميكنه .
البته حق با شماست درصد بیکاری در کشور بالاست. ولی دلیل مقبولیت این اتفاق در جامعه فقط بیکاری نیست. بلکه بروز آن در رسانه ای است که این صحبت کودکانه هم تابو محسوب می شود.از طرفی ماست مالی مضحک مجری هم مزید بر علت بوده است.
.....
با این حرفت یعنی خودتم جز دروغگوها خطاب کردی که خیلی جالبه!
کار بدیا!!
1- گرفتن اشکال از سازمانی که دیگر سازمانها و خبرگزاریها را به همین روش و اشتباهات عادی تخطئه میکند.
2- ابراز مخالفت با سانسورهای بی مورد و بی دلیل که حتی صحبت معصومانه یک بچه به عنوان مساله امنیتی تلقی میشود
3- ابراز مخالفت با تغییر حقیقت و پوشاندن آن از سوی مجری به عنوان حرکتی نمادین که در برخی کارهای دیگر هم صورت گرفته و میگیرد
4- ابراز مخالفت با روند جاری در آن سازمان که محدوده خطوط قرمز را تا کودکان خردسال هم پایین آورده و هرگونه صحبت و نظری را در راستایی خاص فقط ارزش می نهد
5- ابراز موافقت با لزوم بازنگری در نحوه برخورد با مسایل عادی و روزمره به جای پوشاندن و مخفی کردن آنها از جمله نفی مشکل و....