arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۹۳۲۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۰ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۲

صالحی در وین: آمده ام تا به موضوع پرونده هسته‌ای ایران پایان دهیم

صالحی که در حاشيه پنجاه و هفتمين نشست سالانه کشورهای عضو آژانس با خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهار داشت: «من با پيام رييس‌جمهوری جديد برای تقويت و گسترش همکاری فعلی‌مان با آژانس و با هدف پايان دادن به موضوع موسوم به پرونده هسته‌ای ايران به اينجا آمده‌ام».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه با پیام رئیس جمهور جدید ایران برای تقویت و توسعه همکاری‌های جاری با آژانس به وین آمده‌ام، گفت که به منظور پایان دادن به پرونده هسته‌ای ایران در اینجا حضور دارد.

پنجاه و هفتمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از صبح روز دوشنبه 25 شهریور  1392 کار خود را در مقر سازمان ملل متحد در وین آغاز کرد.

پس از افتتاح رسمی کنفرانس، نمایندگان کشورهای مختلف عضو آژانس سخنرانی‌های خود را در این اجلاس ارائه کردند.

یکی از سخنرانان صبح روز اول کنفرانس عمومی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان بود.

علی اکبر صالحی در این سخنرانی با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تشریک مساعی با سایر کشورهای جهان در چارچوب همکاری های فنی آژانس، تاکید کرد که ایران ضمن ادامه فعالیتهای صلح آمیز هسته‌ای خود تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، طی دهه‌های اخیر دستاوردهای مهمی نیز در زمینه‌های مختلف علوم و فناوری‌های هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز بدست آورده و آماده است تا در چارچوبNPT با سایر کشورهای عضو، تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند. وی افزود: به رغم تمام تنگناهای تحمیل شده بر کشور من در طول سه دهه گذشته، نیروگاه هسته‌ای بوشهر ساخته، به شبکه ملی متصل شده و به زودی به اپراتور داخلی نیروگاه تحویل داده خواهد شد و بدین ترتیب آرزوی دراز مدت ملت ایران تحقق می‌یابد. این نیروگاه به آخرین استانداردهای ایمنی آژانس مجهز شده و تحت نظارت سازمان نظام ایمنی هسته‌ای ایران می‌باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اهمیت موضوع امنیت هسته‌ای و نیز اینکه مسئولیت امنیت هسته‌ای در هر کشور کاملاً بر عهده همان کشور است، اظهار داشت: بی تردید بهترین تضمین برای امنیت هسته‌ای، جهان عاری از سلاح‌های هسته‌ای است و نابودی کامل سلاح‌های هسته‌ای و تاسیسات مربوط به آنها اقدامات مربوط به امنیت هسته‌ای را تقویت خواهد کرد. در این ارتباط یک چارچوب زمانی مشخص و تعیین سال 2025 به عنوان سال هدف برای اجرای کامل ماده 6 ان پی تی، همانطور که جنبش عدم تعهد در کنفرانس بازنگری سال 2010 پیشنهاد داد، یک نیاز فوری است.

صالحی در همین ارتباط تاکید کرد: نکته بسیار مهمی که در بحث امنیت هسته‌ای نباید مورد غفلت قرار گیرد، حملات سایبری می‌باشد. حملات سایبری علیه تاسیسات هسته‌ای از جمله جدی‌ترین تهدیدها علیه برنامه‌های هسته‌ای صلح آمیز می‌باشد که سلامت و ایمنی مردم و محیط زیست را به مخاطره افکنده است و لازم است از سوی جامعه بین‌المللی محکوم شود.

معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: علیرغم درخواست‌های مکرر جامعه بین‌المللی مندرج در قطعنامه 1995 کنفرانس بازنگری ان پی تی درباره خاورمیانه، قطعنامه‌های مربوطه مجمع عمومی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان همکاری‌های اسلامی، رژیم صهیونیستی با اطمینان از حمایت سیاسی و نظامی برخی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد نه تنها به معاهده عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای پیوسته، بلکه تاسیسات هسته‌ای مخفی خود را نیز تحت پادمان کامل آژانس قرار نداده است. فعالیتهای هسته‌ای غیر قانونی این رژیم بطور جدی صلح و امنیت را تهدید می‌کند و رژیم عدم اشاعه را به خطر می‌اندازد. موجب تاسف بسیار است که انفعال شورای امنیت سازمان ملل متحد در طول چندین دهه گذشته در توجه به برنامه سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل که متکی به اسناد است این جسارت را به این رژیم داده است که بوضوح به داشتن سلاح‌های هسته‌ای که جنبش عدم تعهد قبلاً آن را محکوم کرده است اذعان کند.

صالحی در ادامه افزود که جمهوری اسلامی ایران براساس اصول اعتقادی مذهبی و تعهدات بین‌المللی‌اش هرگز بدنبال تسلیحات هسته‌ای نبوده و نخواهد بود، اما در عین حال ایران هرگز حق مسلم خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای از جمله غنی سازی برای مقاصد صلح آمیز تحت پادمان جامع آژانس را به مصالحه نخواهد گذاشت.

وی در بخش پایانی سخنرانی خود با تبیین سیاست‌های بین‌المللی دولت جدید ایران مبنی بر اعتماد سازی متقابل و تعامل سازنده گفت: اینجانب با پیام رئیس جمهور جدید کشورم برای تقویت و توسعه همکاری‌های جاری خود با آژانس و به منظور پایان دادن به پرونده هسته‌ای ایران به اینجا آمده‌ام.

رئیس سازمان انرژی اتمی در همین ارتباط ابراز امیدواری کرد که این چشم انداز و رویکرد جدید از سوی طرف‌های دیگر بویژه کشورهای عضو گروه 1+5 نیز رعایت شود و افزود: در صورتیکه دو طرف با حسن نیت و با عزم به حل مسئله یاد شده براساس رویکرد برد - برد در مذاکرات شرکت کنند، می‌توان به آینده خوش بین بود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۶
0
54
برایتان آرزوی موفقیت داریم.
امیدوارم با حفظ عزت ملت ایران، هر دو طرف به توافق برسند
عبدل خوزی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۶
0
35
قربونت
میترا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۶
0
6
موفق باشی . . .
مشاور
|
CANADA
|
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
0
7
سخنان دکتر صالحی از صلابت واقتدارومنطقی حکایت می کرد .افرین بر این اگاهان وراست گویان .
نظرات بینندگان