محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران عصر یکشنبه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه انگلیس با اشاره به بازگشایی مجدد سفارت دو کشور گفت: این یک شروع مجدد برای روابط دو کشور است.
به گزارش «انتخاب»، او افزود: دیدگاههای متفاوتی بین دو کشور در مورد برخی از موضوعات وجود دارد که این اختلافنظرها را میشود از طریق گفتوگو و تعامل و رسیدن به درک مشترک به پیش برد و به روش بهتری برای برخورد با این اختلاف نظرها رسید.
ظریف تصریح کرد: ما میتوانیم اختلاف نظرات موجود را با انگلستان از طریق دستیابی به درک مشترک و گفتوگو رفع کنیم و البته در صورتی که توافق برجام از سوی همه اعضای آن به درستی انجام شود در آینده روابط نیز بهبود خواهد یافت.
وی افزود: البته ما با انگلستان اشتراک نظر برای مبارزه با داعش و تروریسم، ایجاد ثبات در منطقه و همکاریهای اقتصادی داریم و در مورد برخی مسائل منطقهیی نیز نیاز به گفتوگو داریم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال یک خبرنگار انگلیسی مبنی بر این که امروز شاهد بازگشایی سفارت لندن در تهران بودیم، آیا امکان دارد در آینده نزدیک سفارت آمریکا در تهران باز شود؟ خاطرنشان کرد: ما از قبل با انگلیس روابط سیاسی داشتیم و این روابط مدتی با دشواری روبهرو بود ولی امروز با بازگشایی مجدد سفارت دو کشور در تهران و لندن به وضع قبل برگشتیم. اما وضعیت ما با ایالات متحده آمریکا متفاوت است و مردم ایران نسبت به سیاستهای آمریکا نگرانیهای قابل توجهی دارند.
ظریف به سفرهای منطقهیی خود بعد از توافق وین اشاره کرد و گفت: در جریان این سفرها این پیام ما به تمام کشورهای منطقه است و از آنها میخواهیم که نسبت به آن واکنش مثبت نشان دهند.
وزیر خارجه انگلیس نیز گفت: ما سفارت را بازگشایی کردیم و این اولین قدم است که پیوندها را برای روابط بین مردم ایران و انگلیس تسهیل کنیم.
او در پاسخ به خوش آمدگویی ظریف گفت: واقعا خوشحالم که اولین وزیر خارجه انگلیس هستم که پس از سال 2003 به ایران .
وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: از زمان انتخاب حسن روحانی به عنوان رییسجمهور در ایران ما شاهد بودیم که جو بهتری برای بهبود روابط در بازگشایی سفارتها داشتهایم.
هاموند تاکیدمیآید کرد: ایران همواره در منطقه یک کشور مهم بوده و خواهد بود. گفتوگوها میان دو طرف بسیار اهمیت دارد که البته نقش سفارتخانهها در ایجاد زمینه لازم برای گفتوگو میان دو کشور بسیار ضروری است.
وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد: ما قرار است با ایران روابط اقتصادی گستردهای داشته باشیم. البته در زمینههایی نیز که اختلاف نظرات شدیدی داریم میتوانیم گفتوگو کنیم و از کانالهای جدید ایجاد شده مثل توافق برجام و بازگشایی سفارت دو کشور در زمینههایی مثل مقابله با داعش، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و افزایش ثبات خاورمیانه همکاری کنیم.
هاموند در مورد بحث برجام و تفاوت نگاه آمریکا و اروپا به برجام گفت:
نظرات ما در ارتباط با این موضوع و توافق کاملا مستقل از آمریکاست. این
توافق باعث به وجود آمدن مباحثی در آمریکا و حتی ایران شده است .در
کشورهایی مانند انگلیس، آلمان و فرانسه از این توافق استقبال کلی شده است.
البته یک صداهایی نیز به عنوان مخالف بودهاند ولی در کل افکار عمومی از
این توافق استقبال کرده است.
این دیپلمات عالی رتبه انگلیسی که در مذاکرات وین حضور داشته است، تصریح
کرد: در مورد تصویب توافق، آمریکا پروسه خود را دارد و ما میبینیم این
پروسه به چه شکل است و این اطمینان را داریم که آمریکا در مورد این توافق
تصمیم مناسب را میگیرد و برجام را تایید میکند. انتظار این موضوع را
داریم.