arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۴۳۲۸
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۰۳ آبان ۱۳۹۲

از شنودهای اطلاعاتی تا حملات پهپاد : آمریکا در مظان اتهام ؟

اقدامات اطلاعاتی ای که در عقب لبخندهای دیپلوماتیک نهفته اند، یکی از مروج ترین روشها برای تامین امنیت، و نه تنها امنیت، در کشورهای قدرتمند جهان بشمار می رود!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فیگار نوشت: ظاهرا اقدامات اطلاعاتی ای که در عقب لبخندهای دیپلوماتیک نهفته اند، یکی از مروج ترین روشها برای تامین امنیت، و نه تنها امنیت، در کشورهای قدرتمند جهان بشمار می رود. همین دو سه روز پیشتر فرانسه و مکزیک علیه شنودهای اطلاعاتی آمریکا در کشورهای شان اعتراض کردند و اکنون این احتمال مطرح شده است که گویا اداره امنیت ملی آمریکا تلفن همراه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را تحت شنود قرارداده است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ روزنامه فیگارو در مقاله ای این اتهام را خیلی جدی ارزیابی کرده و می نویسد خانم مرکل، چهارشنبه شب گذشته، با انتشار بیانیه ای گفته است چنین اقدامی پذیرفتنی نیست. صدراعظم آلمان هم چنین در یک تماس تلفنی، از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خواستار توضیحات در این باره شده است. و البته طبیعی است که آقای اوباما، همانگونه که دو روز پیش با فرانسوا هولاند، رئیس جمهور فرانسه اتفاق افتاد، به خانم مرکل هم اطمینان داده که چنین اتهامی واقعیت ندارد.

فیگارو از قول روزنامه دی ولت می نویسد البته اداره فدرال آلمان برای امنیت اطلاعات فنی، از چند روز تا کنون در مورد شنود اطلاعاتی تلفن همراه خانم مرکل توسط آژانس ملی امنیت آمریکا تحقیق می کند، اما دست بر قضا، این مساله درست هنگامی مطرح می شود که اتحادیه اروپا اجلاسی را در مورد حفاظت داده های رایانه ای برگزار می کند. بدین ترتیب، اتهاماتی که در این چند روز اخیر متوجه آمریکا شده نیاز به یک پاسخ مشترک از سوی کشورهای اروپایی را بوجود آورده است.

فیگارو یادآوری می کند که، تابستان گذشته، وقتی فرانسوا هولاند، رئیس جمهور فرانسه، پیشنهاد کرد اروپا در واکنش به شنودهای اطلاعاتی آمریکا، موقتا مذاکرات در باره مبادله آزاد با آمریکا را بحال تعلیق درآورد، آلمان از فرانسه حمایت نکرد. اما در کشوری که خاطره شنودهای اطلاعاتی سرویسهای مخفی آلمان شرق، ستازی، هنوز هم بر روان آلمانی ها سنگینی می کند، شنود اطلاعاتی تلفن صدراعظم آلمان یک مساله بسیار حساس میتواند بحساب رود.

روزنامه لوموند هم با اشاره به شنود اطلاعاتی تلفن همراه خانم مرکل می نویسد آمریکا در حالی در مظان اتهام شنودهای اطلاعاتی قرار گرفته که اجلاس سران اروپا امروز و فردا در بروکسل این قضیه را بررسی خواهد کرد.

در یک واکنش فوری به اتهامات تازه، پارلمان اروپا دیروز درخواست کرد توافق "سویفت" برای مبادله بانکی میان اتحادیه اروپا و آمریکا، بحال تعلیق درآید.

در حالیکه رئیس جمهور فرانسه بر حفاظت داده های زندگی شخصی افراد در برابر غولهای آمریکایی اینترنت تاکید می کند، کشورهایی مانند بریتانیا، هلند و ایرلند، عجله چندانی برای تصمیم گیری در این زمینه ندارند.

روزنامه هومانیته هم در یکی از مقالات خود و در یک قضیه دیگر، گریبان آمریکا را گرفته و می نویسد برنامه حملات محرمانه پهپادهای آمریکایی در نقاطی از جهان، از جمله در پاکستان، حقوق بین المللی را زیر پا می کند.

هومانیته می نویسد سازمان عفو بین الملل سعی کرده با توصیف این حملات، بعنوان « جنایات جنگی »، بریک جنگ تاکنون تعریف ناشده، نام بگذارد. این سازمان از آمریکا خواسته به یک نهاد مستقل اجازه دهد برنامه حملات پهپادهای این کشور را بررسی کند. از سوی دیگر، سازمان دیدبان حقوق بشر نیز در گزارشی نگرانی های حقوقی در مورد حملات پهپاد های آمریکایی را برجسته کرده و گفته است آمریکا از جنگجویانی که هدف این حملات قرار می گیرند، تعریفی « کشدار » یا به تعبیر دیگر، دلبخواه ارائه می کند.

هومانیته تاکید می کند که اگرچه در ماه مه گذشته، آقای اوباما تعهد کرده است این حملات در آینده فقط «تروریستها» را هدف قرار خواهد داد اما در نبود یک چارچوب حقوقی تعریف شده، این ریسک وجود دارد که، نه تنها، تعهد رئیس جمهور آمریکا به یک امر محال مبدل گردد بلکه مناسبات پاکستان و آمریکا نیز از آن بگونه جدی خدشه بردارد.

نواز شریف، نخست وزیر پاکستان در جریان دیدار خود از واشنگتن، حملات پهپادهای آمریکایی به خاک این کشور را ، که گفته میشود تا کنون به کشته شدن ٢ تا ٤ هزارو هفت صد تن انجامیده، «نقض حاکمیت ملی» کشور خود توصیف کرده است.

هومانیته می نویسد پاکستان با بمب اتمی خود، یک قدرت بزرگ منطقه ای محسوب می گردد و هرگونه تنش میان واشنگتن و اسلام آباد، میتواند صلح و ثبات منطقه و جهان را با خطر روبرو کند.

گذشته از آن، نباید فراموش کرد که در چارچوب برنامه خروج نیروهای بین المللی از افغانستان در سال ٢٠١٤ و جستجوی یک راه حل سیاسی میان دولت افغانستان و شورشیان طالبان، پاکستان یک متحد ضروری برای غرب بشمار می رود.



نظرات بینندگان