arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۷۲۸۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۰۷ - ۲۸ آبان ۱۳۹۴

آیا هشداری دیگر نیاز است؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حمید احمدی نژاد: منطقه خاورمیانه طی سال های اخیر شاهد منازعات شدید بوده است. در کنار عوامل متعدد و چند بُعدی بودن دلایل این منازعات، آن چه که بر تقویت و گسترش این درگیری ها دامن زده است حمایت مالی، معنوی و پشتیبانی های لجستیکی از این گروه ها بوده است.

در این میان حمایت بی چون و چرای عربستان به گونه های مختلف و عدم همراهی با کشورهای  تاثیرگذار منطقه ای و فرامنطقه ای برای حل بحران را به طور قطع می توان یکی از ستون های خیمه این افراطی گری ها دانست.

در واقع حمایت های عربستان از گسترش درگیری های مذهبی بسیار بدیهی تر از آن است که نیاز به توضیح داشته باشد. سخنان ریچارد دیرلاو رئیس سازمان اطلاعات خارجی انگلیس(MI6) با شاهزاده بندر بن سلطان سفیر وقت عربستان در آمریکا در سال2001 که پس از 13 سال آن را رسانه ای کرده تاییدی بر این ایفای نقش عربستان است.  بن سلطان در این دیدار گفته بود:«به‌ زودی در خاورمیانه خدا باید به داد شیعیان برسد».

در کنار انگیزه های گوناگون، غالب مفسرین یکی از دلایل پایه ای این رویکرد عربستان در حمایت از این گروه های را، تقابل حوزه های نفوذ این کشور با جمهوری اسلامی ایران ارزیابی می کنند. تقابلی که تا کنون موازنه آن به نفع ایران با حاصل جمع جبری صفر به زیان عربستان بوده است.

بر این اساس عربستان برای جبران این شکست ها طی ماه های اخیر به ویژه بعد از حادثه منا رویکردی به شدت تقابلی و تنش زا را با ایران در پیش گرفت. تقابلی که با هشدار جدی و قاطع رهبر معظم انقلاب تا حدودی تعدیل شد. ولی رهبران عربستان سعودی با اقدامات ناشیانه و از سر بی تجربه گی این هشدار را پس از مدت کوتاهی فراموش کردند و مجددا اقداماتی را در دستور کار قرار دادند که نوک پیکان آنها به سوی جمهوری اسلامی بود و به روشنی نشان می داد هدف اصلی از اتخاذ آنها تشدید تنش با ایران است.

سخنان تند و در برخی موارد همراه با توهین وزیر خارجه ناپخته عربستان و دخالت در امور داخلی ایران، متهم کردن ایران به ارسال سلاح در کشورهای عربی و حمایت از تروریسم و  نیز ایران را مصداق یک کشور اشغال گر دانستن؛ تنها بخشی از مواضع چند ماه گذشته دستگاه رسمی عربستان سعودی بوده، که علی رغم واکنش مقامات وزرات خارجه کشورمان باید گفت این واکنش ها همواره برای جلوگیری از تشدید اوضاع دوجانبه، با نوعی مماشات نیز همراه بوده است. اما تلاش عربستان برای کشاندن جنگ های نیابتی به مرزهای ایران و همچنین اعدام سه نفر از ایرانیان دستگیر شده در این کشور و نیز تایید حکم اعدام شیخ نمر و در جدیدترین مورد حمایت مالی از اقدامات تروریستی در داخل خاک کشورمان که نمونه آن را علی شمخانی حمایت این کشور و پرداخت حقوق به عاملان حادثه تروریستی دزفول ذکر کرد، نشانه هایی است مبنی بر آن که مقامات سعودی بیشتر از آن که از سر ناآگاهی دست به این نوع اقدامات بزنند کاملا آگاهانه و برنامه ریزی شده این رویکرد را در دستور کار قرار داده اند. رویکردی که به طور قطع فرجام آن برای این کشور اصلا خوشایند نخواهد بود.

در واقع عربستان در حال اجرای تاکتیک هایی است که در صورت ادامه نتیجه آن، عملی شدن و به چشم دیدن ضرب شست های هشدارهای مکرر مقامات ایران خواهد بود. پس همان طور که امير عبداللهيان هشدار داد بهتر است عربستان صبر ایران را نیازماید، آزمایشی که ممکن است این بار هشداری جدی تر و قاطع تر از سوی رهبر معظم انقلاب به دنبال داشته باشد، و آنگاه دیگر برعکس سخنان بندربن سلطان«فقط خدا باید به داد عربستان برسد».

*دانشجوی دکتری روابط بین الملل
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جعفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۸
0
1
با سلام.لطفا گزارشی هم از گزینه های ایران در برابر اقدامات عربستان منتشر فرمایید.این مقاله اگرچه بد نبود اما حاوی نکته جدیدی هم نبود.
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۸
0
1
آل سعود !ستون پوسیده و شر اردوگاه افراطیون
ناشناس
|
France
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۸
0
1
در حال حاضر و در نتیجه عملیات تروریستی داعش در فرانسه وتهدیدات جدی برای مردم اروپا و آمریکا٬ فرصت بی نظیری برای ایران فراهم امده که موقعیت شایسته خود رابا همکاری و روابط معقول با همه کشور ها تثبیت و وهابی های سعودی را عملا منزوی و مطرود سازد .
نظرات بینندگان