معاون وزیر علوم در واکنش به تشکیل تیمهای دانشجویی "امر به معروف" در دانشگاه لرستان به ایسنا گفت: امر به معروف و نهی از منکر یکی از آموزههای دینی است و جایگاه رفیعی دارد که بایستی با توجه به شرایط خودش و به شکل منطقی اجرا شود ولی اگر بدون شرایط شرعی و دینی و با سلیقه نادرست به آن پرداخته شود موجب ضربه زدن به آن میشود.
به گزارش انتخاب، سید ضیا هاشمی، در حاشیه نشست هماندیشی کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای کشور و در جمع خبرنگاران افزود: امیدواریم دوستانی که دغدغه دارند با علم و مطالعه کافی بتوانند این موضوع را در شرایط رفیع خود قرار دهند.
وی در مورد اینکه آیا تشکیل چنین تیمهای دانشجویی را تایید میکنید نیز پاسخ داد: این که تیم و تشکیلات برای مسائل مختلف تشکیل دهیم بحث جدایی است اما به طور کلی آنچه که ما تاکید داریم این است که این آموزهها باید به درستی انجام شود و نباید ابزار رفتارهای سلیقهای شود.
معاون فرهنگی وزارت علوم درباره برنامههای خود برای تشکلهای دانشجویی در سال جدید اظهار کرد: مبنای ما در تمام حوزهها قانون است، در قانون به صراحت آمده که اگر تشکلی بخواهد تشکیل شود چه فرآیندی را باید طی کند و نهادهای متولی چه مجموعههایی است.
وی درباره دفتر تحکیم وحدت که تا تابستان مهلت داشت نواقص خود را برای اخذ مجوز رفع کند گفت: بناست جلسهای با این دوستان داشته باشیم تا بررسیهای لازم انجام شود. اما لازم به ذکر است طبق قانون هر تشکلی باید 20 دفتر داشته باشد تا بتواند اتحادیهای تشکیل دهد.
هاشمی در واکنش به اعتراض برخی از دانشجویان تحکیم وحدت سابق (طیف علامه) نسبت به سخنان گذشته معاون فرهنگی گفت: من قضاوت مصداقی نمیکنم و قانون موجود ملاک عمل ماست، هر اتحادیهای که بخواهد تشکیل شود باید به 20 دفتر برسد. اگر این روند طی شود طبیعتا میتوانند به فعالیت بپردازند.
معاون فرهنگی وزارت علوم در پاسخ به این سوال که آیا مجوز اتحادیه دانشجویان پیرو خط امام به دست شما رسیده است یا خیر، اظهار کرد: قانون شفاف است، باید درخواست تشکلها به وزارت علوم ارسال شود، اینکه یک بیانیه صادر شود و ما از طریق رسانهها یک بیانیه را دریافت کنیم مبنای عمل ما نیست که تاکنون نیز درخواستی به ما نرسیده است و اگر آنها درخواست خود را ارائه کنند هیات نظارت بر تشکلها تشکیل و مجوز صادر میشود.
وی درباره برنامههای اوقات فراغت در تابستان نیز اظهار کرد: ما نمیتوانیم به دلیل اقتضاعات و امکانات متفاوت دانشگاهها یک برنامه متمرکز داشته باشیم اما به دانشگاههایی که میزبان دانشجویان در فصل تابستان هستند توصیه شده تا برنامههای فرهنگی داشته باشند.
هاشمی درباره برگزاری زمان جشنواره فارابی نیز افزود: امروز جلسهای داشتیم که مطابق پروتکل این جشنواره باید مسئولان ارشد کشور نیز در آن حضور داشته باشند. بر همین اساس به دنبال هماهنگیهایی هستیم تا به موقع این جشنواره برگزار و مشکلات مالی و موانع دیگر نیز برطرف شود. فقط منتظر هماهنگیها هستیم.
هاشمی درباره برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی اظهار کرد: هیچ دانشگاهی در وزارت علوم اردوهای مختلط برگزار نمیکند. ما مشوق برگزاری اردوهای دانشجویی هستیم ولی در این اردوها باید طبق ضوابط رعایت شود.
معاون فرهنگی وزارت علوم درباره برنامههای خود برای پوشش دانشجویان نیز گفت: پوشش عنصر فرهنگی در دانشگاههای ما باید این را مورد توجه قرار دهند. همچنین وضعیت پوشش در دانشگاهها مناسبتر از بیرون است. برای پوشش مناسب و منطبق با آموزههای اسلامی و دینی برنامههایی داریم. ولی اینکه بخواهیم یک یونیفورم طراحی شود، یک سلیقه است و نیاز به هماهنگی دارد و ما اکنون برنامهای برای این مساله نداریم.