arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۸۴۹۰
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۰ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۳

آيت الله يثربي :طلبه باید هم به درد خودش بخورد، هم به درد دین و هم به درد مردم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئيس حوزه علميه كاشان گفت: باید نیت و انگیزه ما برای انتخاب این راه درست باشد و بدانيم که برای چه به حوزه علمیه و مسير آموختن معارف الهیه وارد شده ايم، اگر هدف فهم درست علوم الهی و رسيدن به قرب الهی باشد ارزش دارد.

صبح چهارشنبه 5 شهریور ماه مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه کاشان در سالن علامه مجدد وحید بهبهانی حوزه علمیه آیت الله یثربی با حضور اساتید و طلاب حوزه های علمیه و با سخنرانی رئیس حوزه علمیه کاشان،  آیت الله میرسید محمد یثربی برگزار شد .

این جلسه باقرائت آیاتی از کلام الله مجید و مدیحه سرایی مداح اهل بیت آقای شریفی آغاز شد و در ادامه رئیس حوزه علمیه کاشان به بیان مطالبی پرداخت .

آیت الله میرسید محمد یثربی با تفسير آیه شریفه «نَفْر» [توبه، 122] گفت: هر چیزی و هر فعلی در عالم از عوامل اربعه نشأت میگیرد و سلسله علل و عوامل اشرف تمام علل، علت غائی میباشد و تلاش محافل علمی و مذهبی برای دسترسی و رسیدن به فهم درست دین است، و اين فهم بايد اساسي و ريشه اي باشد نه بسیط و ابتدایی.

استاد دروس خارج حوزه علمیه قم خطاب با تأكيد بر اين كه فقه اخص از فهم و به معنای فهمیدن از ریشه و بنیان است افزود: باید هدف، فهم و فقاهت باشد، تفقه از باب تفعّل و به این معناست كه تاثیرگذاری و تاثیرپذیری غایت دین است و دین بايد در تمام اعمال و مسیر زندگی فردی و خانوادگی و اجتماعی فرد بروز و ظهور داشته باشد.

وی با بیان اینکه دروغگویی نماد تمام زشتی ها و تفقه به معناي پذيرفتن رنگ و لون دین در زندگي است، خطاب به طلاب افزود: شما در راهی قدم گذاشته اید که باید بسیاری از معیارها را در خود ایجاد کنید و حركت در اين مسير به چهار قدم و معیار مهم نياز دارد.

آیت الله یثربی در توضيح قدم اول گفت: باید نیت و انگیزه ما برای انتخاب این راه درست باشد و بدانيم که برای چه به حوزه علمیه و آموختن معارف الهیه وارد شده ايم، اگر هدف فهم درست علوم الهی و رسيدن به قرب الهی باشد ارزش دارد.

وی افزود: طلبه باید هم به درد خودش بخورد، هم به درد دین و هم به درد مردم، فرصت ها و نیروی جوانی مثل ابری است که بالای سر ما به سرعت در گذر است، بنابراین انسان باید ابتدا بداند که برای چه هدفی آمده و در این راه گام بر می دارد.

وی در این خصوص به بیان داستانی پرداخت که عابدی در صومعه ای در بنی اسرائیل عبادت می کرد، در کنار آن صومعه درخت بزرگي بود که دزدان و راهزنان در شاخ و برگ درخت پناه می گرفتند و پس از تاریکی هوا کاروان ها را غارت مي كردند. وقتي عابد از این قضیه آگاه شد تصمیم گرفت که درخت را ببرد. در هنگام بریدن درخت شیطان به سراغ عابد آمد و با هم درگیر شدند و چون عابد قصد قرب داشت، شیطان را به زمین زد و نصف درخت را برید. شب در بستر خواب به این فکر افتاد كه از کاروانیان بخاطر این خدمت دستمزدی بگیرد. فردا وقتي براي بريدن نصف دیگر درخت رفت، باز هم شیطان به سراغ او آمد و درگیر شدند، ولی این بار عابد به زمین خورد و مغلوب شد زیرا نیت امروز عابد قصد قربت نبود.

وی تصريح كرد: سربلندی در عالم آخرت مرهون این نکته است که حتی اندیشه مادی نداشته باشید، همانند عابدی كه فقط از فکرش گذشت که مقداری از مال کاروانیان را طلب کند و زمین خورد.

رئیس حوزه علمیه کاشان قدم دوم را پشتکار و جدیت در تحصیل بیان نمود و در تشريح آن گفت: کسانی که در این راه، قوی هستند باید مدارج و مراحل را به سرعت طی کنند و آن هایی که ضعیف تر هستند نباید مأیوس شوند و باید تلاش و کوشش کنند، انسان وقتی دری را با اصرار و سماجت بکوبد در به رویش باز می شود و به نتیجه مطلوب دست پیدا میکند.

استاد دروس خارج حوزه علمیه قم، قدم سوم را داشتن نظم و برنامه ریزی دانست و افزود: باید در این امور منضبط بود، در استراحت، تفریح، درس و مطالعه و بحث و سایر امور نیز باید با برنامه ریزی پیش رفت.

وی با استناد به توصیه های امیر المومنین در نهج البلاغه تأكيد كرد: در باب تحصیل و توجه به خانواده، نه افراط باشد نه تفریط، چرا که هر دوی اینها منجر به خروج از مسیر و هدف عالی می شود.

آیت الله یثربی قدم چهارم را مربوط به تزکیه نفس دانست و در توضيح آن گفت: خداوند وقتی می فرماید «خزائن الرحمه ربی»، این در خصوص مادیات است، ولی وقتی به علم می رسد می فرمايد «خزائن الله»، یعنی به خودش نسبت میدهد و اگر ما بخواهیم با این جسم آلوده به دریای معارف دینی و الهی ورود کنیم موفق نخواهیم شد اما اگر با لطافت و پاکیزگی وارد این دریا شويم موفق و سربلند خواهیم شد.

در پايان وی توصیه هایی را خطاب به اساتید و طلاب بیان نمود و برای ایشان آرزوی موفقیت كرد.

منبع: شفقنا
برچسب ها: طلبه ، دین ، نهج البلاغه ، تزکیه
نظرات بینندگان