پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسين نوشآبادي دليل انتقاد مراجع از وزارت ارشاد را مبتني بر دريافت اخبار بياساس و تحريکات رسانهاي دانست و گفت: اين مسائل باعث تضعيف ديدگاه برخي بزرگان نسبت به وزارت ارشاد شد.
برنامه متن- حاشيه با دو موضوع بررسي عملکرد وزارت ارشاد در سال 93 و افزايش سهم ماليات در بودجه 94 از شبکه سه سيما به روي آنتن رفت. مهمانان اين هفته متن و حاشيه حسين نوشآبادي سخنگوي وزارت ارشاد و حسين بني صفار رئيس سازمان امور مالياتي شهر تهران بودند.
بررسي افزايش سهم ماليات در بودجه سال 94کل کشور
در ابتداي برنامه، حسين بني صفار رئيس سازمان مالياتي تهران با رد افزايش اخذ ماليات از توليدکنندگان گفت: در قانون مالياتي امتيازهايي براي بخش توليد در نظر گرفت شده است که طبق اصلاحيه قانون ماليات حمايت از توليد بيشتر شده است.
بني صفار با اظهار بياطلاعي از گلايه نعمت زاده وزير صنعت از سازمان مالياتي کشور ادامه داد: ما در قوانين مالياتي امتيازاتي را در قالب معافيت براي حمايت از بخش هاي صادراتي، توليدي قائل شده است.
رئيس سازمان مالياتي تهران درباره نحوه اخذ ماليات در سال جديد نيز اظهار داشت: در پيشبيني سال جديد به ماليات توجه شده اما افزايشي در ماليات صورت نگرفته است.
بني صفار افزود: براي دريافت ماليات در سال جديد دو راهکار در نظر گرفته شده که يکي افزايش چتر مالياتي ديگري جلوگيري از فرار مالياتي است
وي درباره نحوه شناسايي فراريان مالياتي توضيح داد: در اين مورد سازمان از دو راهکار جهت شناسايي اين افراد بهره مي برد که به موجب قانون سازمان مکلف به تهيه بانک اطلاعاتي ماليات دهندگان شده که اين در حال تکميل است.
بني صفار با اشاره به آنکه، ساير دستگاه ها هم مکلف به تحويل بانک اطلاعاتي ـ مالياتي خود به سازمان مالياتي کشور شدهاند تايد کرد: در اين مرحله برخي فراريان مالياتي شناسايي ميشوند و از سوي ديگر با اجراي قانون جامع مالياتي بخش ديگري از کساني که از ماليات دادن فرار ميکردند، شناسايي ميشوند.
وي در پاسخ به سؤالي درباره پيشبيني ميزان درآمد حاصله پس از شناسايي فراريان مالياتي گفت: تا اين افراد شناسايي نشوند، نميتوان رقم دقيقي را پيش بيني کرد.
رئيس سازمان مالياتي تهران با رد اتهام نعمت زاده مبني بر اخذ ماليات از بنگاه هاي اقتصادي بيش از سقف مصوب قانون اظهار داشت: امسال سازمان فقط توانست 96 درصد درآمدهاي پيش بيني شده را محقق کند و 4 درصد از رقم تعييني فاصله دارد. اما افزايش ماليات فقط مربوط به توليد نبود بلکه ساير بخش هاي کشور نيز ماليات پرداخت کرده اند که در بخش توليد اگر هم رشدي بوده باشد رشد مورد نظر آقاي وزير نيست.
وي درباره احتمال افزايش ماليات بر ارزش افزوده نيز گفت: احتمال آن کم است اما اگر هم اين رقم از 8درصد سال قبل به 9 درصد برسد، به وزارت بهداشت تعلق خواهد گرفت تا بتواند در بخش خدمات مصرف کند.
از نقد سازنده استقبال ميکنيم
در ادامه اين برنامه حسين نوش آبادي سخنگوي وزارت ارشاد در تبيين نقادي و تخريب گري گفت: ما از نقد سازنده استقبال مي کنيم و به دليل جايگاه وزارت سعي در برخورد فرهنگي داريم.
وي درباره ميزان موفقيت وزارت ارشاد در انجام وظايف محوله اظهار داشت: ممکن است ما هر چقدر هم تلاش کنيم تا به مطلوب ها برسيم، رضايت خود ما هم جلب نشده باشد چرا که اين امر همکاري ساير دستگاه ها و عدم مانع تراشي سايرين را هم مي طلبد.
سخنگوي وزارت ارشاد با بيان برخي علل ناکامي اين وزارت در عمل به وظايف خود ادامه داد: برخي ضعف هاي عملکردي به کمبود منابع مالي و برخي به کمبود تجهيزات و لوازم مورد نياز و برخي هم به حاشيه سازي براي فعاليت هاي فرهنگي مربوط مي شود که در کل باعث ايجاد نارضايتي ميشوند.
انتقاد مراجع از وزارت ارشاد مبتني بر تحريکات رسانه اي بود
نوش آبادي در تبيين تاثير نامگذاري امسال به نام فرهنگ در فعاليت هاي وزارت ارشاد اذعان کرد: بناي وزارت امسال مشخصا بر جلب نظر مقام معظم رهبري در حوزه فرهنگ بود که برنامه امسال ما بيشتر به تمرکز بر حوزه کتاب تعلق گرفت که در اين يک سال و نيم از عمر دولت يازدهم فقط صد هزار عنوان کتاب چاپ شده است در موضوعات مختلف. اجراي جشنواره هاي مختلف کتاب در شهرستان ها، کاهش تصديگريها در حوزه فرهنگ و هنر و تمرکز زدايي از پايتخت از کارهاي اصلي اين وزارت بوده است.
سخنگوي وزارت ارشاد علت انتقاد مراجع از اين وزارتخانه را مبتني بر دريافت اخبار بي اساس و تحريکات رسانه اي دانست و ادامه داد: اين مسائل برخي فعاليت هاي ما را هم تحت الشعاع قرار داد و باعث تضعيف ديدگاه برخي بزرگان نسبت به وزارت ارشاد شد. در حاليکه اين وزارت طبق موازين قانوني و شرعي عمل ميکند.
وي حاشيه سازي براي فعاليت هاي فرهنگي را برخلاف مصالح کشور خواند و تاکيد کرد: وزارت ارشاد در چهارچوب موازيني که مقام معظم رهبري تعيين مي کنند با در نظر گرفتن دغدغه هاي مراجع عظام تقليد حرکت مي کند اما حاشيه سازي ها باعث سوء تفاهمات و سوءظن ها به اين وزارت خانه شده است.
نوش آبادي درباره نحوه تعامل وزارت ارشاد با مراجع تقليد براي رفع سوءتفاهمات ابراز داشت: معاونت هاي تخصصي با مراجع تقليد در تماس هستند و شخص آقاي وزير هم رابطه خوبي با مراجع تقليد دارند و با ارتباط با مراجع بسياري سوتفاهمات را رفع کردند که به دليل تمرکز بر روي کنسرت ها و حاشيه هاي آنها نبايد ساير عملکرد اين وزارت در خوزه مطبوعات، کتاب و ديگر بخش ها ناديده گرفته شود.
با مساله خواننده زن برخورد کرديم
وي درباره حاشيه هاي تک خواني زنان توضيح داد: اول پذيرفته شد وزارت ارشاد هيچ مجوزي را براي تک خواني زنان صادر نکرده و به اين مساله اقرار شد. اما حاشيه ها به دليل درج تصوير همخوانان زن بر روي آلبوم هاي موسيقي بوده است که اين يک تخلف بود و با آن برخورد شد و بسياري از آلبوم ها با تصوير ايشان جمع آوري شد.
نوش آبادي با رد تحليل برخي مبني بر چاپ تصوير زنان روي آلبوم موسيقي براي سنجش واکنش مردمي و علت لغو برخي کنسرت ها گفت: اين تحليل را قبول نداريم و ارشاد با اين کار غلط قصد سنجش افکار عمومي را نداشت. اما اينکه برخي کنسرت ها در شهرستان ها لغو مي شوند به دليل ناهماهنگي هايي است که بعضا رخ مي دهد و از سويي بعضا با همه هماهنگي هايي که براي اجراي يک کنسرت صورت مي گيرد مشاهده مي کنيم که با نامه يک نهاد آن کنسرت لغو مي شود که اين شبهه دخالت يک قوه در کار قوه ديگر را تقويت مي کند و مانعي براي اجراي برنامه هاست.
وي در پاسخ به ميزان دقت ارشاد در صدور مجوز ها ادامه داد: در صدور مجوز براي همه بخش ها مثل فيلم، کتاب، روزنامه و کنسرت و ساير بخش ها تمام جوانب کار از نظر شرعي وقانوني توسط گروه هاي تخصصي لحاظ مي شود.
مجوزي به موسيقي "رپ" نداده ايم
نوش آبادي با رد تعبير موسيقي رپ ايراني و رپ غربي درباره صدور مجوز براي اين نوع موسيقي گفت: تاکنون هيچ مجوزي براي کنسرت رپ صادر نشده است و ما اين تعريف را قبول نداريم و اين دست تقسيم بندي ها در افکار عمومي است و اگر به اين شکل اين موسيقي ادامه يابد مجوز نخواهد گرفت مگر اينکه تغييراتي در موسيقي و متن شعر صورت گيرد تا قانون و شرع و فرهنگ کشور لحاظ شود.
سخنگوي وزارت ارشاد درباره جو غيرفرهنگي کنسرتها هم گفت: وزارت در حال اجراي يک سياست متوازن است تا همه بخش هاي مربوط به اين وزارت رشد کنند اما در مراحل صدور مجوز تمام مولفه هاي قانوني و شرعي مثل غنايي نبودن موسيقي و همه بخش هاي موسيقي مورد بررسي قرار گرفته و لحاظ مي شود و اگر تخلفي در اجرا صورت پذيرد در درخواست هاي بعدي مجري آن کنسرت تجديد نظر مي شود.
مميزي کتاب را حذف نکرديم
نوش آبادي درباره مميزي کتاب توسط خود مردم گفت: مميزي بايد کاملا علمي و لحاظ تمام شرايط تخصصي در حوزه هاي مختلف دنبال شود. در دولت يازدهم نه تنها مميزي حذف نشده بلکه تا زمان وجود اين قانون به آن عمل مي شود. اگر بنا باشد تا نوع اجراي آن تغيير کند بحث فرق مي کند. قرار بود مميزي به ناشرين محول شود چون هم قانون را مي دانند و هم به آن تعهد دارند که مورد استقبال قرار نگرفت و ملغي شد چرا که ترس از مميزي کتاب بعد از چاپ وجود داشت و اين ريسک بالايي براي ناشر دارد. اکنون هم مميزي بدون تغيير اما تخصصيتر در حال اجراست .
وي درباره کتاب «من اين نسل» گفت: اين کتاب در تيراژ محدود در يکي از کشورهاي خارجي چاپ شده و در ايران هيچ مجوزي براي آن صادر نشده است و اندکي از آن وارد شده و توزيع شده است که اين مساله سازماندهي شده نبوده و فقط تعدادي از اين کتاب توسط نويسنده وارد شد و بين برخي توزيع گرديد. اما هرگونه واردات محصولات فرهنگي بدون مجوز وارد شود قاچاق محسوب شده و اگر خارج از شبکه رسمي توزيع شود برخورد خواهد شد که در اين فقره به محض اطلاع با کمک نهادهاي ذي ربط برخورد شده و کتابي توزيع نشد.
نوش آبادي با انتقاد از ريز شدن در موضوعات جز، درباره تقدير از نويسنده اين کتاب توضيح داد: تقدير از وي ربطي به کتاب «من اين نسل» نداشت و اين تشويق عامدانه نبوده است و برداشت هايي که از اين کتاب شده است متفاوت است و علي رغم عدم نکات منفي در بسياري از بخش هاي اين کتاب، به دليل همين برداشت هاي منفي اي که ممکن است رخ دهد مجوزي به ايشان داده نشده است.