پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آژانس حفاظت محیط زیست اروپا (EEA) اعلام کرد: وجود ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون (PM ۲.۵) عامل مرگ زودهنگام ۴۶۷ هزار نفر در سال در سراسر اروپاست.
به گزارش انتخاب، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون برای سلامت مضرند و موجب آلودگی هوا میشوند.
ذرات معلق (PM)، ذرات مایع یا جامد بسیار کوچک در جو زمین هستند که منبع آنها میتواند طبیعی یا عامل انسانی باشد. این ذرات همچنین بر اقلیم و میزان بارش باران تاثیر میگذارند.
در کشورهای اروپایی ساکنان مناطق شهری در معرض خطر فزآینده قرار دارند و ۸۵ درصد آنان در معرض آلودگی ناشی از ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون هستند. این ذرات تاثیرات مخربی را بر سلامت انسان دارد و میتواند موجب بروز آسم، بیماری قلبی و سرطان ریه شود.
طبق گزارش بیبیسی در سال ۲۰۱۳ در اتحادیه اروپا بیش از ۴۳۰ هزار تن به دلیل قرار گرفتن در معرض ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون دچار مرگ زودهنگام شدهاند.
علاوه بر این، آژانس حفاظت محیط زیست اروپا در جدیدترین بررسی خود اعلام کرده که خودروها و دیگهای بخار حرارتی گاز سمی نیتروژن دیاکسید (NO2) منتشر میکنند که به مرگ زودهنگام ۷۱ هزار نفر در سال منجر شده است.
به گزارش ساینس ورلد ریپورت، همچنین در اروپا کشورهایی که شدیدترین سطح آلودگی ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون را دارند شامل لهستان، بلغارستان و جمهوری چک هستند.