arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۸۳۱۲
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۱ - ۰۱ تير ۱۳۹۳

آلایندگی فولادسازان دوباره سر زبان‌ها افتاد

در همین زمینه نماینده مردم مبارکه در مجلس اوایل خرداد ماه امسال با اشاره به اینکه شرکت فولاد مبارکه به عنوان یک آلاینده ملی شناخته می‌شود، عنوان کرده که کشاورزی مردم در شهرستان مبارکه متاثر از آلودگی‌های محیطی که در سطح منطقه پدید آمده‌، از بین رفته و بخش عمده‌ای از بخش کشاورزی به ویژه باغات میوه در پی سال‌های گذشته به علت آلودگی هوا ناشی از صنایع فولاد موجود در شهرستان از بین رفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


در حالی تعدادی از نمایندگان مجلس خواستار مقابله با آلایندگی صنایع فولاد در شهرستان مبارکه شده‌اند که مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگترین فولادساز کشور تاکید کرده که آلایندگی این شرکت تحت کنترل سازمان حفاظت محیط زیست قرار داشته و در حد استاندارد است.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سالهای اخیر متهم شده که به دلیل آلایندگی بالا مشکلات زیادی را برای آب و هوا و همچنین کشاورزی منطقه به وجود آورده است. این اتهامات در سال جاری تشدید هم شده به طوری که برخی از نمایندگان مجلس با جمع‌آوری امضا خواستار اعزام کارگروهی به شهرستان مبارکه جهت بررسی مشکلات به وجود آمده شده‌اند.


علی ایرانپور این‌را هم گفت که در تمام دنیا از صنعت فولاد با نام صنعت آلوده نام می‌برند و هیچ وقت آن را پاک اعلام نمی‌کنند اما متاسفانه شاهد هستیم که سازمان حفاظت محیط زیست در اقدامی عجیب، تامل برانگیز و بدون در نظر گرفتن واقعیات موجود اجازه فعالیت صنایع آلاینده‌ای را صادر می‌کند.

به گفته وی اسکارول ماده سرطان زایی است که در صنعت فولاد وجود دارد و برای سلامتی مردم خطرناک است.

انتقاد نماینده مردم مبارکه از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در حالی مطرح می‌شود که این سازمان تاکنون درباره میزان آلایندگی صنایع فولاد کشور به ویژه فولاد مبارکه هیچ اظهارنظر خاصی نکرده است.

در همین حال مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز اواخر اردیبهشت ماه سال جاری در نشستی خبری با انتقاد از هجمه‌های وارد شده به این شرکت به بهانه آلایندگی اظهار کرد: فولاد مبارکه در فهرست صنایع آلاینده قرار ندارد. اگرچه در هر کارخانه‌ای که سنگ ذوب و فولاد تولید می‌شود گاز و گرد و غبار وجود دارد، اما آلایندگی تعریف مشخص دارد و در راستای توجه به مسایل زیست محیطی یک هزار و 600 هکتار فضای سبز مصنوعی در شرکت وجود دارد.

بهرام سبحانی برخلاف نماینده مبارکه تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست چنان سخت گیرانه عمل می‌کند که صدای صنعتی‌ها در آمده و این سازمان جلوی توسعه را گرفته است. در همین حال محیط زیست اعلام کرده است که فولاد مبارکه آلاینده نیست.

وی درباره ادعاهای مطرح شده مبنی بر خسارت فولاد مبارکه به کشاورزی منطقه نیز عنوان کرد: فولاد مبارکه و ذوب آهن را به دلیل زاینده رود در این منطقه ایجاد کردند اما امروز ما به جای آب از پساب فاضلاب با کیفیت نامناسب و هزینه سنگین استفاده می‌کنیم. چه کسی خسارت فولاد را پرداخت می‌کند که ما خسارت کشاورزان را بدهیم؟

اما به غیر از فولاد مبارکه، دیگر فولادساز بزرگ اصفهان یعنی ذوب آهن نیز کم و بیش درگیر مباحث محیط زیستی بوده است.

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان نیز در واکنش به انتقادات مطرح علیه این شرکت به دلیل آلایندگی توضیح داد: در ذوب آهن اصفهان سیستم آنلاین بررسی هوای منطقه وجود دارد و با سازمان محیط زیست نیز در ارتباط مستقیم هستیم. همچنین تاکنون 16 هزار هکتار فضای سبز در محیط ذوب آهن اصفهان ایجاد شده که این رقم 82 برابر استاندارد است.

وضعیت مشابهی نیز درباره دیگر فولادسازان بزرگ کشور مانند فولاد خوزستان و فولادسازان یزد نیز وجود دارد و در گزارش‌های مختلف از آلایندگی این کارخانه‌ها نیز انتقاد شده است.

اظهانظرهای فوق در حالی مطرح می‌شود که با توجه به خشک شدن زاینده رود و بحران کم آبی که کارشناسان درباره آن هشدار می‌دهند، به نظر می‌رسد در آینده نه چندان دور باید شاهد به وجود آمدن مشکلات زیادی برای دو غول فولادسازی کشور در اصفهان باشیم. مشکل کم آبی در کنار فشارهای محیط زیستی فولادسازان را در وضعیت دشواری قرار داده و باید دید مدیران این شرکتها چگونه خواهد توانست علاوه بر تامین آب موردنیاز خود، سطح آلایندگی کارخانه‌هایشان را نیز در سطح مطلوب نگه دارند.

طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده ایران تا افق 1404 باید به تولید 55 میلیون تن فولاد خام دست پیدا کند که در حال حاضر میزان تولید در سطح حدود 15 میلیون تن قرار دارد. هم‌اکنون طرح‌های فولادی متعددی در کشور در دست اجرا هستند که از جمله آنها می‌توان به هشت طرح فولادی اشاره کرد. به نظر می‌رسد در صورت راه‌اندازی این طرح‌ها باید شاهد موضع‌گیری‌های بیشتری علیه آلایندگی این کارخانه‌ها باشیم.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان