رییسجمهور گفت: دکترین دفاعی ما بر مبنای دفاع است یعنی ما بر مبنای تجاوز هیچ سلاحی را طراحی نکردهایم و نخواهیم کرد.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم روز صنعت دفاعی با بیان اینکه صنعت دفاعی بر این مبناست که چگونه دفاع کنیم یا چگونه دشمن را از تجاوز باز داریم، اظهار کرد: استراتژی ما بازدارندگی موثر است در حالیکه کشورهایی هستند که سلاحها، بمبها، ناوها و امکاناتشان بر مبنای تجاوز و تصرف و دخالت سلطه است، اما ما نه قصد دخالت داریم، نه سلطه و تجاوز و نه می خواهیم منابع دیگران را غارت کنیم چون ما اهل غیرت هستیم و اهل غارت نیستیم.
رییس دولت یازدهم با اشاره به اینکه طراحی و تحقیق صنعت دفاعی ما، آموزش نظامی بر مبنای بازدارندگی و دفاع است، خاطرنشان کرد: اگر موشک زمین به زمین میسازیم و دقت آن را دنبال میکنیم هدف ما اخلاقی است چون اگر دقت آن کاسته شود احتمال آسیب دیدن یک بیگناه وجود دارد و من هر زمان صحبت از دقت موشکها میشوم یاد شهید تهرانی میافتم که به این مساله بسیار اهمیت میدادند.
روحانی با بیان اینکه دقت در سلاح تنها غرور نیست، بلکه اخلاق است، گفت: بیدقتی در تولید سلاح ممکن است فرد بیگناهی را از بین ببرد پس دقت در تولید سلاح علاوه بر کار علمی کاری اخلاقی و ایمانی است.
وی با بیان اینکه کار بسیار بزرگی در حوزه صنعت دفاعی در جمهوری اسلامی از زمان دفاع مقدس و پیروزی انقلاب شده است، تصریح کرد: ما قدردان همه این زحمات هستیم.
رییسجمهور در ادامه به اهمیت مساله بازدارندگی و توسعه و ارتقای صنعت دفاعی اشاره کرد و افزود: علت آن جلوگیری از جنگ است و اساس توسعه صنعت دفاعی این است که جنگ نشود و دشمن هوس تجاوز به سرش نزند البته اگر دشمن خطا کند ما هم مقابله خواهیم کرد که حق ماست و کاری اخلاقی و دفاعی مشروع است.
روحانی با بیان اینکه قدرت دفاعی ما هرگز برای تجاوز به هیچ کشور حتی یک کشور ضعیف نخواهد بود، یادآور شد: ما اهل تجاوز نیستیم و همسایگان و دوستان و جهان اسلام بدانند اگر ما در صنعت دفاعی توانمند شویم تنها برای امنیت خودمان نیست، بلکه برای امنیت کل منطقه است چون امنیت ما با منطقه به هم متصل است و اگر عراق و افغانستان ناامن شوند ما نگران مرزهایمان میشویم.
وی با بیان اینکه توسعه در صنعت دفاعی، نه تنها باعث امن شدن ایران میشود، بلکه اطراف ما اهم امن خواهد شد، افزود: قدرت دفاعی و صنعت دفاعی ما علیه همسایگان، دوستان و کشورهای اسلامی نخواهد بود، بلکه به نفع و کمک آنها خواهد بود.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه ما مخالف حضور نظامی بیگانگان در منطقه هستیم، خاطرنشان کرد: خودمان با همسایگانمان میتوانیم امنیت این منطقه حساس را تامین کنیم پس به دنبال رقابت تسلیحاتی و نظامی در منطقه نیستیم، اما در دفاع از خودمان هر چه لازم بدانیم انجام میدهیم و از کسی اجازه نمیگیریم چون خودمان برای دفاع خودمان تصمیم میگیریم و اجرا و عمل میکنیم و از کشورمان حراست خواهیم کرد.
روحانی با تاکید بر اینکه ما دنبال سلاح کشتار جمعی نبودهایم و نخواهیم بود، خاطرنشان کرد: مواضع شرعی و اخلاقی و فتوای مقام معظم رهبری به ما اجازه نمیدهد که دنبال سلاح هستهای، میکروبی و سلاح کشتار جمعی برویم البته ما قربانی سلاح شیمیایی شدهایم.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه ما سلاح عادی برای دفاع از خود را کافی میدانیم، اما به این حق قانونی خود تصریح میکنیم که جهان باید از سلاح کشتار جمعی عاری شود، اظهار کرد: نمیشود یک بخشی از معاهدهای به نام انپیتی اجرا شود و بخش دیگرش بر زمین بماند یعنی سلاح کشتار جمعی باید از کل جهان و منطقه حساس خاورمیانه برچیده شود و ما به این آرمان تاکید میکنیم که منطقه خاورمیانه باید عاری از سلاح کشتار جمعی باشد.
وی با بیان اینکه کار صنعت دفاعی با صنعت کشور باید پیوسته باشد و هر کاری که صنعت معمولی میتواند انجام دهد را باید رها کنیم و به آنها واگذار کنیم، توضیح داد: صنعت دفاعی صنعتی انحصاری است و رقیب ندارد پس نیازمند نظارت دقیق است چون شما خریداران و تولید انحصاری دارید پس خودتان باید بر کارتان نظارت کنید تا سلاحهای خوب و دقیق و مناسب و ارزان تولید کنید و از موازیکاری هم بپرهیزید.
رییسجمهور اضافه کرد: تحقیق خوب است، اما منابع ما نامحدود است پس باید اولویتها را دنبال کنیم یعنی میدانیم که خودکفایی خوب است اما باید قدم به قدم و حساب شده حرکت کنیم.
روحانی با بیان اینکه من قدر کار بزرگ صنعت دفاعی کشور را میدانم و اجر کار آن با خداست، گفت: دولت یازدهم در حد توان پشتیبان شما عزیزان در صنعت دفاعی کشور خواهد بود چون رییس این دولت در طول دفاع مقدس و از سال 58 همیشه در تماس با این نوع تلاشها و جهادها بوده و به خوبی قدر کار شما را درک میکند و ملت قدرشناس ما و رهبری معظم ما همیشه در کنار شما هستند.
به گزارش ایسنا، رییسجمهور با بیان اینکه امروز شرایط ایران، منطقه و جهان راه روشنی را به ما دیکته میکند، گفت: ایران جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک خاصی دارد و در قلب منطقه و یا حتی قلب جهان دارای ویژگیهای خاص فرهنگی و جغرافیایی است و در یک منطقه حساس قرار گرفته است و در کنار آن در ایران انقلابی به پیروزی رسیده است که برای بسیاری از قدرتهای بزرگ خوشایند نیست و ادامه و اوج انقلاب برای سلطهگران صدای ناموزونی است، چون آنها فکر نمیکردند در شرایطی که شرق مدعی بود دوران دین تمام شده و غرب میگفت دین ارتجاع است در ایران به نام دین، ملت بزرگی در برابر همه جهانیان نهضت خود را به پیروزی برساند.
روحانی با اشاره به اینکه دنیای امروز با مشکلات فراوانی مواجه است، گفت: در گذشته کسی فکر نمیکرد روزی جنگ آب در دنیا شکل بگیرد، اما امروز در بسیاری از کشورها شاهد معضل آب برای کشاورزی و صنعت و آشامیدن هستیم. به صراحت میگویند در آیندهای نه چندان دور در بسیاری از مناطق شاهد جنگی به نام جنگ آب خواهیم بود.
وی با اشاره به اهمیت مساله انرژی در زندگی بشر، گفت: روز به روز منابع انرژی جهان کاسته میشود و در آینده با معضل انرژی روبرو خواهیم بود، چون بخشی از انرژی فسیلی صادر شدنی در دنیا در حال کاهش است و فقط به منطقه خلیج فارس محدود میشود و هر منبعی که بشر نیاز داشته باشد و کمیاب شود میتواند عاملی برای درگیری و جنگ شود.
رییسجمهور مشکل دیگر جهان امروز را خشونت و افراطیگری عنوان کرد و افزود: مساله خانمانسوزی که آرامش بسیاری از کشورها را بر هم زده مساله خشونت و افراط است و آنچه جمهوری اسلامی ایران از آغاز دولت یازدهم با صدای بلند مطرح کرد جهان عاری از خشونت و افراط بود که با استقبال همه دنیا مواجه شد اما در عمل متاسفانه هنوز برای مبارزه با افراط و خشونت کار چندانی نشده است.
روحانی با اشاره به اینکه در منطقه حساس ما با افراط، خشونت و تروریسم روبرو هستیم، تاکید کرد: امروز در عراق به کلیسا، مسجد و حسینیه حمله میشود و شرایط عجیبی در منطقه حاکم است و شاهد خونریزیها در افغانستان و پاکستان، عراق و سوریه، لبنان، یمن، مصر و لیبی هستیم در حالیکه کشورهای صنعتی و پیشرفته در مسیر پیشرفت در حال حرکتند جهان اسلام و منطقه در آتش نفاق و اختلاف میسوزد و مسیر توسعه زیر پای افراط و خشونت له شده است.
وی با بیان اینکه نمیشود در منطقه از ثبات، رفاه، امنیت، آرامش، حرکتهای خودجوش مردمسالار، امنیت حمل و نقل انرژی سخن گفت و حرفی از ایران به میان نیاورد، گفت: ایران جایگاه عظیمی در منطقه دارد و بار مسئولیت سنگینی بر دوش میکشد.
رییسجمهور یادآور شد: اگر ایمان به خدا، پیامبر و جهاد و فداکاری با مال و جان همراه یکدیگر شود سعادت در دو جهان تضمین میشود و اگر خطایی هم اتفاق بیفتد خدا جبران خواهد کرد همانطور که ما در انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نصرت الهی را مشاهده کردیم.
روحانی با بیان اینکه دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران مشخص و روشن است، خاطرنشان کرد: ما برابر تهدیدات دست روی دست نمیگذاریم اما اخلاق، عدالت و اعتدال حتی در دفاع و میدان جنگ فراموش نمیکنیم همانطور که امام بزرگوار ما در برابر حملات پی در پی صدام به ما میگفت 48 ساعت قبل از حمله به هر منطقه اعلام کنید تا مردم عادی آن منطقه را خالی کنند.