پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون اول رئیس جمهور گفت: توطئه هایی در منطقه در حال رخ دادن است که به ما می گوید باید با عقلانیت از کشور دفاع کنیم.
به گزارش انتخاب به نقل از مهر، اسحاق جهانگیری شامگاه امروز در شواری اداری استان خوزستان اظهار کرد: توفیقی نصیب شده تا باری دیگر خدمت مردم استان خوزستان رسیده ایم. استان خوزستان برای همه دولت ها و ملت ایران استانی بسیار مهم از جهت های مختلف هم سابقه تاریخی افتخار ایران است.
وی افزود: در دوران مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران مردم خوزستان به کل مردم کشور خدمت کرده و به عنوان نمونه در جنگ تحمیلی رشادت های بی مثالی را رقم زدند.
جهانگیری عنوان کرد: خوزستان قلب ایران است و باید به صورت جدی از آن حفاظت و حراست کرد و از طرفی کانون اصلی توسعه ایران است. کانون اصلی توسعه کشاورزی، صنعت آب، پتروشیمی، نفت و بنادر همین استان خوزستان هست.
معاون اول رئیس جمهور گفت: استانی مثل خوزستان کارکردی ملی دارد که باید به مسائل آن هم در سطح ملی توجه شود و به مشکلات آن نیز در همین سطح کشوری باید رسیدگی کرد.
جهانگیری عنوان کرد: در سال جاری انتخابات مهم ریاست جمهوری و شورای شهر را داریم که خیلی مهم است و حضور مردم در این انتخابات بسیار تعیین کننده است.
وی بیان کرد: دنیا دچار تغییرات ویژه ای شده، اتفاقاتی که در آمریکا رخ داده و گروهی بالا آمده، حرف و حدیث هایی که امروز در سطح جهان است نشان دهنده توطئه هایی در منطقه است، مسائل عراق، سوریه و کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال رخ دادن هست همه به ما این هشدار را می دهد که باید از نظام و کشور با دقت، تدبیر و عقلانیت حفاظت و حراست کنیم.
جهانگیری اظهار کرد: بدون تردید اتفاقاتی که در گروه های تکفیری رخ داده هدف اصلی اش ناامن کردن ایران بود که با تلاش نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کشور و منویات مقام معظم رهبری امروز بی تردید ایران کانون امنیت منطقه است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: شکرگذاری این نعمت و مقابله با توطئه های گسترده ای که امروز در منطقه در حال رخ دادن است، حضور بسیار به موقع مردم در صحنه هست. مردم ایران پاسخ توطئه های بسیاری را با حضور خود در صحنه های مختلف می دهند.
جهانگیری افزود: انتخابات آینده از نظر حساسیت های بین المللی، منطقه ای و نگاه های به سمت ایران خیلی حساس است. یقینا تمامی جریان های سیاسی و مسئولان ملی نباید مردم را نسبت به آینده کشور بدبین کنند.
وی ادامه داد: اینجا کشور ایران و یک کشور بزرگ است و برخی ها چون خود کوچک هستند قصد تلقی کردن کوچک بودن ایران هستند. برخی ها ایران را عقب مانده و در گوشه ای از دنیا می دانند ولی ایران کشوری با ده ها فرصت است که نیروی انسانی آن هم بسیار جوان، تحصیلکرده و بی نظیر هست. منابع نفت، گاز و سایر شرایط دیگر باعث توسعه ایران شده و البته تدبیر و درایت مدیریتی حاکم بر کشور نیز یکی از نقاط قوت ایران است.
جهانگیری تصریح کرد: در زمینه مسائل اقتصادی قطعا مشکلاتی داریم ولی کدام کشور این مشکلات را ندارد، حتی آمریکا نیز با این مشکلات روبرو است که رئیس جمهور آن اعلام کرده تمامی درگاه های ورودی کالاهای غیرملی را می بندد.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: در سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل اعلام شد تا ۶ هزار واحد صنعتی را احیا و راه اندازی کنیم ولی در مقابل در آخر سال ۲۳ هزار واحد صنعتی از تسهیلات پرداختی استفاده کرده و کارهای مختلفی از جمله افزایش اشتغالزایی را رقم زدند. یکی از هدفگذاری های سال قبل، ۲۰ درصد افزایش صادرات غیر نفتی بود که ۳۳.۸ درصد افزایش صادرات از نظر کمی را رقم زدیم. طرح های بالای ۶۰ درصد فیزیکی پنج هزار و ۴۰۰ طرح بودند که همه را تکمیل کردیم.
جهانگیری گفت: برخی ها فکر می کنند که کمک کردن به مردم فقط پرداخت پول مستقیم است ولی باید آن را محترمانه و با حفظ عزت مردم انجام دهیم. یکی از روش های شرافتمندانه کمک به مردم، افزایش قیمت خرید گندم از کشاورزان است و به خوبی قابل احساس است
وی توضیح داد: ایران در میزان برداشت از پارس جنوبی در سال ۸۴ با قطر برابر بود ولی در سال ۹۲ که دولت را تحویل گرفتیم آنها دو برابر ما بودند ولی در سال گذشته به قطر رسیده و قطعا تا سال آینده از این کشور هم بیشتر برداشت می کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه با بی عرضگی خود نباید کاری کنیم که دیگران منابع ایران را ببرند و بعد افتخار کنیم که انقلابی هستیم، گفت: امسال ۲۸۰ هزار بشکه نفت از غرب کارون برداشت کردیم.
وی بیان کرد: در گازرسانی به روستاها اتفاقات عجیبی رخ داده بدون اینکه ریالی به شرکت گاز پرداخت کنیم و خود مدیران از محل صرفه جویی های مصرف، چند هزار روستا را گازرسانی کردند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: نخبگان و صاحبنظران کشور باید در زمینه رفع ضعف های کشور با دولت همکاری کرده و در مقابل اقدامات خوب دولت را نیز به مردم اطلاع رسانی کنند. در کشور با ابرچالش ها روبرو هستیم که برای عبور از آنها نیاز به برنامه ریزی های دقیق داریم که بیکاری از جمله این ابرچالش هاست.
جهانگیری گفت: تولید می تواند تولیدی باشد که رشد اقتصادی کشور را افزایش دهد ولی شغل کمی ایجاد کند که باید وجه قالب امسال را تولیدی با اشتغالزایی بالا درنظر بگیریم. برای تحقق این هدف همه باید پای کار بیایند و دانشگاه، علما، قوه قضائیه و مجلس باید همکاری لازم را داشته و در اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی کنند.
وی بیان کرد: برای حل مسئله بیکاری و اشتغالزایی همه بسیج و الزامات این کار را قبول داشته باشیم، مقام معظم رهبری چند مورد از این الزامات را در سخنرانی نوروز امسال بیان فرمودند که می شود موارد بسیاری را به آن اضافه کرد.
جهانگیری عنوان کرد: تأمین امنیت سرمایه گذاری یکی از اصول مهم اقتصادی در هر کشوری محسوب می شود که باید با تقویت بخش خصوصی هدف اشتغالزایی پایدار را محقق کنیم.
وی در ارتباط با مسائل و مشکلات خوزستان گفت: خوزستان کانون مهم توسعه ایران است و همه فرصت های توسعه یکجا در این استان وجود دارد. مهم این هست که به عنوان مدیران استانی و ملی این توسعه را مدیریت کنیم تا تبعات توسعه استان خوزستان را اذیت نکند چون متأسفانه توسعه همواره پیامدهایی را با خود به دنبال دارد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: استان خوزستان سال گذشته با پدیده ریزگردها خیلی اذیت شده و باید از عمق جان از مردم عذرخواهی و دلجویی کرد. برای این مردم صبور باید هرچه همت داریم به کار بگیریم تا مشکلات مختلفشان حل شود.
جهانگیری اضافه کرد: در مصوبه اخیر هیئت دولت ۹۵ هزار میلیارد ریال برای آب و فاضلاب و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای برق به استان خوزستان اختصاص دادیم. همچنین برای آبرسانی به روستاها در بند پنج، وزارت نیرو را مکلف کردیم تا از ردیف مربوطه ۱۵۰ میلیارد تومان به خوزستان اختصاص دهد.
وی با اشاره به تأمین حق آبه تالاب های خوزستان در این مصوبه ادامه داد: یک رودخانه کارون بیشتر در این کشور نداریم که احیای آن یکی از برنامه های مهم در برنامه توسعه ششم است و در عین حال نیز کارخانه ها نباید فاضلاب های خود را به این رودخانه وارد کنند. همچنین فاضلاب های شهری هم باید سازماندهی شوند.
جهانگیری گفت: راجع به ریزگردها یک مجموعه تصمیماتی را برنامه ریزی کردیم و این قابل قبول نیست که منشأ داخلی این ریزگردها همچنان بدون مقابله باقی بماند که دوجداره کردن در و پنجره ها با پرداخت تسهیلات از جمله آنها است.
وی همچنین گفت: امروز برای کارخانه قند دزفول نیز پرداخت ۱۰ میلیارد تومان را تصویب کردیم.