arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۶۴۶۴
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۰۹ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۳

درخواست کمک مالزی از کشور های جهان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

'دابونگ' روستایی گردشگرپذیر در ایالت مذهبی و با فرهنگ اسلامی 'کلانتان' در شمال شرق مالزی و هم مرز با تایلند این روزها شاهد درد و رنج مردمی است که سیل بی سابقه و ویرانگری را در هفته های گذشته تجربه کردند.
 
مالزی در این سیل که اوایل ماه جاری هشت ایالت این کشور جنوب شرق آسیا را در برگرفت و از سال 1971 بی سابقه بود، بی خانمانی بیش از 250 هزار نفر را به نظاره نشست و از کشورهای جهان کمک خواست.
 
برخی از مسوولان ارگان های ایرانی در مالزی روز چهارشنبه با هماهنگی 'علی اکبر ضیایی' رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور برای ابراز همدردی با سیل زدگان به روستای 'دابونگ' در ایالت کلانتان سفر کردند تا آرامشی بر درد این سیل زدگان باشند.
 
این روستای دورافتاده در کنار رودخانه معروف 'گالاسی' قرار گرفته و طغیان رودخانه و جاری شدن سیل با ارتفاع چندین متر بسیاری از خانه ها را به ویرانه ای تبدیل کرده است.
 
خیابان و کوچه هایی پر از خاک و گل که نقش آسفالت از آن محو شده و تل هایی از وسایل منازل و ویرانه ها در کنار هر خانه نشانه ای از پیامد یک بلای طبیعی است، بلایی که روستاییان آن را به مثابه یک سونامی تعبیر می کنند.
 
پراکنده شدن بیش از 200 هزار تن زباله در مناطق سیل زده یکی از چالش های اصلی مقامات بهداشتی است و امکان شیوع برخی بیماری ها به معضل این مناطق تبدیل شده است.
 
اکنون در میان این زباله ها نشاط و خنده از صورت کودکان این روستا محو شده و از گردشگرانی که برای تماشای غار معروف این منطقه به این محل سفر می کردند نیز خبری نیست.
 
اسباب بازی هایی که امدادگران نیز به این مناطق می رسانند شاید لبخندی کوچک بر چهره این کودکان بنشاند در حالی که شاهد کتاب های گل گرفته درسی خود هستند که بر روی آب رودخانه ورق می خورند.
 
ایستگاه راه آهن این روستا که در مسیر مالزی به تایلند قرار گرفته و تا نخستین روزهای سال جدید میلادی از رونق زیادی برخوردار بود، اکنون به ویرانه ای تبدیل شده و از کنار آن خاک های ناشی از پیامدهای سیل، آسمان را غبارآلود کرده است.
 
این سیل 21 کشته و 10 ناپدید به همراه داشت، اما پیامدهای آن برای برخی از مناطق مالزی ناگوار است و همراهان تیم بازدیدکننده ایران در این مناطق خواستار کمک کشورهای اسلامی برای کاهش رنج این مسلمانان شدند.
 
هم اکنون در هر روستا چادرهای امدادی چین را می شود شاهد بود که با پرچم این کشور خودنمایی می کند، اما شهروندان این مناطق مذهبی و سنتی مالزی خواستار کمک کشورهای اسلامی هستند.
 
یکی از این سیل زدگان می گوید ما هر سال شاهد دریافت هزینه های زیادی از عربستان برای سفر حجاج هستیم، اما متاسفانه در این بحران ها خبری از همکاری این کشور نیست.
 
چین که تجارت و اقتصاد با کشورهای آسه.آن و مالزی را درنظر دارد در نخستین اقدام محموله ای شامل دو هزار و 500 چادر امدادی را به مالزی ارسال کرد و با برپاکردن این چادرهایی پرچم تبلیغاتی خود را در قلب مناطق کاملا سنتی و مذهبی مالزی که در دست احزاب مخالف دولت کنونی این کشور است، برافراشت.
 
کل کمک های چین به دو کشور مالزی و سریلانکا حدود سه میلیون دلار برآورد شده است.
 
ژاپن، تایوان و سنگاپور نیز کمک هایی به مناطق سیلزده ارایه کردند.
 
دولت مالزی برآورد کرده است صدمات ناشی از این سیل صدها میلیون دلار باشد و 230 میلیون دلار برای کمک به این مناطق اختصاص داد، اما از کشورهای مختلف درخواست کمک کرد.
 
هم اکنون انجمن های غیردولتی مالزی در این مناطق در حال کمک رسانی به مردم بی خانمانی هستند که در شرایط سخت آب و هوایی بسر می برند.
 
همچنان بسیاری از مناطق دورافتاده از کمک ها بی بهره اند و چشم انتظار کمک های مردمی هستند. در برخی از این مناطق لباس های دست دومی از کمک ها انباشته شده که کودکان در کنار والدین در میان آن ها به گشت وگذار مشغولند تا شاید تن خود را با آن بپوشانند و از سرمای شبانگاهان مناطق کوهستانی در امان باشند.
 
'عظمان' از مقامات محلی ایالت کلانتان مالزی به خبرنگار ایرنا، گفت که کشورهای اسلامی باید در این دردها وحدت و همدلی خود را نشان دهند.
 
وی با تشریح درد و رنج مردم مناطق سیل زده، خواستار کمک های جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای اسلامی به مناطق سیل زده مالزی شد.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان