وی با اشاره به فرمایشاتی از امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب درباره قدرت و اقتدار نیروی دریایی ارتش گفت: یک سوم مرزهای کشور ما مرز دریایی است، در شمال سواحل خلیج فارس و سواحل جنوب شرق کشور به عنوان سواحل مکران، مهمترین ساحل کشور ما سواحل مکران است یعنی از بندرعباس تا آخرین بندر ما با کشور پاکستان به نام پسابندر، به این علت که ما را مستقیم به آبهای آزاد جهان وصل میکند، وصل شدن به آبهای آزاد جهان یک امتیاز ویژهای است که کشور ما از آن برخوردار است و جایگاه ژئوپلتیکی کشور ما بسیار بالا میبرد.
دریادار سیاری گفت: ولی ما هیچگاه از این ساحل مهم کشورمان آنگونه که باید، در بحث اقتصادی و توسعه و پیشرفت کشور بهره لازم را نبردیم؛ باید دید منافع و منابع ما در دریا چیست؟ مهمترین منبع انرژی همه کشورها در دریاست، چه انرژیهای فسیلی کف دریا و زیر کف دریا و چه انرژیهای نویی که ما میتوانیم از امواج دریا و قدرت جزر و مد داشته باشیم، تاکنون ما از این منابع بهره نبردیم.
وی تصریح کرد: بزرگترین مسیر و ارزانترین و مناسبترین محل تجارت دریاست، بالای 90 درصد صادرات و واردات همه کشورهایی که به دریا راه دارند از طریق دریا انجام میشود، دریا ارزانترین و سهلترین محل تجارت است و جایگاه ترانزیتی ما و بزرگترین منابع غذایی ما در دریاست. اگر ما و مردم جهان بتوانیم از منابع غذایی دریا استفاده کنیم هیچ گاه در دنیا مشکل کمبود غذا وجود نخواهد داشت اما آیا ما از این منابع استفاده کردهایم؟ ولی ما از این منابع استفاده نکردیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: ما به علت فرهنگ استعماری که در سالهای قبل از انقلاب در کشور ما حاکم بود متاسفانه بهترین منبع کشور که ماهی و میگو است را به خوبی استفاده نمیکنیم، در برخی استانهای میگفتند میگو ملخ دریایی است و خوردن آن مکروه است.
وی ادامه داد: ما از منابع غذایی دریای استفاده نکردیم، دریا در حوزه بحثهای گردشگری در دنیا جایگاه اول را دارد، مهمترین و زیباترین سواحل دنیا و مناسبترین آب و هوا را در منطقه جنوب شرق کشور داریم که استفاده نکردیم، بحثهای پزشکی و مزارع دریایی و به ویژه بحثهای نظامی و دفاعی، منابع و منافع کشور هستند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: رهبر معظم انقلاب میفرمایند «منافعی که در دریا وجود دارد، منافع راهبردی و کلان است، چگونه میشود از این منابع برای پیشرفت کشور استفاده کرد؟ با داشتن اقتدار میتوانیم از این منابع استفاده کنیم».
دریادار سیاری گفت: اگر ما اقتدار داشته باشیم، میتوانیم از این منابع و منافع خدادادی در دریا برای پیشرفت کشورمان استفاده کنیم، اقتدار نداشته باشیم و قدرت استفاده از منابع دریایی را نداشته باشیم، نمیتوانیم امنیت برقرار کنیم تا در زیر سایه امنیت این اتفاق بیفتد که ما از منابع دریا برای پیشرفت کشور استفاده کنیم.
وی افزود: برای اینکه بحث توسعه دریامحور کشور را دنبال کنیم و بتوانیم از این منابع خدادادی در دریا برای پیشرفت کشور استفاده کنیم امروز دو مطلب مهم بنا به تدبیر مقام معظم رهبری در دستور کار نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران و دولت محترم قرار گرفته است که با دسترسی و دستیابی به این هدف مهم قطعا ما خواهیم توانست از منابع دریا برای پیشرفت کشور استفاده کنیم و این تدبیر توسعه دریامحور کشور را با اقتدار دنبال نماییم.
دریادار سیاری در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: این مسئله موضوع توسعه سواحل مکران یا همان سواحل جنوب شرق کشور است و یک موضوع هم مسئله اقتدار دریایی است، توسعه سواحل جنوب شرق کشور مهمترین ساحل کشور آنجایی که ما را به دریاهای آزاد وصل میکند نه تنها اثر و نتیجهاش برای استانهای جنوبی و آن منطقه جنوب شرق کشور است بلکه اثرات آبادانی سواحل مکران در کل کشور مشخص خواهد شد، پیشرفت دریامحور کل کشور را رقم خواهد زد.
وی اضافه کرد: بحثی که در دستور کار دولت قرار دارد یعنی کریدور جنوب به شمال و وصل کردن کشورهای آسیای میانه با صدها میلیون جمعیت به آبهای دریای عمان چه جایگاه ترانزیتی برای کشور جمهوری اسلامی ایران به وجود میآورد و ما چگونه میتوانیم از این نعمت خدادادی برای پیشرفت دریامحور کشور استفاده کنیم. نکته اینجاست که اهمیت و توسعه این سواحل برای پیشرفت همه کشور حائز اهمیت است و مردم ما میتوانند از این نعمتهای خدادادی برای کشور استفاده لازم را ببرند.
دریادار سیاری ادامه داد: به لطف خدا ظرف چند سال گذشته که این تدبیر گرانقدر صادر شده است، در دستور کار دولت محترم قرار گرفته و ما امروز شاهدیم که طرحها و برنامههای مختلفی برای دستیابی به این اهداف در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم با تلاش و کوشش هرچه بیشتر در برنامه پنج ساله ششم شاهد پیشرفت روز افزون این مکان و منطقه باشیم تا شاهد پیشرفت و توسعه دریامحور کشور باشیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر همین اساس یادآور شد: هر گونه توسعه در کشور و سواحل و بهرهبرداری از منابع خدادادی در دریا به ویژه دریای عمان و خلیج فارس و دریاهای سرزمینی منطقه نظارت و دریاهای آزاد و حفظ منافع کشور در آبهای آزاد همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند نیازمند اقتدار است و این اقتدار با داشتن قدرت دریایی به دست میآید، این قدرت دریایی کسب، حفظ و توسعه آن و برقراری امنیت در دریا امروز بر عهده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: نیروی دریایی در اجرای این تدبیر مقام معظم رهبری که نیروی دریایی در کشور ما نیروی راهبردی است، اقداماتی را انجام داده است، نیروی دریایی در سازمان خود تغییراتی را انجام داده است، حوزه مسئولیت و ماموریت خودش را تا اقیانوس هند و مدار 10 درجه جنوب هندوستان و شمال سومالی گسترش داده است؛ در بحث پرورش نیروی انسانی امروز بالاترین جایگاه را به خودش اختصاص داده و نیروی انسانی متناسب با آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تربیت کرده است.
دریادار سیاری خاطرنشان کرد: در بحث ساخت تجهیزات، نیروی دریایی ارتش بالاترین جایگاه را به برکت انقلاب به خود اختصاص داده است؛ نیرویی که در سالهای قبل از انقلاب توانایی حتی تعمیرات را هم نداشت و همه تعمیرات و نوسازی شناورهایش برعهده غربیها بود امروز به جایگاهی رسیده که میتواند انواع و اقسام ناوهای موشکانداز مثل پیکان، جوشن و درفش و امثالهم و در بحث ساخت انواع ناوشکنها مانند ناوشکن جماران، دماوند، سهند، سبلان بسازد.
وی گفت: این مقام و جایگاه بالایی در بحث ساخت ناوشکنهاست و ما امیدواریم در آینده نزدیک در ماههای آتی انشاءالله شاهد الحاق ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «سهند» به بدنه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران باشیم، اضافه بر ساختار ناوشکنها امروز نیروی دریایی وارد ساخت انواع و اقسام زیردریاییها شده است، ما توانستیم با استفاده از جوانان کشور و با استفاه از علم موجود در دانشگاهها و دانشجویان و اساتید و صنایع پر افتخار و توانمند وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امروز توان ساخت ناوهای موشکانداز و ناوشکنها و زیردریاییها را پیدا کند. افتخار بزرگی است و این جزو اساس کار ماموریت نیروی دریایی قرار گرفته است.
دریادار سیاری تاکید کرد: امروز نیروی دریایی با حضور در آبهای آزاد دنیا تمام تحرکات را رصد میکند، هر کشوری که در آبهای آزاد در منطقه مسئولیت ما حضور داشته باشد، رصد میکنیم و آمادگی مقابله با هرگونه تهدید را داریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در این زمینه به بیان مثالی پرداخت و توضیح داد: در بحث دزدی دریایی که به گوش شما میرسد و میبینید، منطقه مهمی مانند خلیج عدن و باب المندب و دریای سرخ که منطقه بسیار حائز اهمیتی است و یک سوم تجارت دنیا در آن جا انجام میشود،امروز مورد هجوم دزدان دریایی قرار گرفته و جالب است بدانید در سال 2014 تعداد دزدی دریایی از سالهای گذشته بیشتر شده است و میتواند آسیب بزرگی به اقتصاد دنیا و کشور ما نیز وارد کند.
وی همچنین گفت: سال 87 که رهبر انقلاب دستور حضور نیروی دریایی در منطقه خلیج عدن، باب المندب و دریای سرخ را صادر فرمودند تا امروز نیروی دریایی به صورت مستمر در ان منطقه حساس برای اقتصاد کشور حضور دارد و تا امروز توانسته است بیش از 3000 کشتی تجاری و نفت کش را اسکورت کند و امنیت را برای عبور و مرور کشتیها در دریا حفظ نماید و در همین راستا باید بگویم تاکنون به کشتیهای بیش از 22 کشور جهان هم کمک کرده است که جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و صلح دوستی را بالا میبرد، به ویژه اینکه هم پرچم جمهوری اسلامی ایران را در عرصه آبهای آزاد جهان و محیط بینالمللی و بین کشورهای جهان که در این منطقه حضور دارند به اهتزاز درآورده است.
دریادار سیاری در پایان خاطرنشان کرد: امروز دریادلان ولایت مدار نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با ایثار و از خود گذشتگی و با دعای خیر مردم ایران اسلامی و تحت فرمانده فرماندهی معظم کل قوا آمادگی دارد به عنوان مظهر اقتدار مردم در دریا وظایف خودش را انجام دهد و در مقابل هرگونه تهدیدی ایستادگی کند و وظایف و ماموریتهای خودش را به انجام برسانند.
انتهای پیام/