پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور توضیحاتی درباره نامه این سازمان به استانها و کارگروههای 14گانه سازمان مدیریت بحران درباره آمادهباش در فصل زمستان ارائه کرد.
مهندس مرتضی اکبرپور درباره پیشبینی بروز پدیده النینو در کشور و نامهای که سازمان مدیریت بحران برای آمادهباش دستگاهها ارسال کرده است، گفت: این نامه را در حوزه آمادگی و مقابله آماده کرده و از سوی رییس سازمان مدیریت بحران کشوربه دستگاهها ابلاغ شد. این نامه که به شکل محرمانه به کارگروههای 14گانه مدیریت بحران و همچنین مدیران کل بحران استانداری سراسر کشور رونوشت شده است، شامل اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای برای فصل سرماست.
وی با بیان اینکه باید با اقدامات پیشگیرانه در راستای پاسخگویی به حوادث احتمالی اقدام کنیم، اظهار کرد: پس از آنکه وزیر نیرو در نامهای به وزیر کشور مطالبی را مطرح کرده و سازمان هواشناسی نیز برخی پیشبینیها را انجام داد، تصمیم بر نگارش این نامه شد تا براساس آن اقدامات پیشگیرانه انجام شده و برابر هر نوع حادثه احتمالی ناشی از سرما و بارندگی در فصل زمستان آماده باشیم این بدین معنا نیست که قطعا در زمستان بحران خواهیم داشت اما باید در برابر هر نوع حادثه طبیعی آمادگی داشته باشیم.
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به زمستان سردی که در سال 86 که در کشور تجربه شد، خاطرنشان کرد: با توجه به این تجربه و ماجرایی که در جریان قطع شدن گاز و... در استانهای شمالی کشور با آن روبهرو بودیم تصمیم بر این شد که برای مقابله با حوادث احتمالی آمادگی داشته باشیم.
نامه محرمانه با دو آیتم
اکبرپور با بیان اینکه در این نامه چه موضوعاتی مورد توجه قرار گرفته و از استانها و اعضای کارگروه مدیریت بحران چه درخواستهایی شده است، گفت: همانطور که گفتم این نامه به شکل محرمانه صادر شده و نمیتوان تمام جزییات آن را بیان کرد اما اجمالا میتوان گفت که این نامه 22 آیتم دارد که در آن ما از مدیران کل بحران و استانداریها خواستهایم که اقدام به لایروبی رودها و مسیلها به ویژه در نقاط شهری و مسکونی کرده و آن را پاکسازی کنند. چراکه اگر بارشها زیاد شود ما دچار مشکل خواهیم شد و عمدتا در دهانه پلها انباشت زباله و دیگر چیزهایی که آب با خودش آورده باعث طغیان رود و ورود آن به منازل و معابر میشود.
وی با بیان اینکه در بحث سوخترسانی پیشبینیهایی انجام شده است، خاطرنشان کرد: این درخواست را مطرح کردهایم که در مناطق سردسیر بیمارستانها و مدارس و همچنین مراکز خدماتی مانند نانواییها و دیگر اماکنی که خدمات عمومی ارائه میدهند از حالت یگانهسوز خارج و به حالت دوگانهسوز تبدیل شوند یعنی علاوه بر گاز بتوان با سوخت دیگری نیز گرمایش آنها را تامین کرد.
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید دوباره بر اینکه این به این معنا نیست که حتما زمستانی بحرانی خواهیم داشت، گفت: مخاطب این نامه همانطور که گفتم استانداران، مدیران کل بحران استانها و سازمانهای عضو کارگروه 14 گانه سازمان مدیریت بحران بودند.
اکبرپور درباره اینکه پیشبینی سرما در کدام یک از استانهای کشور وجود دارد، اظهار کرد: این نامه را به کل کشور ارسال کردیم چراکه پدیده النینو مربوط به کشور ما نبوده و در منطقه بروز خواهد کرد از این رو گرچه ممکن است در برخی از استانها شاهد سرما و بارش شدید برف باشیم، اما در برخی از استانها مانند استانهای گرمسیر نیز پیشبینی سیل و سیلاب وجود دارد، بنابراین میتوان گفت این نامه آمادهباشی برای حوادث زمستانه است.