پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس جمهوری با تاکید بر نقش زنان در توسعه جامعه اسلامی، گفت: در اسلام زن سالاری یا مردسالاری نداریم بلکه بر شایسته سالاری تاکید شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی خدیجه ثقفی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: خانه امام (ره) خانه ایمان بود اما آزادی هم در آن وجود داشت.
وی با قرائت آیه شریفه المومنین و المومنات بعضهم اولیاء بعض، اظهارداشت: نکته مهمی در این آیه است که کمتر نسبت به آن فکر شده است، مرد و زن در کنار هم در مسایل اجتماعی هستند و در امر به معروف و نهی از منکر هم این گونه هستند.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: اما متاسفانه در جامعه امروز ما عده ای نهی از منکر را فقط و فقط به برخی از خیابان ها و علیه زنان اختصاص داده اند.
روحانی با بیان این که امروز بزرگ ترین منکر در کشور ما بیکاری است، خاطرنشان کرد: بزرگ ترین معروف در جامعه توسعه است، بزرگ ترین منکر نیز کم آبی و بی آبی است و چرا منکر و معروف این قدر پایین آمد و چه کسی این فریضه را به چند فرع اسلامی که البته مورد احترام ما است، تنزل داد.
وی با بیان این که نیازهای جامعه در امر به معروف و نهی از منکر کجا رفته است، ادامه داد: آن وعده بهشت و مقام عقبت الدار مربوط به زن و مرد در کنار یکدیگر است. ما باید انقلاب اجتماعی امام (ره) را مدنظر قرار دهیم.
رییس جمهوری تاکید کرد: ما الگوی امام (ره) را در مسایل سیاسی مد نظر قرار می دهیم و باید این الگو از رفتار امام (ره) در منزل هم مدنظر قرار گیرد.
روحانی یادآور شد: در اسلام جنس اول و دوم یا فرادست و فرودست وجود ندارد، ممکن است از نظر روحی و جسمی زن و مرد تفاوت داشته باشند اما از نظر انسانیت، فضایل و رشد زن با مرد تفاوتی ندارد و گاهی زن دارای ویژگی هایی است که در مرد نیست.
وی با بیان این که از نظر عاطفی، زییایی شناسی و ارزشی کجا می توان واژه ای معادل مادر پیدا کرد، گفت: نمی توان مقامی هم سنگ مقام مادر را در جامعه پیدا کرد، این مقام ویژه زنان و بهشت زیرپای مادران است.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اظهار داشت: این راه را امام (ره) باز کرد، امام (ره) به جامعه گفت زنان می توانند از ایمان و عفت خود حراست کنند و در عین حال در تمام مسایل مهم علمی، سیاسی و اجتماعی حضور داشته باشند.
روحانی تصریح کرد: امروز افتخار ما است که نیمی از جامعه دانشگاهی ایران را دختران جوان و زنان تشکیل می دهند.
وی خاطرنشان کرد: در خانه امام (ره) به رغم این که شخصیتی همچون امام (ره) بود هم پسران هم دختران و هم همسر امام (ره) آزادانه حرف می زدند و آزادانه سوال می کردند.
رییس جمهوری یادآور شد: هرگاه در زمینه حرکت های مهم تاریخی و اقداماتی که رهبران بزرگ اجتماعی انجام داده اند را بررسی می کنیم، نقش خانواده و بویژه نقش همسران را کمتر مد نظر قرار می دهیم.
روحانی ادامه داد: مگر امکان پذیر است که انسان در جمع زندگی کند هر چند هم مقامش بالا باشد اما در محیط خانواده تاثیر نگذارد یا تاثیر نگیرد؟
وی افزود: حتی انبیاء الهی و ائمه اطهار (ع) که دارای مقام عصمت بودند، علم و دانش مقام آنها برترین است، می بینیم که پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) تا پایان عمرش تحت تاثیر همسر باوفایش خدیجه کبرا (س) بود و پیامبر (ص) در مناسبت های مختلف از ایثار و فدارکاری او، از اخلاق و فضایل او به نیکی یاد می کرد.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: مگر مولای ما امیرالمومنین (ع) در طول زندگی که با فاطمه اطهر (س) داشت آن خانه منور و با صفای با نور فاطمی در روحیه امیر المومنین(ع) اثر نداشت و مگر خود نفرمود هر وقت غم و اندوهی داشتم با فاطمه سخن می گفتم و غم و اندوه از دلم برداشته می شد.
روحانی تصریح کرد: همسران در زندگی بزرگان، مصلحان و رهبران تاثیر گذار هستند اما معمولا آفتاب وجود رهبران کمتر می گذارد تا این چراغ پرفروغ منزل و خانه تابش خود را به نمایش بگذارد.
وی با یادآوری فراز و فرودهای نهضت انقلاب اسلامی از سال 41 به بعد و نقش همسر امام (ره) در نهضت انقلاب گفت: امام (ره) دنیایی از شجاعت، شهامت و یک شخصیت استثنایی در تاریخ ما بود، هیچگاه کلامی نشنیدیم که همسر امام (ره) بانو ثقفی با همه شجاعت، ایستادگی و شهامت در آن شرایط ترسیده باشد یا گلایه کرده باشد.
روحانی اضافه کرد: هیچ کجا سراغ نداریم که همسر امام (ره) در زمان دستگیری امام (ره) التماس کرده باشند یا ترس و لرزی از خود نشان داده باشند.
وی با اشاره به ایستادگی ، متانت و صبر همسر امام (ره) در این تمام این فراز و نشیب ها، گفت: در تمام این مراحل همسر امام (ره) در کنار امام (ره) با شهامت، وقار ، طمئنینه و ایمان ایستادگی کرد.
همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی خانم خدیجه ثقفی همسر گرانقدر امام خمینی (ره) امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین روحانی رییس جمهوری، اعضای خانواده امام خمینی (ره) و جمعی از مقامات کشوری در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد.