پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مولوی عبدالحميد، امام جمعه اهلسنت زاهدان، گفت که گروه جيش العدل آمادگی خود را برای مذاکره با دولت ايران اعلام کرده است.
به گزارش خبرنگار «انتخاب» ؛ مولوی عبدالحميد که پس از آزادی چهار مرزبان
ايرانی سخن می گفت، بدون اشاره به مردان پشت صحنه این گروهک تروریستی و ارتباطاتشان با برخی دستگاهای اطلاعاتی منطقه، افزود: هئيت مردمی اعزامی، گروگانگيران را ترغيب کرده
بودند که خواستهها و مشکلات خود را از راه مذاکره و گفتمان حل کنند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در عين حال اشاره کرد که آزادی چهار مرزبان
ربودهشده ايرانی مرهونِ آنچه «پادرميانی مردمی» و «حرمت قرآن مجيد»
ناميد، بود و افزود: گروگانها در افغانستان تحويل هيات مردمی اعزامی
شدند.
به گفته مولوی عبدالحميد، گروگانگيران خواستار آزادی برخی از زندانيان
بودند و درخواستهای ديگری نيز مطرح کردند، اما در نهايت پذيرفتند که به
احترام کتاب قرآن و حرمت علما و مردم، مرزبانان را آزاد کنند.
عبدالحمید اشاره نکرد که جرم و اتهام زندانیان نزدیک به این گروهک تروریستی چه بوده است! این درحالیست که گزارش های خبرنگار «انتخاب» حکایت از آن دارد که زندانیان مرتبط با تروریست ها، به دلیل قاچاق و ترانزیت مواد مخدر و جنایت و ترور، در زندان هستند!
از سوی دیگر، مولوی عبدالحمید درحالی مدعی خواسته های تروریست ها مبنی بر «آزادی برخی زندانیان» و مسائل مربوط به قوم بلوچ شده که این گروهک، پیشتر با دریافت میلیون ها تومان پول، گروگان ها را آزاد کرده بود.
به طور مثال گروهک ریگی در سال 84 ، پس از به گروگان گرفتن چند نفر در جاده زاهدان - زابل (که به جنایت تاسوکی معروف شد) ، با دریافت صدها میلیون تومان پول، گروگان ها را آزد کرد.
طرح چنین ادعاهایی از سوی فردی چون مولوی عبدالحمید - که قطعاً مذاکرات و تلاش و همت او، نقشی تعیین کننده در آزادسازی گروگان ها داشت و در عین حال، سوابق مبهمی در اتفاقات مشابه دارد - ، یادآور ادعای برخی گروه های اپوزوسیون - چون علیرضا نوری زاده است - که در ایام ترورهای عبدالمالک ریگی، با این تررویست به عنوان یک آزادیخواه و حامی «ملت بلوچ» مصاحبه های بسیار مفصلی انجام می داد.
... و پس از آن شد که عبدالمالک ریگی تا پیش از آن روز، فرق آزادی خواهی و ترانزیت مواد مخدر را نمی دانست، یکباره نام گروهک تروریستی خود را از «جندالله» به «جنبش ازادیخواه ایران» تغییر داد!
شیرین است، افرادی که تا دیروز کاسبیشان راه انداختن کاروانهای تا بن دندان مسلح ترانزیت هروئین بود و در مسیر خود هر تنابندهای را از پشت وانت تویوتا با تیربار به رگبار میبستند، حالا پولی گرفتهاند و شدهاند «جیشالعدل»!
جناب مولوی عبدالحمید ، تاکید می کنیم که همت و تلاش جنابعالی نقش تعیین کننده ای در خوشحالی ملت ایران در آغاز سال 93 داشت ، اما کاش پاسخ دهید که این گروهک را چه به آزادیخواهی؟ آیا می دانید معنای مذاکره با یک گروهک تروریست چیست؟ اگر فرضاً دولت چنین خبطی کند و با این اراذل تروریست، بنشیند لابد باید از فردا منتظر بود تا گروه های مختلف تروریستی، دست به اعمال جنایتباری زده و سپس از مذاکره دم بزنند؟
قطعاً آن روز جناب مولوی ، خود پاسخگو نخواهند بود ...
و نکته ی آخر خطاب به دولت محترم است تا در مورد جزئیات آزادی مرزبانان و نقش گروه های مختلف، شفاف عمل کند تا مانع آن شود تا برخی با «ساده لوحی و جوزدگی ها در شبکه های اجتماعی» و البته «جمع آوری محبوبیت ناشی از آزادی مرزبانان به سود خود» ، نقش سخنگو برای گروه های مشابه ایفا. نکنند.
بهتره برای مردمان سرزمینی که از بی کاری و فلاکت به دام ترانزیت مواد و شرارت می افتند فکری اساسی کنیم
بهتره احترام دلسوزان را نگه داریم
به تفکر خطرناک دانستن اقلیت ها را رها کنیم
کجای دنیا با تروریست هایی که اصول اولیه انسانی رو رعایت نمیکنن مثل دیپلمات ها رفتار میشه؟
باید اگر چنین چیزی تکرار شد مقابله به مثل شه.
یعنی ایجاد رعب و وحشت برای دست یابی به اهداف سیاسی یا اقتصادی و یا آزادی همکاران خود...
اگه باج بدیم دوباره تکرار می کنن
از محبت خارها گل میشود!
به امید ایران سربلند و معتدل و قدرتمند.
همه افراد باید حدود اظهار نظرات خود و تبعات آنرا را بدانند.
بنده از خوانندگان هر روزه و منتقد همیشگی شما بوده ام.
اما در مورد این مقاله الحق و الانصاف خوب تحلیل کردید.
در عجبم که جمهوری اسلامی چرا با اینها برخورد جدی تری نمیکنه؟
خود شما آیا یک گروه به معنی واقعی کلمه تروریست را که رسالت خودش را فقط کشت و کشتار به قصد ارعاب و تحریک مردم منطقه بر علیه دولت مرکزی میداند به رسمیت می شناسید؟
برفرض هم قرار باشد باب مذاکره باز شود آیا پیش نیازی ندارد؟ آیا لازم نیست ابتداعا این گروهک اسلحه هایش زا بر زمین بگذارد؟ وضعیت گروگان باقیمانده را معین کند؟ و پس از توبه به درگاه ملت و فقط پس از آن و آنهم نه مذاکره بلکه پاسخگوی خبط های کثیف خود در دادگاه صالحه باشد؟
به خدا که این به عدالت نزدیکتر است والا از این پس هر گروه قاچاقچی پس از گیر افتادن اعضایش، چند سرباز را می رباید - که با این وضعیت نیروی انتظامی هم بسیار کار ساده ایست - سپس ادعای مذاکره و آزادسازی محموله ها و اعضایش را به ازای آزادی سربازان می کند
طرف پای پیاده بلند میشن میرن خواهش وتمنا و به هر زوری شده 4 تا جوون رشید کشور رو رها می کنند هم باز گیر میدین. پس بالاخره چی درسته؟
در ثانی مذاکره چه اشکالی داره. مگر با آمریکا که حامی تمام گروههای تروریستیست مذاکره نمی کنیم؟ ...
درهر صورت از سایت خوب شما تشکر
عمده ترین علت آنکه این گروه ها در بین بخشی از مردم میتوانند جذب نیرو کنند این باور غلط است که با روش های مسالمت آمیز نمیتوان به حقوق شهروندی و مذهبی دست یافت. اگر ما نشان دهیم که حاضریم در مقابل گروهی که حاضر به زمین گذاشتن تفنگ خود باشد به شکلی متمدنانه برخورد کنیم و از سر تقصیراتشان بگذریم و ... دیگر امثال این گروه توانایی جذب نیرو نخواهند داشت.
لابد مسئولین استان انتظار دارن دولت یه مشت قاچاقچی و قاتل و جانی رو بنام مذاکره با این گروهک آشغال تروریست آزاد کنه!!! آقای مسئول محترم! خلافکار،خلافکاره! هیچ ربطی هم به مذهب و دین و آیین افراد نداره...بعلاوه پس این وحدتی که همیشه ازش دم میزنیم کجا رفته؟! شما عالم عزیز،بجای اینکه اونارو توجیه کنین،دارین خواسته های ناحق اونارو از دولت مطالبه میکنین؟! امیدوارم دولت فارغ از بحثهای سیاسی و مذهبی،مسائل و جزئیات رو بصورت شفاف در اختیارعموم قرار بده...
گفتگو با کسانی که دستشون به صدها نفر از مردم ایران آلوده است ؟؟ هنوز درد و تألم شهادت سرباز عزیز وطن رو فراموش نکردیم و ... .
جناب مولوی شما چرا ؟!
ضمنا باید امنیت مرزها را حفظ کرد دست رشوه بگیران و همدستان تروریستها را از مرزها کوتاه کرد تا کار به اینحا نکشد
شما بدون در نظر گرفتن علت مشکلات این قوم، یک راست رفتی سراغ آخرش. چه چیزی باعث شده مردم بلوچ ما برن سراغ قاچاق؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آیا امکاناتی که توی تهران هست توی سیستان و بلوچستان هم هست؟؟ آیا نویسنده ی محترم این مطلب یک بار هم به این استان سفر کرده؟؟؟
فقر و نداشتن امکانات و بی توجهی دولت های قبلی به این استان این مشکل رو به بار اوورده!!! آیا ما مسول رده بالای بلوچ در کشور داریم؟؟ خیر. وقتی این حد از بی توجهی هس انتظاری بیش از این هم نباید داشت!!
استان سیستان و بلوچستان همیشه قربانی بی عدالتی از لحاظ امکانات نسبت به استانهای دیگه بوده و وقتی فقر و بی عدالتی باشه دست بیگانه وسط میاد و از جهل و تعصب قومی و مذهبی استفاده می کنه و همچین گروههای تروریستی به وجود میاره ...
دولت و حکومت باید با از بین بردن بی عدالتی زمینه دست اندازی و تفرقه افکنی بیگانه ها رو ازبین ببره وگرنه اگه همین فردا بریم و جیش العدل رو نابود کنیم پس فردا گروه دیگری بوجود میاد و پسین فردا ...
من شخصاً از سال 77 تا 79 در سراوان سربازیام را سپری کردم. اینکه سربازان روحیهی کاری ندارند و اینکه سربازان ما اصولاً حرفهای و به قدر کافی آموزش دیده نیستند همگی در خلع سلاح راحت نیروهای خودی اثرگذار است.
اما احترام عالم اهل تسنن جناب مولوی عبدالحمید واجب است. بدانید که استان سیستان و بلوچستان از فقر و بیکاری به خودش پیچیده است. اینها همه در سرعتبخشی به عضویت جوانانی خاماندیش و ساده به گروههای تروریستی مؤثر خواهد بود. اینکه مولوی عبدالحمید از گروههای تروریستی میخواهد به مذاکره تن دهند و مطالبات خویش را از راه مذاکره پیش ببرند اقدامی است اگرچه نادرست اما با نیتی درست صورت گرفته است.
منتها فراموش نکنید تا وقتی که نظام سربازی ایران غیرحرفهای است و تا هنگامی که اصول حفاظتی رعایت نمیشود و تا آن زمان که فرماندهان پلیس نسبت به این ضعفهای داخلی پلیس پاسخگوی افکار عمومی نباشند خلع سلاح نیروهای خودی همچون نوشیدن یک لیوان آب خوردن خواهد بود!
باید به خاطر جمشید دانایی فر هم که شده، همشون رو اعدام کنن. باید جاشون رو پیدا کنن و اونجا رو بمباران کنن
من اقدام ایشون رو اصلا کار خیر و با نیت ازادسازی اسرا نمی دونم
ایشون چطور با گروهک جنایتکار رابطه دارند عجیب نیست ؟ تو را بخدا کمی فکر کنیم
اینکه جیش العدل به صورت یک طرفی افرادی را آزاد می کند و یک امام جمعه اهلسنت از طرف آنها حرفی می زند، نشان می دهد که بسیار بدعمل کرده ایم و چه بسا این گروه تروریستی طرفداران بیشتری پیدا کند و اعمال خشن تری از آن سر بزند.
تنها جمله ای که میتونم بگم اینه که حقیقت فقط در جملات آخره
و واقعا متاسفم
مقاله بسیار جالبی بود
ممنون از سایت انتخاب
این کار باعث میشود هم اینها سود کنند هم دولت ما..هم مردم راحت