arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۰۹۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵

قاضی فدرال اجرای دستور ترامپ را متوقف کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
قاضی دادگاهی فدرال در لس آنجلس دستور داده است مقام های دولت موقتا اجرای بخش های مهمی از مقررات تازه ای که در فرمان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در زمینه مهاجرت صادر شده است را متوقف کنند.
 
به گزارش انتخاب، قاضی آندره بیروت سه شنبه طی حکمی "اضطراری" فرمان اجرایی  ترامپ را فعلا متوقف کرد.
 
به گزارش لس آنجلس تایمز حکم قاضی به پرونده کسانی مربوط می شود که قصد مهاجرت به آمریکا را دارند و به وضعیت کسانی که سعی دارند به عنوان پناهنده یا با ویزای غیرمهاجرتی، مثل توریستی، وارد آمریکا شوند اشاره ای نمی کند.
 
برخی رسانه ها اشاره کردند که حکم تازه ممکن است تاثیر زیادی نداشته باشد چون وزارت خارجه آمریکا به فاصله کوتاهی پس از فرمان ترامپ همه ویزاهای معتبر مهاجرتی و غیرمهاجرتی که شهروندان هفت کشور مشمول این دستور دریافت کرده اند را به جز استثناهایی "موقتا" بی اعتبار دانست.
 
با این حال قاضی بیروت در حکم خود نوشته که مقام ها حق "لغو ویزاهای مهاجرتی شاکیان" را ندارند.
 
به نوشته لس آنجلس تایمز عبارت بندی این حکم ظاهرا به این معنی است که مقام های دولت دیگر اجازه نخواهند داشت از شرکت های هوایی و مقام های مرزی سایر کشورها بخواهند مانع سوار شدن مسافران این هفت کشور به هواپیماهایی که به مقصد آمریکا می آیند شوند؛ کاری که در این چند روز کرده بودند.
 
این حکم در واکنش به شکایت ۲۸ نفر که متولد یمن هستند صادر شد.
 
اینها شامل شهروندان آمریکاست که در آمریکا زندگی می کنند اما خانواده های آنها علیرغم گرفتن ویزای آمریکا در یمن مانده اند.
 
هرچند این حکم به نفع این ۲۸ شاکی صادر شده اما به گفته قاضی همچنین شامل همه کسانی خواهد شد که ویزای معتبر مهاجرت دارند.
 
دونالد ترامپ روز جمعه دستوری را با عنوان "حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" امضا کرد که بر اساس آن ورود پناهجویان به آمریکا به مدت چهار ماه معلق شد و بازدید شهروندان هفت کشور _ ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن _ به آمریکا برای ۹۰ روز ممنوع شد.
 
در ابتدا پس از صدور این فرمان گفته شد که دارندگان گرین کارت (اقامت) از این هفت کشور هم مشمول آن خواهند بود. اما مقام ها به تدریج از آن عقب نشینی کردند و سازمان امنیت ملی روز یکشنبه گفت که طرح شامل دارندگان کارت اقامت نمی شود.
 
پل رایان رئیس مجلس نمایندگان هم روز سه شنبه گفت: "هیچ کس نمی خواهد شاهد باشد کسانی که گرین کارت دارند یا ویزاهای ویژه مثل مترجمان (ارتش آمریکا) دارند گرفتار این ممنوعیت ها شوند."
قبلا هم شمار دیگری از دادگاه ها در اطراف آمریکا بخش هایی از فرمان دونالد ترامپ را مسدود کرده بودند.
 
از جمله روز شنبه یک قاضی در نیویورک حکم توقف اخراج مسافرانی که با ویزای معتبر وارد فرودگاه های آمریکا شده بودند را داد.
 
با این حال بعضی گزارش ها حاکیست که احکام دادگاه ها حداقل در برخی موارد از سوی مقام های دولت و گمرک رعایت نشده است. از جمله گفته شده که بعضی از مسافران بعد از ورود به لس آنجلس و سایر فرودگاه ها برگردانده شده اند.
 
فرمان ترامپ با واکنش های پرسروصدای داخلی و بین المللی مواجه شد و بر مسافرانی که از این هفت کشور می آیند به شدت تاثیر گذاشت.
 
در تازه ترین واکنش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان لغو این فرمان شده.
 
ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، هم در تازه‌ترین اظهار نظر خود این طرح را "تفرقه‌افکنانه و اشتباه" خوانده است.
 
در همین حال پنج گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد گفته‌اند که فرمان اجرایی ترامپ برای اعمال محدویت با تعهدات آمریکا در خصوص حقوق بشر، سازگاری ندارد.
 
مقام های امنیتی آمریکا روز سه شنبه به ایرادهایی در نحوه اجرای اذعان کردند.
 
هم اکنون شکایاتی رسمی از طرف سه ایالت آمریکا علیه طرح ترامپ تسلیم دادگاه ها شده است.
 
تازه ترین آنها ایالت ماساچوست است که روز سه شنبه در شکایتی از دولت ترامپ به دادگاه گفت که این ممنوعیت ناقض ضمانت های قانون اساسی آمریکا در زمینه آزادی مذهب است.
 
پیشتر دادستان های کل در واشنگتن و نیویورک هم شکایت مشابهی مطرح کرده بودند.
 
برنامه سفر هنرپیشه ایرانی-سوئدی
روز چهارشنبه بهار پارس هنرپیشه سوئدی متولد ایران گفت علیرغم طرح ممنوعیت تازه برای شرکت در این مراسم به آمریکا خواهد رفت. فیلمی که در او می درخشد جایزه بهترین فیلم زبان خارجی اسکار شده.
 
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس خانم پارس ۳۷ ساله در سال ۱۹۹۵ شهروند سوئد شد.
 
او به این خبرگزاری گفت: "آنجا دست در دست هم ایستادن به خودی خود گویاست."
 
پارس در فیلم "مردی به نام او-وه" بازی کرده است.
 
این فیلم داستان یک مرد بداخلاق مسن را بازگو می کند که همسرش را از دست داده و قصد از بین بردن خود را دارد که همسایگان تازه وارد زندگی اش را عوض می کنند.
 
 پارس گفت که "این فیلم درباره تعصبات است."
منبع:بی بی سی
نظرات بینندگان