پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری به تشریح آخرین تحولات پس از اجرای برجام پرداخت.
به گزارش «انتخاب»، گزیده سخنان عراقچی در زیر می آید:
در مدتی که ما تحریم نفتی بودیم،مشتریان ما خریداران دیگری پیدا کردند که بازگشت ما به بازار را زمان بر می کند. طرف مقابل تعهد داده که تحریم های نفتی ما را بردارد. تعهد نداده که برای نفت ما هم خریدار پیدا کند.
ارتباط همه بانک های ما با بانک های دنیا قطع شده بود که وصل شدن ان زمان می برد. بانک ها ی ما باید روابط کارگزاری ایجاد کنند که این کار نیازمند مذاکره است و بستگی به سرعت عمل بانک ها دارد.
طبق اماری از امروز از رییس کل بانک مرکزی گرفتم تا امروز قریب 300 کارگزاری با بانک های خارجی ایجاد کرده اند. بانک ملی 20، بانک ملت 43، تجارت 14 و ... 1984 ال سی هم باز کرده اند.
{در پاسخ به سوالی در مورد سخنان رییس جمهور اتریش در مصاحبه با صدا و سیما در مورد عدم رفع تحریم ها} خبرنگار شما خانم کاظمی سوالی را که از مرکز به او داده اند می پرسد. رییس جمهور اتریش قرار نیست از همه چیز اگاه باشد. او وقتی می بیند که خبرنگار ایرانی می گوید تحریمها پا بر جاست می گوید لابد برداشته نشده است. من صحبت های ایشان رو حمل بر بی اطلاعی می کنم.وقتی با این سوال روبرو شده، ناچار شده گرد جواب بدهد.
امروز با اقای سیف صحبت کردم.از ایشان خواهش کردم هرکس از جمله رییس جمهور اتریش شک دارد ببرند اتاق سوییفت بانک مرکزی تا ببیند تمام بانکهای ما به سوئیف وصل شده اند.
برخی تحریم ها هنوز باقی مانده که مرتبط با موضوع هسته ای نیست. تحریم های مربوط به تروریسم و حقوق بشر باقی مانده است. دوستانی که می گویند چرا تحریم معامله به دلار برداشته نمی شود، جای تعجب است که چرا به دلار علاقمند شده اند. ما سال هاست که سعی کرده ایم معاملات به دلار را محدود کنیم.
تحریم های اولیه، استفاده از سیستم های مالی امریکا را برای ایران ممنوع کرده است. کسی که علاقه دارد با دلار معامله شود ، نیازمند روابط دو جانبه با امریکاست که نه خواست ما این است و نه صلاح است.
در این مدت برخی بانکهای بزرگ جهان به خاطر معامله با ایران تحریم شده و به امریکا متعهد شده اند که با ایران معامله نکنند. ما اکنون فشار می اوریم که تعهدات را ازبین ببرند. ما در چالش مدام با طرف غربی هستیم که در اجرای عملی رفع تحریمها به شکلی عمل کنند که موثر باشد. ازقبل می دانستیم که در صحنه اجرا با بد قلقی مواجه خواهیم شد.
طرف ما در معامله، بخش خصوصی است که کسی نمی تواند او را مجبور به سرمایه گذاری ومعامله کند. باید شرایط برایش فراهم باشد . اگر مشمول تحریم های اولیه شود با ایران معامله نمی کند. این تحریمها باید رفع شوند
امریکایی ها در برخی جاها عکس عمل کردند. خزانه داری امریکا در برخی جاها در توجیه وضعیت موجود حالت عدم ترغیب را ایجاد و بر تحریمهایی که مانده تاکید می کند.
بنگاه های اقتصادی باید اعتماد کنند.باید فضای اطمینان بخش برای شرکت های خصوصی وجود داشته باشد. با توجه به روح توافق برجام این بدعهدی امریکا است. طرف امریکایی باید اجرای موفقیت امیز برجام را تضمین کند. انها متعهدند کمک کنند این کار انجام شود. اگر مشکلات را برندارند ما بدعهدی می دانیم. انها نه تنها تضمین نکردند که عکس هم عمل کردند. ما مرتب در حال برخورد با انها هستیم. از طریق سفیران، ایمیل و کمیسیون مشترک و ... هم امریکا این فضا را تخریب می کند و هم ما در داخل. به جای اطمینان دادن به شرکت های خارجی که کارکردن با ایران مشکلی ندارد، صدا وسیما مرتب می گوید تحریم ها مانده، سوییفت باز نشده، ال سی ایجاد نشده...
اگر بخواهیم زودتر فضای تعامل و کار شکل بگیرد باید فضای اطمینان بخش باشد. اگر بنگاه اقتصادی کوچکترین تردیدی کند ، نمی آید.
توافق هسته ای به معنای رفیق شدن و شریک شدن و رفع خصومت ها با امریکا نیست.
ما در 20 سال گذشته چهار چالش اساسی با امریکا داشته ایم: تروریسم ادعایی انها که در اصل حمایت ما از گروه های مبارز و مقاومت علیه رژیم صهیونیستی است،حقوق بشر، هسته ای و موشکی
قطعنامه 1696 در ساال 1385 برای نخستین بار موضوع موشکی را با هسته ای گره زد. بعد از ان در قطعنامه های بعدی و در نهایت تا 1929 الزام حقوقی ایجاد کردند که ایران فعالیت در زمینه موشک بالستیک نداشته باشد. کمیته تحریم را ایجاد کردند.
بحث موشکی از ابتدا بوود. تعجب می کنم برخی گفتند بعد از برجام رفتند سراغ موضوع موشکی.
بعد از قطعنامه 1929 هر تست موشکی که داشتیم چه اطلاع می دادیم و چه نمی دادیم انها به کمیته تحریم گزارش می دادند. بنابر این بحث موشکی اصلا موضوع جدیدی نیست. شاید اطلاعی ندارند. تعجب هم نیست. چون در ده سال گذشته صدا و سیما این طور جدی به تحریم ها و قطعنامه ها نمی پرداخت.
بحث موشکی بحث دفاعی وامنیتی ماست و اصلا قابل مذاکره نیست. بعدها اگر قرار بر ذکر جزییات باشد خواهیم گفت که انها چه انتظارات عجیب و غریبی در این زمینه داشتند ولی اصلا به هیچ چیز نرسیدند.
انچه اتفاق افتاد این بود که انها موضوع موشکی را با هسته ای گره زدند و زیر قطعنامه فصل هفتی تحریم هایی اعمال کردند. در نتیجه توافق هسته ای، اولا موضوع موشکی از هسته ای جدا شد و ثانیا حالت الزام اور به غیرالزام اور و توصیه ای تبدیل شد.نتیجه این که ما الان تست موشکی انجام می دهیم و انها می گویند ناقض برجام نیست.
همین که میتونید 1400 هزار بشکه نفت بفروشید از صدقه سر روحانی و دولت و طرفدارنشه
همین که الان دلار 6000 تومان نیست از صدقه سر روحانی و اصلاح طلبهاست
آرزو نمیکنم تا این دوسال و نیم بر میگشت به عقب و بساط هشت ساله ی قبل
ادامه می یافت
تا اقلا به شما ثابت میشد که بدترو بدترین و انفجار فقریعنی چه!!! خدا صبرمان را زیاد کند
شب ميخوابيديم و صبح براي خريد كره تو دكان سر كوچه پول كم ميآورديم، چون گرون شده بود.
گشتي توي بازار ميزديم كه يك چرخ گوشت مناسب پيدا كنيم، ترديد ميكرديم و دو روز ميگذشت، قيمتش 20% رفته بود بالا!
كاسبها همه ميگفتند الان نخري، فردا شايد گرانتر شود.
تصميم ميگرفتيم يك خودرو فزرتي بخريم، تا پولش جمع شود، قيمت خودرو دو برابر شده بود.
مسكن را كه نميگويم.
شما آن موقع در مريخ زندگي ميكردي كه حالا ميفرمايي اثري نداشته؟ شايد از مردم مظلوم جيبوتي هستي كه از وضع موجود ناراضي شدي؟
من با تحصيلات عالي و شغل تماموقت و ثابت، روزهايي را در دوره احمدينژاد يادم هست كه يخچال خانهام خالي ميشد و قدرت پر كردنش را نداشتم. الان هم بهشت نشده، ولي فاجعه كنترل شده.
شما هم لطفا دقت كن به دور و برت ببين چه فضايي ايجاد شده.
البته دلالان دلار و ارز و طلا هم احتمالا از دوران احمدينژاد راضيتر بودند. شايد شما از آن دسته مردم مظلوم!!!!! باشيد.
حالا شما می خوای باور کن می خوای خودت رو بزن به اون راه
دوس گرامی اقای احمدی نژاد فوق العاده عملکرد بدی داشتند ولی تمام مسائل را که نباید به این صورت پاسخ داد. تا یکی انتقاد میکنه سر یعا میگن احمدی نژاد چرا فلان نبود و ...
این دولت حدود 3 سال است که روی کار امده است. تا کی قرار است شنیده شود که اقای احمدی نژاد کاراش خیلی بد بود و ما نمیتونیم کاراشو درست کنیم؟!!
چقدر فرصت نیاز دارید؟ مردم همینطور معلق هستند تا شما بگویید توانستیم مشکلات ایجاد شده را برطرف کنیم.
دوستان عزیز ما به دولت اقای روحانی رای دادیم که بتوانند!
اگر قرار بود شما از این قبیل بهانه ها برای مردم بیاورید، پس آن شعارها چه بود که در سال 92 سر دادید!
بخدا من با عملکرد احمدی نژاد موافق نیستم. اما اقای روحانی هم با این حال که دولت زحمتکشی دارند و امور خارجه رفتند کلی مذاکره کردند باید قبول کنیم که تا اینجا در وضعیت اقتصادی مملکت تاثیر بسزایی نداشته و تا وقتی نتیجه ای حاصل نشود چرا باید کورکورانه بخاطر حزب و حزب بازی دفاع کنیم!!
ما که دیدیم برنامه رو، انعکاس چی؟
صبح تا شب برنامه میسازن که دولت چنان کرد و بهمان کرد.
جلوی خود عراقچی دروغ میگفت مجری دلواپس، عراقچی مونده بود چی بگه از دست این جماعت.
شما تو فضایی یا زمین؟
تا کی وعده های خالی ؟!!
جوسازی ؟!!
آقای صدا و سیما با این حرکت میخواهی ثابت کنی که شما از تیم وزارت خارجه بیشتر میفهمی ؟
آقای صدا و سیما با این کار مملکت میبری زیر سوال لطفا هیزم به آنش دشمن نریزید....
رنجبران اصلا گوش نمی داد به توضیحات دکتر عراقچی و مدام نتیجه گیری غیر از منظور دکتر میگرفت و باعث تعجب بود
به جاي اينكه به فكر كيفيت برنامه هاي خوش باشه فقط مسولين رو تخريب مي كنه ......
آیا واقعا از خدا نمیترسند ؟ آیا واقعا مکافات عملی وجود ندارد؟ اگر یک عمر ریاضت کشیده اند و خود را موءمن میدانند ایجاد حق میشود که همه چیز طبق خواست آنها پیش برود
پناه بر خدا
عجب راست گویانی هستند.
اوباما هم دیروز هیچی نگفته...
شما هم تا قیامت به توافقتون افتخار کنید.
خداوند به همه خدمتگزاران واقعی سلامتی و موفقیت عطا کند ، انشاالله.
دکتر عراقچی و اعضای تیم ایرانی می گویند مشکل سوییفت حل شده منتهی اقایون به حرفهای غیر ایرانی بیشتر اعتماد می کنند
من از بيگانگان هرگزننالم كه بامن هرچه كرد اين آشناكرد!!! بهترين دعا: خدا هدايتشون كنه
چرا یه جای دعوت از صاحبنظران جهت ارائه راهکارهای اقتصادی در جهت توسعه کیفی و کمی تولید و استفاده از موقعیت نفت بشکه ای 140 دلار فقط تعریف و تمجید از دولت احمدی نژاد را برگزیده بود ؟
اصلا ربطی نداره
واقعیت رکود و وضعیت سخت معیشت مردم هست نه احمدی نژاد و دولت قبل، اصولگرا و نه اصلاح طلب
تو این 3 سال چند نفر شاغل شدن؟
.