پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : هشتمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای اسلامی پانزدهم آذرماه (ششم دسامبر 2013) در کشور گامبیا برگزار شد.
مرتضی رحمانیموحد در این مراسم با اشاره به انتخاب هوشمندانهی شعار این دورهی اجلاس مبنی بر«ایجاد ثروت از طریق توسعه گردشگری» بر اهمیت گردشگری در جهان امروز بهعنوان یکی از صنایع برتر در زمینهی ایجاد اشتغال، کسب درآمد، فقرزدایی و ابزاری مهم در دیپلماسی عمومی، برقراری صلح و امنیت و همچنین یکی از ارکان توسعهی پایدار تأکید کرد.
معاون گردشگری با اشاره به مصوبات هفتمین اجلاس کارشناسان ارشد و وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی OIC و همچنین سومین کمیتهی پیگیری این سازمان از جمله جایزهی مهر اصالت صنایع دستی، ایجاد مرکز هنرهای سنتی، توسعهی گردشگری سلامت، توسعهی اکوتوریسم و توسعهی روادید الکترونیک، گفت: براساس آمار سازمان جهانی جهانگردی، تعداد گردشگران بینالمللی در سال 2012 با رشدی بالغ بر 4% به رقم یک میلیارد و 35میلیون نفر رسیده که این تعداد 1 / 3 تریلیون دلار درآمد ایجاد کرده است. در این میان، جمهوری اسلامی ایران در سال 2012 میزبان تعداد 3،833،577 گردشگر ورودی بوده است.
او انتخاب شعار «تولید ثروت از طریق توسعه گردشگری» برای نخستینبار از سوی OIC را حرکت هوشمندانهای دانست که حاکی از شناخت گردشگری بهعنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد جهان است.
وی با بیان اینکه امروزه اغلب کشورهای توریستپذیر دنیا، گردشگری را ابزاری برای توسعهی اقتصادی و اجتماعی جوامع خود میدانند ادامه داد: در دنیای امروز گردشگری نهتنها بهعنوان یکی از کارآمدرین ابزارهای دیپلماسی عمومی مورد توجه صاحبنظران بوده، بلکه ابعاد اقتصادی جدیتری نیز به خود گرفته و پس از صنعت نفت و خودروسازی بهعنوان سومین صنعت درآمدزا و اشتغالآفرین جهان بهشمار میرود.
وی افزود: این صنعت، پتانسیل ایجاد درآمد ارزی، اشتغال، تقویت ارتباط میان بخشهای مختلف اقتصادی و قابلیت فقرزدایی از جوامه محلی را دارد.
معاون گردشگری یادآوری کرد: روند روبه رشد گردشگران بینالمللی حاکی از آن است که این صنعت یکی از سریعالرشدترین صنایع جهان محسوب شده و به همان نسبت نیز تأثیرات شگرفی نیز روی مقولهی اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و محیط زیست میگذارد.
رحمانیموحد اظهار کرد: در حقیقت، شالودهی گردشگری مسوولانه همان گردشگری پایدار است با این تفاوت که در گردشگری مسوولانه افراد، سازمانها و موسسات مسوول اعمال و نتایج فعالیتهای خود بوده است، ولی نهایتا هر دو مقوله روبه سوی توسعهی پایدار دارند.
وی با بیان اینکه توسعهی پایدار گردشگری، فرآیندی است که با بهبود کیفیت زندگی میزبانان، تأمین تقاضای بازدیدکنندگان و به همان نسبت، حفاظت منابع طبیعی و انسانی در ارتباط است گفت: این مهم نیازمند مدیریتی قوی از سوی بخش دولتی، همکاری بخش خصوصی و مساعدت جوامع میزبان است. از این رو بهمنظور تحقق موفقیتآمیز گردشگری پایدار، این پارادایم مستلزم ترکیب چشمانداز، سیاست، برنامهریزی، مدیریت، پایش و فرآیندهای یادگیری اجتماعی است که امید میرود در سایهی تلاش و همکاری همهی کشورهای عضو به این مهم نیز دست یابیم.
رحمانیموحد در این مراسم همچنین بر توسعهی روابط گردشگری بین کشورهای اسلامی تأکید و کشورهای مالزی، تونس و فلسطین را بهعنوان معاون رییس و ایران را بهعنوان گزارشگر اجلاس هشتم وزرای گردشگری کشورهای اسلامی معرفی کرد.
او همچنین به استناد مادهی 39 اجلاس هفتم وزرای گردشگری کشورهای اسلامی، گامبیا را بهعنوان رییس جدید اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری کشورهای اسلامی (oic) معرفی و ریاست دورهی هشتم را رسما به وزیر گردشگری این کشور واگذار کرد.
معاون گردشگری در این مراسم از دولت و ملت گامبیا بهدلیل میزبانی از هیئتهای حاضر در اجلاس و همچنین همکاری دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی در برگزاری اجلاس هفتم و نیز سومین نشست کمیتهی پیگیری در تهران و همچنین تلاشهای دبیرخانه و اعضای آن در راستای اجرای مصوبات این اجلاس قدردانی کرد.
هشتمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان کشورهای اسلامی از 13 تا 15 آذرماه امسال به میزبانی کشور گامبیا در بانجول - پایتخت این کشور - برگزار شد.
ایران ریاست اجلاس هفتم وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان کشورهای اسلامی را برعهده داشت.