پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رييسجمهور با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران از تقويت روابط دوستانه و احترامآميز با اروپا استقبال ميكند و آن را به سود دو طرف ميداند، اظهار داشت: دولتهاي اروپايي توجه داشته باشند كه روابط و همكاريهاي خود را با ايران نبايد تحت تاثير آمريكا قرار دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری دكتر محمود احمدينژاد در مصاحبه زنده تلويزيوني با شبكه «يورونيوز» در پاسخ به سوالي درباره روابط و همكاريهاي ايران و اتحاديه اروپا با استقبال از ايجاد روابط مثبت و سازنده با اروپا، اظهار داشت: دوران استعمار، بردهداري و دوران برآمده از جنگ دوم جهاني ديگر به پايان رسيده است و در شرايط كنوني بايد همه دولتها و ملتها براي اداره دنيا مشاركت كنند و با كمك يكديگر جهان بهتري را بسازند.
رييسجمهور افزود: ميتوان اقتصاد و فضاي سياسي دنيا را بهتر از شرايط كنوني اداره كرد و به جاي دشمني و كينهتوزي، همه ملتها با هم دوست باشند، چرا كه دشمني هيچ نتيجهاي براي ملتها ندارد.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه روابط اروپا با ايران نبايد تحت تاثير آمريكا قرار بگيرد، گفت: مردم اروپا به خوبي ميدانند در حالي كه آنها خسارات و هزينههاي ناشي از جنگ دوم جهاني را پرداختند اما سرمايهداران آمريكايي بدون توجه به خسارات ناشي از اين جنگ، تمام منافع آن را نصيب خود کردند.
وي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران علاقمند است روابط دوستانهاي را با كشورهاي اروپايي داشته باشد، تصريح كرد: بايد دست به دست هم دنيا را عادلانه اداره كنيم تا همه در آن محترم و از حقوق مساوي برخوردار باشند.
دكتر احمدينژاد با اشاره به اوضاع افغانستان گفت: شرايطي كه در افغانستان حاكم است به نفع هيچ كس نيست. مشكل را اين كشور فقط ميتوان با احترام به حقوق مردم افغان حل كرد و ايران و اتحاديه اروپا ميتوانند در اين راستا با يكديگر همكاري سازندهاي داشته باشند.
رييسجمهور تصريح كرد: كشورهاي اروپايي بيجهت خود را اذيت و با ملت ايران مقابله ميكنند در حالي كه ميتوانيم روابط اقتصادي و سياسي مناسبي به نفع منافع ملتهاي خود داشته باشيم.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا ايران به دنبال صادرات گاز به اروپا است، اظهار داشت: البته اصراري بر صادرات گاز به اروپا وجود ندارد، چرا كه انرژي جزو كالاهايي است كه همواره مشتريهاي زيادي دارد لذا موضوع صادرات گاز ايران به اروپا صرفاً ميتواند بهانهاي براي دوستيها و تقويت همكاريها باشد.
رييسجمهور با بيان اينكه ايران و اروپا ميتوانند همكاريهاي فني، سياسي و فرهنگي گستردهاي با يكديگر داشته باشند، گفت: ملت ايران هيچگاه با مردم اروپا مشكلي نداشته است و تاكنون هيچ خسارتي از جانب ايران به اروپا وارد نشده است، ولي بعضي دولتهاي اروپايي به ملت ايران خسارات فراواني زدهاند اما با اين وجود، نگاه ملت ايران به آينده است.
دکتر احمدي نژاد در ادامه در پاسخ به سوالي در خصوص محاكمه حسني مبارك رييسجمهور سابق مصر و موضع جمهوري اسلامي ايران در اينباره، گفت: اينكه روابط عدهاي با ملتهايشان به اندازهاي تيره شده كه به چنين وضعيتي دچار شدهاند و نيز مديريتي كه بر جهان حاكم است كه بعضي دولتها را به حدي از ملتهاي خود دور كرده تا ملتها به جاي اينكه به دنبال پيشرفت و آزادي باشند، مجبورند محاكمه رهبران خود را مطالبه كنند، تأسفآور است.
دكتر احمدينژاد خاطر نشان كرد: اميدوارم شرايط مديريت حاكم بر جهان به گونهاي اصلاح شود كه مديران و حاكمان از درون ملتها، براي ملتها و در كنار ملتها باشند و ديگر هيچگونه تنش و درگيري در جهان وجود نداشته باشد.
وي در پاسخ به سوالي درباره اوضاع سوريه و اعتراضات موجود در اين كشور، گفت: حق ملتهاست كه آزادي داشته باشند و در سايه عدالت زندگي كنند اما بدون ترديد اگر ديگران در مسايل داخلي كشورها دخالت نكنند، ملتهاي خاورميانه به خوبي قادر به حل و فصل مسايل خود هستند.
دكتر احمدينژاد تصريح كرد: بسياري از مسايلي كه امروز در منطقه شاهد آن هستيم، حاصل دخالتهاي ديگران است و اگر مشكلي در جايي بوجود ميآيد، بايد ريشه آن را در مسايل تاريخي گذشته جستجو كرد.
رييسجمهور در پاسخ به سوالي پيرامون مسايلي كه پس از انتخابات رياست جمهوري در ايران رخ داد و مقايسه آن با تحولات منطقه، تصريح كرد: رخدادي كه در ايران بوقوع پيوست هيچگونه شباهتي با آنچه كه امروز در منطقه رخ ميدهد، ندارد. در ايران آزادترين انتخابات برگزار شد و بيش از 85 درصد يعني 40 ميليون نفر از ملت ايران در آن شركت كردند؛ در اين ميان عدهاي هم به ساختمانها و مردم حمله كردند و مسلم است كه چنين اقداماتي در هر كشوري ممنوع بوده و طبيعي است كه پليس و دستگاه قضايي به اين گونه موارد رسيدگي كند.
دكتر احمدينژاد با اشاره به اينكه در قوانين جمهوري اسلامي ايران راهها و مراجع قانوني لازم براي رسيدگي به شكايات وجود دارد، تصريح كرد: البته در اروپا هم همواره تظاهرات و اعتراضاتي انجام ميشود كه با برخوردهاي بسيار خشن پليس مواجه ميشود اما آيا مردم اروپا از حكومتهاي خود راضي هستند و اصولاً ميتوانند آنها را تغيير دهند؟
رييسجمهور خاطر نشان كرد: شرايط سياسي حاكم بر اروپا به مراتب بدتر از شرايط كشورهايي مانند ايران است زيرا اصولاً آنها اجازه نميدهند، اپوزيسيون شكل بگيرد و كساني كه درباره مسايل تاريخي اعتراض و انتقادي ميكنند را زنداني ميكنند.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه مسايل و ساختارهاي امروز جهان بر پايه جنگ جهاني دوم شكل گرفته با طرح اين سوال كه آيا پژوهشگران و دانشمندان اروپايي اجازه دارند درباره مسايل مربوط به جنگ جهاني دوم و يا سيستم حاكم اقدامي انجام دهند؟ گفت: بيترديد آنها چنين اجازهاي ندارند؛ اما در ايران كساني كه اعتراض داشته باشند از راههاي قانوني ميتوانند مسايل خود را مطرح كنند و به آنها رسيدگي هم ميشود همچنان بارها چنين اقداماتي صورت گرفته است.
رييسجمهور گفت: در اروپا اكثريت مردم بخاطر اقداماتي كه در آن هيچ نقشي ندارند، هزينه ميدهند و با وجود آنكه مردم در سياستها و بهرهبرداريهاي اقتصادي نقشي ندارند سالهاست كه هزينههاي آن را ميپردازند و زماني هم كه اعتراض و انتقادي ميكنند با برخوردهاي خشن مواجه ميشوند.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سخنان مجري شبكه يورونيوز مبني بر اينكه بسياري از مردم اروپا هزينه اقدامات آمريكا را ميپردازند، درباره هزينه اعمال تحريمهاي اقتصادي به ايران، اظهار داشت: امروز مردم ايران هم هزينه سياستهاي غلط برخي مديران اروپايي را ميپردازند، ملت ايران اقدام خلاف قانون و اشتباهي انجام نداده، اما 30 سال است كه عدهاي از رهبران اروپايي با ملت ايران مخالفت ميكنند و علت آن هم اين است كه ايران كشوري آزاد و داراي دمكراسي است و ملت ايران شاه را كه از دوستان آنها بوده، كنار گذاشته و با سياستهاي توسعهطلبانه بعضي دولتهاي اروپايي مخالف است.
رييسجمهور تصريح كرد: سياست هايي كه برخي رهبران اروپايي انتخاب كردند، هم مردم اروپا و هم ساير ملتها را با مشكل مواجه كرده است.
دكتر احمدينژاد خاطر نشان كرد: مقابله آمريكا با ملت ايران مربوط به امروز نيست؛ بلكه آمريكا از 30 سال گذشته در برابر ملت ايران قرار گرفته به نحوي كه حتي از جنگ هشت ساله تحميلي صدام، عليه ملت ايران حمايت كرد و امروز هم همان سياستهاي استكباري گذشته خود را دنبال ميكند.
وي افزود: امروز سوال جدي اين است آيا سياستهايي كه آمريكا و بعضي دولتهاي اروپايي 32 سال عليه ملت ايران اعمال كردند، درست بوده است در حالي كه ملت ايران تاكنون به هيچ كشوري تجاوز نكرده و در كنار مرزهاي اروپا و آمريكا جنگ به راه نينداخته است و هميشه در جهت ايجاد روابط عادلانه و دوستانه با همه ملتها تلاش كرده است.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه رهبران اروپايي بايد بدانند كه ديگر شاه به ايران برنميگردد و آنها راهي جز همراهي با ملت ايران ندارند، تصريح كرد: مشكلات زماني برطرف خواهد شد كه حق ملتها به رسميت شناخته شود.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره وضعيت كنوني دولت دهم با توجه به مباحثي كه با مجلس شوراي اسلامي دارد، تصريح كرد: دولت همچنان مشغول خدمتگزاري است و از تمام لحظات براي پيشرفت و آباداني كشور استفاده ميكند و معتقديم وجود اختلاف نظر و سليقه از لوازم جامعه آزاد است و بحث و تبادلنظر بين مجلس و دولت موضوع بدي نيست چرا كه ايران جامعهاي آزاد است و همه در آن حق اظهارنظر دارند ضمن اينكه مجلس شوراي اسلامي امروز به 4 وزير پيشنهادي دولت راي اعتماد بالايي دادند و هيچ مشكلي هم وجود ندارد.
رييسجمهور در پاسخ به سوالي درباره محدوديتهايي كه براي عدهاي از سران حوادث بعد از انتخابات رياست جمهوري بوجود آمده، تصريح كرد: در همه كشورها زندان و محدوديت قانوني وجود دارد و كساني كه از ايجاد محدوديت برايشان سوال مي کنيد، افرادي هستند كه مسايلي با قوه قضائيه دارند.
وي با بيان اينکه در ايران دستگاه قضايي نهادي مستقل است و بنده حق دخالت در كار قضات را ندارم، اظهار داشت: البته قوانيني وجود دارند كه افراد طبق آنها ميتوانند از حقوق خود دفاع كنند؛ اما اگر نظر شخصي بنده را در اي خصوص بخواهيد آرزويم اينست که در هيچ جاي دنيا و در اروپا و آمريكا هم حتي يك زنداني و زندان مخفي وجود نداشته باشد.
دكتر احمدينژاد با تاكيد بر اينكه در ايران كسي بخاطر اظهار نظر در زندان نيست، چرا كه در قوانين جمهوري اسلامي ايران اظهار نظر آزاد است، خاطر نشان كرد: اگر روزنامههايي كه در ايران منتشر ميشود را مورد بررسي قرار دهيد، تندترين انتقادات عليه رييسجمهور بيان ميشود و افراد گوناگون بدون كوچكترين واهمهاي انتقادات خود را مطرح ميكنند البته نميگويم كه در نقطه ايدهآل قرار داريم اما بدون ترديد شرايط امروز ايران از بسياري از كشورهاي اروپايي بهتر است.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره روابط ايران و آمريكا و اينكه آمريكا بزرگترين اقتصاد دنياست و ايجاد رابطه با آن ميتواند به نفع ايران باشد، تصريح كرد: در روابط بينالملل، اصل بر وجود روابط دوستانه و احترامآميز است، اما دولت آمريكا هنوز سردرگم است و سياستهاي روشني را دنبال نميكند آنها خودشان رابطه با ايران را قطع كردند؛ چرا كه فكر ميكردند در اين صورت ملت ايران از بين خواهد رفت اما امروز 31 سال از آن زمان ميگذرد و ملت ايران هر روز گامهاي بلندي در مسير پيشرفت و اقتدار برميدارد.
رييسجمهور تاکيد کرد: دولت آمريكا بايد سياستهاي خود را در قبال ملتها تغيير دهد و به حقوق ملتها احترام گذاشته و عدالت را بپذيرد.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره موضوع هستهاي و غنيسازي 20 درصد و اينكه دانشمندان غربي معتقدند كه برنامه غنيسازي ايران ارتباطي به اهداف صلحآميز و توليد برق ندارند، خاطر نشان كرد: همه ميدانند كساني كه ادعا ميكنند جمهوري اسلامي ايران به سمت اهداف غيرصلحآميز حركت ميكند، دانشمندان غربي نيستند بلكه اين نظر سياستمداران غربي است.
وي تصريح كرد: توليد اورانيوم 20 درصد براي استفاده كاملاً صلحآميز و براي رآكتوري است كه داروهاي اكتيو توليد ميكند ضمن اينكه ايران جزو معدود كشورهايي است كه تمام فعاليتهايش زير نظر آژانس بينالمللي اتمي قرار دارد و وقتي اعلام كرده كه به دنبال ساخت بمب اتمي نيست، واقعاً چنين نيتي ندارد.
رييسجمهور كساني كه به دنبال بمب اتم هستند را عقب افتاده ذهني برشمرد و تاكيد كرد: معتقديم كساني كه بمب اتم در اختيار دارند، خودشان بيشتر از ديگران در معرض خطر هستند، امروز بمبهايي كه در اروپا ذخيره شده بزرگترين خطر براي مردم اين قاره است ضمن اينكه بمب اتم ديگر كارايي و خاصيت ندارد براي اينكه آيا در اختيار داشتن بمب اتم توانست رژيم صهيونيستي را در غزه و جنگ 33 روزه پيروز كند و يا بمبهاي اتمي شوروي سابق توانست اين كشور را از خطر فروپاشي نجات دهد؟
رييسجمهور تصريح كرد: اگر بمب اتم 60 سال قبل در معادلات سياسي دست برتر را داشت امروز ديگر كارايي خود را از دست داده است و در شرايط کنوني انديشه ها، افكار نو و انسانها هستند كه ميتوانند معادلات جهاني را تحت تاثير قرار دهند.
وي خاطر نشان كرد: ديگر هيچ كس در جهان نخواهد توانست از بمب اتم استفاده كند و اين مساله اي تمام شده است.