پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سوال 23 نماینده از وزیر علوم در صحن علنی مطرح شد که واکنشهایی را از سوی نمایندگان به همراه داشت.
عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به سوال ملی 23 نماینده از فرجیدانا وزیر علوم گفت: خلاصه این سوال شامل علت عدم پایبندی وزیر علوم، تحقیقات فناوری به تعهدات انتصاب مدیران است.
وی افزود: کمیسیون آموزش و تحقیقات ده روز پس از اخذ سوال با حضور وزیر در محل کمیسیون جلسهای برگزار کرد که در آن جلسه آقای نبویان به نمایندگی وکلای ملت سوال خود را از وزیر مطرح کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات ادامه داد: آقای وزیر در کمیسیون متعهد شده بود به دنبال مدیرانی است که متخصص، متعهد و اخلاقی باشند تا افرادی را نیاورد که ضد نظام عمل کرده و آرامش را به هم زده باشد در صورتی که معاونان و مشاور انتصابی وزیر در فتنه 78 و 88 بوده است و دلیل عدم رای اعتماد مجلس به آنها همین موضوع بود.
وی با اشاره به پاسخ وزیر علوم گفت: آقای فرجیدانا در این جلسه اذعان کرد که موضوع انتصابات در هفته اول دو معاونت و سه مدیریت میانی بودهاند که مشاور جز انتصاب حساب نمیشود، برای آقایان میلیمنفرد و توفیقی از وزارت اطلاعات استعلام شده و این وزارتخانه هر دوی این افراد را صالح دانسته از این رو برای انتصاب معاونتها به طریق اولا عمل شده است.
فیاضی تصریح کرد: هم چنین وزیر علوم در این جلسه گفت که اگر وزارت اطلاعات اعلام کند که معاونان رابطهای با فتنه دارند او آنها را برکنار خواهد کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در ادامه گفت: در نهایت نمایندگان سوال کننده از توضیحات وزیر قانع نشدند و پس از آن کمیسیون با اکثریت آرا طرح سوال را ملی تشخیص داد.
*فرجیدانا: وزارت اطلاعات مدیران و معاونتهای منصوب شده را تایید کرده است
در ادامه فرجیدانا در پاسخ به این سوال گفت: انتصاب دو معاون وزارتخانه شامل معاونتهای آموزشی و دانشجویی و دو مدیر میانی مورد سوال نمایندگان پرسش کننده بود.
وی افزود: فقط یک نفر از این افراد از مجلس رای اعتماد نگرفت ولی در انتهای رای گیری رئیسمجلس گفت که این فرد از مجلس رای اعتماد نگرفته از این رو برای او مسئولیتهای دیگر آرزوی موفقیت دارد، این نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر علوم تحقیقات ادامه داد: تمامی این افراد در مسئولیتهای تخصصی منصوب شدهاند و هیچ یک از آنها مربوط به تشکلها نیست که بخواهند این افراد سلایق سیاسی خود را در تشکلهای دانشجویی دخالت دهند.
فرجیدانا با تاکید براینکه وزارت اطلاعات مرجع قانونی است ادامه داد: وزارت اطلاعات مرجع تعیین تکلیف درباره منصوب کردن افراد است اگر این وزارتخانه هر یک از منصوبین را به جریانی منتسب بداند که قصد براندازی نظام را دارند حتما به آن عمل خواهند کرد و آن افراد را عزل میکنند.
وزیر علوم تصریح کرد: من براساس حجت شرعی افراد اصلح را در وزارتخانه به کار گرفتهام و به عنوان سکاندار وزارت علوم بدون تردید دغدغه سلب آرامش را نیز دارم، ولی در این دو ماهی که از انتصابات گذشته و با وجود سپری شدن آذر ماه که زمان اوج تحرکات دانشجویی است هیچ تحرکی در این رابطه دیده نشده است.
*نبویان: درباره انتصابات وزارت علوم از وزیر سابق اطلاعات استعلام نشده است
در ادامه حجتالاسلام سید محمود نبویان به نمایندگی از سوال کننده گفت: در زمان رای اعتماد به وزیر علوم اسم من به عنوان مخالف درآمده بود ولی به توصیه دوستان و هم چنین تعامل بیشتر از آن صرف نظر کردم.
وی ادامه داد: مدتی است پس از این که وزیر علوم در این وزارتخانه منصوب شد انتصاباتی را انجام داد که سوال نمایندگان را برانگیخت.
این نماینده مجلس تصریح کرد: کشور در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و توانسته به رتبه 16 جهان صعود کند، غربیها اذعان میدارند که اگر ایران این سیر را در پیش بگیرد به رتبه 4 میرسد.
وی با اشاره به سخنان وزیر مبنی براینکه او دنبال آرامش است اظهار کرد: متاسفانه افرادی در وزارت علوم منصوب شدهاند که خودشان در ایجاد التهابات دانشگاهی نقش موثر داشتند.
نبویان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر توطئهگری دشمنان در دو دهه ادامه داد: دشمنان در دو دهه از سال 68 یعنی در سالهای 78 و 88 توطئههایی را در کشور طراحی کردند در زمان این توطئهها معاون وزیر علوم فعلی معاون دانشجویی در سال 78 و هم چنین یکی از تحصن کنندگان در سال 88 بود که حتی در سال 88 دستگیر نیز شد.
وی ادامه داد: این فرد دستگیر شده میگوید که بعد از یکی دو ساعت دستگیری از وی عذرخواهی کردند و آزاد شد در صورتی که این گونه نبود و با واسطه گری یکی از مسئولان نظام این فرد آزاد شد و به همین دلیل مجلس به وی رای اعتماد نداد.
این نماینده سوال کننده هم چنین در ادامه با اشاره به ادعای وزیر علوم مبنی براینکه وی از حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات نیز درباره معاونتها و مدیران انتصابی خود استعلام کرده گفت: ما به مصلحی در این باره نامه نوشتیم و مصلحی جواب داد که در مورد ادعای فوق هیچ استعلامی در زمان وزارت بنده صورت نگرفته است.
نبویان هم چنین با اشاره به مشاور عالی وزیر علوم، جعفر توفیقی ادامه داد: این فرد در تحصن سال 88 شرکت و سخنرانی کرده و هم چنین در این سخنرانیها میگوید که از تحصن کنندگان تشکر میکند چرا که نظام بدترین سناریو را انتخاب کرده و به رای و شخصیت مردم توهین شده او هم چنین درباره راهپیمایی 25 خرداد سال 88 اذعان میدارد که این راهپیمایی یک حماسه بود که از ابتدای انقلاب تاکنون بینظیر بوده است وی هم چنین تاکید میکند که رای موسوی 24 میلیون بوده که نظام آن را دستکاری کرده است.
نبویان تاکید کرد: در زمان سرپرستی این فرد در وزارت علوم دو نفر از مسئولان نظام با وی سخن گفتند و از او خواستند که بگوید اشتباه کرده است ولی این فرد مطلقا حاضر به پذیرش اشتباه نبود.
* فرجی دانا: دوستان فراتر از قانون حکم صادر نکنند
در ادامه، فرجی دانا وزیر علوم گفت: در مجلس ششم من رای اعتماد نگرفتم ولی بیش از سه سال بزرگترین دانشگاه کشور را اداره کردم.
وی افزود: پرسش من این است که اگر این موضوع مهم است، چرا در بقیه وزارتخانهها این توجه لحاظ نمیشود، ما میخواهیم در یک مجموعه آرام برای مدیریت ایران فعالیت کنیم.
ویر علوم تاکید کرد: چرا حاشیه سازی میشود؟ آیا حاشیه سازی گسترده به مصلحت سیستم آموزش عالی کشور است؟ در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری ما نیاز به همدلی داریم و اکنون بهترین همکاری بین دولت و مجلس وجود دارد.
وی با اشاره به اصل ۳۷ قانون اساسی گفت: براساس اصل ۳۷ قانون اساسی، اصل بر برائت افراد است و برای انتصاب این افراد از وزارت اطلاعات استعلام شده، فضای آشفته با انتصاب اتهامات ما را به کجا میبرد، این انتصابات براساس شایسته سالاری صورت گرفته و اختیار قانونی هیچ نهادی را زیرسوال نمیبرد.
وزیر علوم گفت: دوستان از قانون فراتر نروند و اگر حکمی وجود ندارد، حکم صادر نکنند.
* وزارت اطلاعات در اکثر موارد موافق با انتصاب این مدیران نبوده است
در ادامه، نبویان در پاسخ به اظهارات وزیر علوم گفت: جواب استعلام معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویی آقای صدیقی این است که انتصاب نامبرده به مصلحت نیست.
وی ادامه داد: همچنین استعلامها برای آقای سمنانیان رئیس مرکز هیئت امنا که برای آقاجری جشن گرفت و کدیور را با نام تقلبی مهدی کدیور جذب کرد، این است که نامبرده فاقد صلاحیت بکارگیری است.
این نماینده مجلس گفت: امام میفرماید اگر کسی قبلا افکارش منحرف بوده ولی بگوید که به راه راست هدایت شده، باید حرفش را قبول کنیم ولی نباید او را مجله نویس کنیم، سپس فیلمی از روز ۱۶ آذرماه روز دانشجو در صحن علنی مجلس به نمایش گذاشته شد و نبویان گفت: هرجا که هیئت بازرسی وزارت علوم حضور یافته، اغتشاش صورت گرفته، آقای ج. الف که در سال ۸۶ به سه سال زندان محکوم شده بود و همچنین ع. پ که یکی از مخالفان نظام است، در این جلسات حضور داشتند، همچنین در زمان سخنرانی صفار هرندی محافظ وی به گروگان گرفته شد.
نبویان تاکید کرد: همچنین در گیلان موافق انتصاب رئیس دانشگاه نبودند و او را شایسته نمیدانستند، آقای وزیر لطفا افرادی را که مسئله ندارند را معرفی کنید.
* باهنر: قانع نشدن نمایندگان نسبت به پاسخ وزیر علوم علامت خوبی نیست
در ادامه محمدرضا باهنر که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را برعهده داشت گفت: قانع نشدن نمایندگان از پاسخ وزیر علامت خوبی نیست و این وزارتخانه باید با دقت بیشتری اداره شود تا رای اعتماد نمایندگان تثبیت شود.