دکتر سید حسن هاشمی در مراسم امضای تفاهم نامه با وزیر بهداشت ارمنستان که ظهر امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد؛ روابط بین ملت و کشورهای ایران و ارمنستان را دیرینه و صمیمی خواند و گفت: در دولت یازدهم، شاهد حضور معاون اول رییس جمهور در ایروان به منظور ارتقا سطح همکاری ها بودیم و امیدواریم با برطرف شدن تحریم ها علیه ایران، روابط دو کشور نیز گسترش یابد.
وی به دیدار شب گذشته خود با آرمن مورادیان وزیر بهداشت ارمنستان اشاره کرد و افزود: در جلسه شب گذشته، مذاکرات مبسوطی در زمینه همکاری های مشترک در حوزه سلامت شد.
هاشمی ادامه داد: وزارت بهداشت ایران و ارمنستان عزم جدی دارند تا از توانمندی های یکدیگر در حوزه های آموزش، پژوهش، بهداشت، درمان و صنعت دارو حداکثر استفاده را کنند.
وزیر بهداشت ضمن استقبال از پیشنهاد وزیر بهداشت ارمنستان مبنی بر تشکیل کارگروهی مشترک میان دو کشور، اظهار داشت: انتظار داریم این کارگروه به سرعت تشکیل شود و با حضور در تهران و ایروان بتواند زمینه های عملی امضای این تفاهم نامه را تا پایان سال جاری فراهم کند.
هاشمی ابراز امیدواری کرد تا این سفر برای هر دو کشور و ملت، مفید باشد و در پایان از وزیر بهداشت ارمنستان و هیات همراه دعوت کرد تا در فصل بهار و تابستان سال آینده در کشورمان حضور یابند .
وزیر بهداشت در حاشیه این ملاقات، در جمع خبرنگاران حاضر شد و در ارتباط با جزئیات این دیدار، گفت: ما با همه همسایگان از جمله ارمنستان از گذشتههای دور روابط داد و ستد داشتهایم. در حوزه دارو نیز کارخانههایی که در ایران وجود دارند میتوانند از بازار ارمنستان که بازار اوراسیا را در اختیار دارد، بهره گیرند. همچنین شرکتهای ارمنستان نیز فرصت خوبی برای سرمایهگذاری در ایران دارند.
وی با اشاره به یکی از بندهای تفاهمنامه بین وزارت بهداشت ایران و ارمنستان مبنی بر کنترل بیماریهای واگیر گفت: نظام درمانی دو کشور تجربیات خوبی در این حوزه دارد و میتوانند تبادل تجربه داشته باشند. هم ایران و هم ارمنستان در زمینه بیماریهای غیرواگیر تجربیات خوب و قابل استفادهای دارند.
هاشمی ادامه داد: ارمنستان درباره بیماریهای غیرواگیر نیز اقدامات خوبی انجام داده و سیستم پیشگیری آنها میتواند مورد استفاده ما قرار گیرد که امیدواریم محقق شود.
وزیر بهداشت گفت: ما اولویتمان در برنامههای مشترک با کشورهای دیگر، همسایگانمان هستند که ارمنستان نیز جزو این کشورهاست. بنابراین در قالب تفاهمنامهای که صورت گرفت، انتظار میرود صادرات و ورادات در هر دو کشور به صورت متقابل افزایش یابد. همچنین بتوانیم در زمینه درمان کمکهای ویژهای را که کشور ارمنستان از سایر کشورها دریافت میکند، از طریق سرمایهگذاریهای مشترک به آنها ارائه دهیم و آنها در زمینه ساخت بیمارستان در ایران سرمایهگذاری کنند و متقابلا سرمایهگذاران ایرانی در ایروان حضور یابند و بیمارستان یا پلیکلینیک ایجاد کنند و بتوانند از دانش و مهارت پزشکان ایرانی استفاده کنند. بنابراین در زمینه آموزشی، پژوهشی، پیشگیری و درمان با ارمنستان تفاهم کردیم.
هاشمی افزود: ملاقات بعدی با وزیر بهداشت ارمنستان اواخر اسفند در ایروان است و امیدوارم تنها به تفاهمنامه بسنده نشود و اقدامات عملی آغاز شود. از جمله خواستههای دوستان ارمنستانی ایجاد تسهیلاتی برای توریسم درمانی بود که امیدوارم شرکتهای خصوصی موجود در این حوزه فعالتر شوند. هم برای سرمایهگذاری در ایروان و هم در ایران برای جذب توریسم سلامت دولت مجوزهای لازم را در این زمینه برای بخش خصوصی فراهم کرده و وزارت خارجه، وزارت کشور، وزارت اطلاعت و... نیز تسهیلات لازم را فراهم کردهاند تا بخش خصوصی ما فعالتر شود.
وی یکی از دلایل فعال نبودن بخش خصوصی در کشور را عدم سنخیت میان عرضه و تقاضا در این حوزه دانست و گفت: هم در بخش دارویی و هم در حوزه درمان ما به بازار داخل توجه داریم، اما این اشتباه است. اگر فراتر از مرزها فکر و اقدام کنیم، کیفیت خدماتمان برای ایرانیان ارتقا مییابد و ارزآوری ما تعریف جدیدی پیدا میکند و چیزی است که به آن اقتصاد مقاومتی میدهیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بعضی از همسایگان ما طی ۲۰ سال گذشته درآمد چشمگیری از توریسم سلامت داشتهاند، گفت: با توجه به دانش و مهارتی که در این حوزه است، باید بخش خصوصی به سرمایهگذاری تشویق شود. البته درباره تعرفهها برای افرادی که از خارج از کشور میآیند، باید همراهی بیشتری با بخش خصوصی انجام شود و در هزینهها اینقدر سرکوب نشود و دولت در همه حوزهها اینقدر دخالت نکند.
هاشمی در واکنش به وضعیت آنفلوانزا در کشور، اظهارداشت: درباره آنفلوانزا موضوع جدیدی وجود ندارد و وضعیت سفید است. بنابراین جای نگرانی نیست، اما از همه رسانهها خواهش میکنم ضمن اطلاعرسانی در این فصل درباره همه بیماریهای واگیر از جمله آنفلوانزا به نحوی عمل کنند که مردم مضطرب نشوند. در حال حاضر همه چیز درباره آنفلوانزا در سراسر کشور تحت کنترل است و مردم هم بهتر از گذشته بهداشت فردی را رعایت میکنند و جای نگرانی وجود ندارد.
وزیر بهداشت درباره وضعیت آلودگی هوای پایتخت نیز، گفت: متاسفانه مردم به آلودگی هوا عادت کردهاند اما امیدوارم به طور کل تمهیداتی پیشبینی شود که زمینه آلودگی هوا کاهش یابد. متاسفانه سالهای گذشته نیز در این فصل شاهد آلودگی هوا بودهایم و اکنون نیز وجود دارد و نکتهای نیست که بخواهیم جامعه را حساس کنیم.