arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۸۵۳
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۰۱ - ۲۷ تير ۱۳۹۰

تغذيه با شيرمادر در کاهش ابتلا به زردي مؤثر است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
يک فوق تخصص گوارش اطفال عنوان کرد: تغذيه نوزاد با شيرمادر بويژه در ماه هاي اول تولد براي کاهش زردي توصيه مي شود.
دکتر عباس تقوي اردکاني در گفتگو با ايسنا، با بيان اينکه زردي يکي از مشکلات رايج در ميان کودکان است، گفت: 60 درصد نوزادان سالم و 80 درصد نوزادان نارس به اين بيماري دچار مي شوند. معمولاً اولين نشانه اين بيماري زرد شدن چشم نوزاد است. البته به دليل زرد شدن تدريجي سر و صورت و ساير اندامهاي نوزاد، نمي توان شدت زردي را مشخص کرد. وي با تأکيد بر اينکه تشخيص شدت زردي از روي مشاهدات باليني دشوار است، از والدين خواست که در صورت مشاهده اين بيماري حتماً نوزاد را نزد پزشک ببرند. دکتر تقوي اردکاني درباره لزوم تغذيه نوزاد با شيرمادر توضيح داد: تغذيه مکرر با شيرمادر با توجه به اينکه کالري بيشتري نسبت به ساير مواد غذايي به بدن نوزاد مي رساند، مي تواند باعث کاهش و دفع زردي شود.وي درباره عوامل ايجادکننده زردي اظهار داشت: ناسازگاريهاي خوني از جمله عوامل مهم ابتلا به زردي هستند. دو علت مهم ناسازگاريها، ناسازگاريهاي خوني A ، B ، O و ناسازگاريهاي RH است. اين ناسازگاري خوني به دليل اختلاف بين گروه هاي خوني يا RH مادر با بچه به وجود مي آيد و بسيار خطرناک است؛ زيرا ممکن است موجب عقب ماندگي نوزاد شود.
دکتر تقوي اردکاني همچنين اضافه کرد: ناسازگاريهاي RH معمولاً از زايمان دوم به بعد ظاهر مي شوند؛ چون در زايمان اول ممکن است واکنش هاي لازم صورت نگرفته باشد، بنابراين اگر ناسازگاريهاي خوني وجود دارد، والدين بايد بيشتر توجه کنند تا اين موضوع موجب افزايش زردي و در حقيقت عقب افتادگي نوزاد نشود.
وي با بيان اينکه اگر زردي طبيعي باشد، پس از دو هفته خود به خود از بين مي رود، تأکيد کرد: والدين قادر به تشخيص زردي کودک نيستند، بنابراين حتماً بايد به پزشک مراجعه کنند.اين فوق تخصص گوارش اطفال به وجود بيماري زردي در بزرگسالان نيز اشاره کرد و گفت: اگر سن بيمار بالا باشد، ديگر بحث ناسازگار يهاي خوني مطرح نيست و بايد علل ديگري را که منجر به از بين رفتن خود بيمار مي شود، بررسي کنيم؛ عواملي چون کمبود آنزيم هيدروژناز و بيماريهاي خود ايمني که ممکن است سبب از بين رفتن گلبولهاي قرمز شوند.
وي اضافه کرد: بعضي از داروها مانند پني سيلين نيز مي توانند سبب از بين رفتن گلبولهاي قرمز خون شوند، اين دارو جزو داروهايي است که مي تواند هم از طريق ايمني و هم غيرايمني باعث از بين رفتن گلبولهاي قرمز و در نتيجه بروز زردي شود.وي در پايان با تأکيد بر اينکه مهتابي ها و لامپهاي معمولي در منازل هيچ نقشي در بهبود بيماري زردي ندارند، گفت: نور درماني و فوتودرماني در بيمارستان انجام مي شود و ارتباطي با مهتابي هاي معمولي در منازل ندارد.
نظرات بینندگان