رئیس
هیئت مدیره انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی گفت: ترکیبات مختلف موجود
در چیپس و پفک میتواند موجب بروز اختلال رفتاری و تندخویی در فرد شود.
محمد مقضی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سرخ کردن این مواد خوراکی در حرارت زیاد منجر به تولید نوعی ماده سرطانزا میشود.
وی
با بیان اینکه ماندگاری این مواد بر روی دندانها موجب پوسیدگی آنها
میشود، ادامه داد: عدم تخمیر هیدروکربن موجود در چیپس و پفک عوارض چسبندگی
روده و یبوست را در پی دارد.
مقضی
اضافه کرد: طی فرآیند سرخ شدن پفک، موادی در آن آزاد میشود که مضرات این
ماده غذایی را همانند سیگار میکند و مشکلاتی مانند، کوتاهی قد و ریزش مو
را به وجود میآورد. صدا و سیما باید به عنوان یک وظیفه اخلاقی در حوزه
سلامت به بیان مضرات مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک برای مردم بپردازد.
وی
درباره لزوم کاهش تبلیغات موادغذایی مضر در رسانه ملی اظهار کرد: بهتر است
این تبلیغات به طور کلی از رسانه ملی حذف شود اما اگر این امکان وجود
ندارد میتوان به بیان مضرات آن نیز پرداخت.
مقضی
ادامه داد: قیمت تنقلاتی مانند انجیر خشک گران است و برای مردم توجیه
اقتصادی ندارد در صورتی که موادغذایی مضر قیمت کمتری دارند.
رئیس
هیئت مدیره انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی تصریح کرد: نظارت و صدور
مجوز از سوی وزارت بهداشت برای کارخانههای تولیدکننده موادغذایی تنها بر
فرآیند تولید آنها و رعایت موارد بهداشتی است.
در صورتیکه بودجه بخش سلامت در هدفمندسازی یارانهها صرف دارو و درمان شود، در واقع موضوع پیشگیری نادیده گرفته شده است.