arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۴۹۶
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۲ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۰

الیاس نادران: دانشگاه رحیمی در ازای پول مدرک می دهد/ وزیر علوم: من از کجا بدانم؛ از خود رحیمی بپرسید

الیاس نادران وزیر علوم را مسئول دفاع از جایگاه نظام آموزش عالی کشور دانست و تاکید کرد: معاون اول رئیس جمهوری باوجود ادعاهای خود، با دانشگاه‌های مجازی و نامعتبر بلفورد مکاتبه کرده است و این مکاتبات محل شبهه و حساسیت است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
الیاس نادران وزیر علوم را مسئول دفاع از جایگاه نظام آموزش عالی کشور دانست و تاکید کرد: معاون اول رئیس جمهوری باوجود ادعاهای خود، با دانشگاه‌های مجازی و نامعتبر بلفورد مکاتبه کرده است و این مکاتبات محل شبهه و حساسیت است.

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، الیاس نادران در صحن علنی امروز (سه‌شنبه ۲۴ خرداد) مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: وزیر علوم باید نسبت به ادعاها و اظهارات مقامات و شخصیت‌های حقوقی درباره مدارک دانشگاهی غیرمتعتبر حساس و پیگیر باشد.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات با اشاره به سرآغاز بحث مدارک جعلی از سوی معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: محمدرضا رحیمی ادعا کرده است که عده‌ای پول می‌دهند و مدرک می‌خرند و این اظهارنظر معاون رئیس جمهوری از رسانه ملی پخش شده است.
نادران ادعای رحیمی را ادعای یک مقام رسمی و حساسیت‌زا توصیف کرد و ادامه داد: ادعای رحیمی، ادعای یک مقام رسمی و اجرایی است و این ادعا آن قدر حساسیت دارد که نیاز به پیگیری و شفاف‌سازی داشته باشد.

وی افزود: وزیر علوم در چنین مواردی موظف است ادعای مطرح شده را پیگیری کند و از مدعی دلیل و مدرک مستند بخواهد تا افکار عمومی نسبت به مدارک دانشگاهی دچار حساسیت، تشویش و ابهام نشود.

نادران با اشاره به اتفاقاتی که در زمان افشای جعلی بودن مدرک مرحوم کردان رخ داد، اظهار داشت: رئیس‌جمهوری در دولت نهم به وزارت علوم دستور داد تا مدارک دانشگاهی مسئولان را بررسی کند، اما تاکنون هیچ گزارشی از انجام این وظیفه وزارت علوم ارائه نشده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دانشگاه بلفورد را یکی از مصادیق دانشگاه‌های مجهول و نامعتبر دانست و گفت: محمدرضا رحیمی در زمانی که ریاست دیوان محاسبات را برعهده داشته،‌ با دانشگاه بلفورد مکاتبه کرده و در نامه خود فردی را به این دانشگاه معرفی کرده است.

نادران با تاکید بر غیرمعتبر بودن دانشگاه بلفورد تصریح کرد: فرد معرفی شده از سوی رحیمی به دانشگاه بلفورد، یک سال بعد در نامه‌ای با عنوان دکتر معرفی گردیده است. سوال این است که این فرد در طول یک سال و با حمایت رحیمی کجا و چگونه دکتر شده است؟ آیا دکترای این فرد از دانشگاه مجازی و نامعتبر بلفورد دریافت شده است؟

نادران سوابق نامه‌نگاری رحیمی با دانشگاه بلفورد را شبهه‌انگیز توصیف کرد و تاکید کرد: رحیمی در نامه‌نگاری با دانشگاه بلفورد خود را دکترای تخصصی حقوق معرفی کرده است که این ادعای رحیمی نیز محل سوال و شبهه است.

طراح سوال از وزیر علوم ضمن آنکه تقاضای نمایش اسناد نامه‌نگاری رحیمی با دانشگاه بلفورد را از اتاق فرمان مجلس داشت، گفت: بازپرسی شعبه کارکنان دولت، با دیوان محاسبات کل کشور مکاتبه کرده و اصالت و صحت نامه‌های ردوبدل ‌شده میان رحیمی و دانشگاه بلفورد را تایید کرده است.

نادران در تشریح غیرقانونی بودن دانشگاه بلفورد اظهار داشت: بلفورد دانشگاهی مجازی و اینترنتی است و به صراحت و علنی در ازای دریافت وجه به افراد مدرک می‌دهد.

وی افزود: وزیر علوم در مقابل عمل معاون رئیس جمهوری مسئول نیست، اما مسئول دفاع از حیثیت نظام آموزش عالی کشور است و باید نسبت به چنین مواردی حساسیت و پیگیری داشته باشد.

نادران با بیان اینکه وزارت علوم در این رابطه تخلفی انجام نداده است، تاکید کرد: برای پیگیری اقدامات و ادعاهای معاون رئیس جمهوری، مجلس باید از شخص رئیس جمهوری سوال کند که متاسفانه تبعات سیاسی بسیاری در پی دارد، بنابراین ما از وزارت علوم می‌خواهیم که این موضوع را پیگیری کند.

"کامران دانشجو" در نشست علنی امروز ـ سه‌شنبه ۲۴ خرداد ماه ـ مجلس شورای اسلامی افزود: من از کجا باید بدانم که چه مسئولی از دانشگاه مجازی و غیرمعتبر کشور دیگری مدرک گرفته است یا نه؟
 

وی ادامه داد: اگر آقای رحیمی، معاون رئیس جمهور از دریافت مدرک برخی مسئولان با پول و یا تلاش برای انجام این کار خبر داده‌اند، خودشان باید پاسخگو باشند، نه من!

دانشجو تاکید کرد: دانشگاه‌های داخلی غیرانتفاعی، ملی، پیام‌نور و آزاد از نظر وزارت علوم معتبرند و دانشگاه‌های خارجی نیز براساس ارزشیابی مداوم این وزارتخانه، اعتبارسنجی می‌شوند.

وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه‌هایی مانند بلفورد آمریکا که مدرک آنها براساس سوابق کاری و حرفه‌ای ارائه می‌شود نه آموزش‌های آکادمیک، از نظر وزارت علوم معتبر نیستند.

وی افزود: مدارک دانشگاه‌هایی مانند بلفورد که معتبر نیستند به هیچ وجه در وزارت علوم بررسی نمی‌شود و بنابراین اطلاعات و آماری از این دست در این وزارتخانه موجود نیست.

 "کامران دانشجو" در پاسخ خود به سوال "الیاس نادران" مبنی بر اینکه چه افرادی با پرداخت وجه از دانشگاه بلفورد مدرک دانشگاهی اخذ کرده‌اند؟، گفت: من نگفتم که این موضوع ارتباطی به من ندارد، بله من از شما پرسیدم که چگونه باید پاسخ دهم، در صورتی که هیچ گونه ابزار قانونی برای بررسی این موضوع ندارم.

وی با بیان اینکه مدرک تحصیلی فردی که به وزارت علوم ارائه می شود قابل بررسی است، افزود: زمانی که مدرک تحصیلی وجود ندارد ما باید چه چیزی را بررسی کنیم؛ من مسئول مکاتبه‌های افراد با دانشگاه‌ها نیستم چرا که قابل کنترل نیست.

وزیر علوم دولت دهم ادامه داد: فردی که چنین اظهارهایی کرده است باید پاسخگو باشد، ممکن است در حال حاضر ۱۰۰ نفر در حال مکاتبه با دانشگاه ها باشند واین موضوع ارتباطی به من ندارد.

دانشجو تصریح کرد: اگر در مورد مدرک علمی هر فردی سوالی وجود داشته باشد باید آن شخص و دانشگاه مشخص باشد و پس از آن ما بررسی می کنیم که آیا این مدرک به فرد مورد نظر تعلق دارد و اینکه آن فرد دوره‌های آموزشی را گذرانده است یا نه.

وی همچنین بااشاره به دانشگاه هایی که مورد تایید وزارت علوم وتحقیقات نیستد، گفت: ما بارها و به صراحت اعلام کردیم که این گونه دانشگاه ها مانند بلفورد تایید نشده است و مدارکش نیز از نظر ما قابل قبول نیست ودر وزارت علوم برای آن پرونده تشکیل نمی دهیم.

وزیر علوم وتحقیقات، تاکید کرد: کلیه دانشگاه های غیرانتفاعی، آزاد، پیام نور ودولتی همگی معتبر هستند و هیچ خدشه ای در مدارک آنها وارد نیست.

دانشجو ادامه داد: موضوع ما نسبت به دانشگاه های داخل و خارج از کشور مانند بلفورد مشخص است و دوباره تاکید می کنیم که اینگونه دانشگاه‌ها مورد تایید ما نیستند.

 

نظرات بینندگان