پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پزشکان جوان انگلیسی در حالی برای اولین بار در طول تاریخ سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس ) مشغول آماده شدن برای برپایی یک اعتصاب فراگیر در این هفته هستند که هشدار داده شده است این حرکت اعتراضی می تواند جان بیماران را با خطر جدی روبرو کند.
به گزارش انتخاب، پزشکان در این اعتصاب که در اعتراض به قراردادهای جدید کاری شان صورت می گیرد، و قرار است در روزهای سه شنبه و چهارشنبه این هفته برپا شود، برخلاف چهار اعتصاب قبلی، در بخش های اورژانس و فوریت های پزشکی مراکز درمانی و بیمارستان های عمومی نیز دست از کار خواهند کشید.
پزشکان جوان انگلیسی چهارمین اعتصاب شان در اعتراض به تغییراتی که قرار است از تابستان امسال در قراردادهای کاری آنها به اجرا گذاشته شود، در هیجدهم فروردین ماه برپا کردند.
منابع سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس هشدار داده اند این اعتصاب فراگیر که قرار است از ساعت هشت صبح تا ساعت پنج بعد از ظهر روز سه شنبه و نیز روز چهارشنبه (به وقت محلی ) برگزار شود، سبب خواهد شد که 125 هزار عمل جراحی و آزمایش های پزشکی و نوبت های داده شده به مریض ها ملغی شود که این مساله می تواند برای بیماران اورژانسی، تبعات جانی داشته باشد.
به گفته این منابع از 125 هزار مورد یاد شده، 12 هزار و 700 مورد عمل جراحی است.
بیمه ها و سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس گفته اند که برای مقابله با خطرات یاد شده لازم است تدابیر و برنامه ریزی هایی خصوصا برای ارایه خدمات ضروری برای بیماران اورژانسی صورت گیرد.
دکتر 'آنه رینسبوری ' مدیر بخش حوادث ملی سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس از این وضعیت به عنوان یک امر 'بی سابقه ' در تاریخ این سازمان یاد کرده است .
وی با بیان اینکه بیماران در یک وضعیت 'اسفناک ' قرار گرفته اند، گفته است که در صورت برپایی این اعتصاب فراگیر، سیستم بهداشت ملی انگلیس در بخش هایی تحت فشار قرار خواهد گرفت.
در همین حال، انجمن پزشکی انگلیس (بی ام ای) گفته است در صورتی که جرمی هانت وزیر بهداشت این کشور از تهدیدش برای اعمال اجباری قراردادهای جدید پزشکان جوان، عقب نشینی کند، خواهان لغو این اعتصاب فراگیر خواهد شد.
یک سخنگوی این انجمن روز شنبه در این خصوص گفت: پزشکان عمیقا از وضعیت آشفته ای که برای بیماران ایجاد شده 'عمیقا متاسف' هستند اما این اعتصاب را برپا می کنند چون براین باور هستند که طرح های دولت انگلیس در طولانی مدت به ضرر بیماران تمام خواهد شد.
وی عنوان کرد: قطعا، هنوز این امیدواری است که بتوان از این اعتصاب اجتناب کرد در صورتی که جرمی هانت وزیر بهداشت از تهدیدش دست کشیده و به میز مذاکرات بازگردد.
این در حالی است که وزیر بهداشت انگلیس گفته است که حاضر به 'تغییر و یا تاخیر' در اجرای این قراردادهای جدید کاری پزشکان نیست.
به هرصورت، با وجود درخواست ها برای بازگشت به میز مذاکره، وزیر بهداشت دولت کامرون و 'انجمن پزشکی انگلیس' (BMA) در مواضع خود سرسختانه باقی مانده اند.
در حدود 45 هزار پزشک جوان در سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس مشغول فعالیت هستند که اکثر آنها عضو انجمن پزشکی انگلیس هستند. این پزشکان از قراردادهای جدید تحمیلی، خشمگین هستند.
گفته می شود، براساس طرح جدید دولت محافظه کار انگلیس قرار است پزشکان مراکز خدمات بهداشت ملی این کشور در تمام ایام هفته فعال باشند، اما حقوق پرداختی به آنها در روزهای تعطیل و شب ها همانند روزهای عادی خواهد بود.
انجمن پزشکی انگلیس معتقد است که این قراردادهای جدید کاری سبب کاهش حقوق پزشکان در بیمارستان های عمومی این کشور خواهد شد.
این انجمن بر این باور است که قراردادهای جدید کاری به این معنا است که پزشکان با توجه به اینکه در روزهای تعطیل آخر هفته و نوبت های شب نیز حقوق عادی دریافت خواهند کرد، 30 درصد از پرداختی شان کاسته خواهد شد.
برخی از پزشکان انگلیسی بر این باورند که این قراردادهای جدید حرکتی 'بسیار وحشتناک' بوده و 'آثار وخیمی' برای خدمات بهداشت عمومی انگلیس خواهد داشت.
در نقطه مقابل، 'جرمی هانت' وزیر بهداشت انگلیس ضمن متهم کردن انجمن پزشکی انگلیس به گمراه کردن پزشکان، معتقد است که پیشنهاد های جدید کاری به نفع دکترها بوده و سبب کاهش حداکثر ساعات کاری آنها در روزهای پایان هفته می شود.
98 درصد از پزشکان انگلیسی در آذرماه گذشته در جریان یک رأی گیری، موافقت خود را با برگزاری چند اعتصاب اعلام کرده بودند.
حمایت انجمن پزشکی انگلیس از این اعتصاب، متعاقب تظاهرات هزاران تن از پزشکان انگلیسی در اواخر مهرماه گذشته علیه طرح دولت کامرون در خصوص قراردادهای جدید کاری، صورت می گیرد.
تظاهرات یادشده پس از شکست مذاکرات انجمن پزشکی انگلیس با وزارت بهداشت این کشور در مورد طرح قراردادهای جدید کاری پزشکان صورت پذیرفت.
دولت انگلیس پیشتر موافقت کرده بود که حقوق پایه پزشکان (کارآموز) که در مراکز خدمات بهداشت ملی این کشور فعالیت می کنند در قراردادهای جدید کاری، از 22 هزار و 636 پوند به 25 هزار و 500 پوند (در سال ) افزایش یابد اما انجمن پزشکی انگلیس با این رقم موافق نیست.
در حال حاضر پزشکان کارآموز در بدو شروع کار در حدود 22 هزار و 636 پوند در سال حقوق می گیرند که بعد از چهار سال به 30 هزار پوند افزایش می یابد که با اضافه پرداخت ها به رقم 56 هزار پوند خواهد رسید.
پزشکان متخصص کارآموز نیز در بدو شروع کارشان در سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس) بین 30 هزار پوند تا 47 هزار پوند حقوق سالانه دریافت می کنند که این رقم می تواند با افزایش تجربه آنها به 69 هزار پوند در سال برسد .
سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس و وزارت بهداشت این کشور پیش از این با افزایش یازده درصدی این رقم های پایه موافقت کرده بود اما پزشکان معترض این رقم را کافی نمی دانند.
خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس ) برای اولین بار در سال 1948 و پس از پایان جنگ جهانی دوم به منظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راه اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یک میلیون و 600 هزار کارمند، به صورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه می کند.
این نهاد بهداشتی درحالی که حاضر 64 میلیون و یک صد هزار نفر در کل بریتانیا ( انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) تحت پوشش دارد که 53میلیون و 900 هزار نفرشان در انگلیس هستند.
بودجه سازمان خدمات بهداشت ملی انگلستان در سال راه اندازی اش در سال 1948 میلادی، بالغ بر 437 میلیون پوند ( به ارزش امروزی اش در حدود 9 میلیارد پوند) بوده و این رقم در سال گذشته میلادی به در حدود 115 میلیارد پوند رسید که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد می سازد.
دولت انگلیس در حال حاضر به منظور کاهش کسری بودجه به دنبال کاهش هزینه های عمومی رفاهی از جمله در بخش بهداشت است.