با مشهورترین کلاه های تاریخ آشنا شوید؛ از آدری هپبورن تا دونالد ترامپ

با مشهورترین کلاه های تاریخ آشنا شوید؛ از آدری هپبورن تا دونالد ترامپ
برخی اکسسوری ها این پتانسیل را دارند که در تاریخ ماندگار شوند و کلاه ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. برخی کلاه ها آنچنان مشهورند که تا ابد تداعی گر مشاهیر یا شخصیت های خیالی ای هستند که آن ها را به سر گذاشته اند. به عنوان مثال کلاه مشکی بزرگی که آدری هپبورن در نقش هالی گولایتلی در فیلم «صبحانه در تیفانی» (Breakfast at Tiffany’s) به سر داشت، بسیار مسحور کننده و زیبا بود. یا فیلم های «دزدان دریایی کارائیب» (Pirates of the Caribbean) بدون آن کلاه تریکورن چرمی معروف شخصیت جانی دپ در نقش جک اسپارو، شکل کاملاً متفاوتی پیدا می کرد.

قانونی سختگیرانه برای برندگان جوایز اسکار که نمی‌دانستید

قانونی سختگیرانه برای برندگان جوایز اسکار که نمی‌دانستید
برنده شدن جایزه اسکار، یکی از بزرگترین دستاورد‌های صنعت سینما محسوب می‌شود. اما این افتخار با شرایط خاصی برای برندگان همراه است. کیلین مورفی، رابرت دانی جونیور، اما استون و داوین جوی رندولف تنها چند نمونه از ستاره‌هایی بودند که در نود و ششمین مراسم اهدای جوایز اسکار پس از معرفی به عنوان برنده در بخش‌های مختلف، روی صحنه رفتند. حتی اگر شما از طرفداران پروپاقرص این رویداد نباشید، بی‌شک با روند آن آشنایید: ابتدا نامزد‌ها معرفی می‌شوند، سپس برنده اعلام شده و آن مجسمه درخشان و نمادین به دستش سپرده می‌شود تا با خود به خانه ببرد.

چهره های مشهوری که بر اثر ابتلا به سرطان از دنیا رفتند

چهره های مشهوری که بر اثر ابتلا به سرطان از دنیا رفتند
سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر در دنیا است و سلبریتی ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در حقیقت، چهره های مشهور زیادی بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست داده اند. به عنوان مثال استیو جابز از بنیانگذاران شرکت اپل، در سال ۲۰۰۳ پی برد به تومور نورواندوکرین مبتلا است که نوع نادری از سرطان پانکراس است. او ۸ سال با این سرطان مبارزه کرد تا اینکه بالاخره در سال ۲۰۱۱ مغلوب شد و در سن ۵۶ سالگی درگذشت.

بیماری نادری که باعث می‌شود چهره افراد را شبیه به فیلترهای «تیک‌تاک» ببینید!

بیماری نادری که باعث می‌شود چهره افراد را شبیه به فیلترهای «تیک‌تاک» ببینید!
 تصور کنید هر بار که چهره شخصی را می‌بینید، به یک تصویر پیچیده و شیطانی تبدیل شود. ممکن است این یک پیش‌فرض وحشتناک برای فیلم‌های ترسناک به نظر برسد، اما محققان می‌گویند این یک بیماری واقعی نیز هست. گروهی در کالج دارتموث می‌گویند افرادی که چهره‌های شیطان‌مانند را می‌بینند، در واقع به یک بیماری بسیار نادر به نام پروسوپومتامورفوپسی یا به اختصار پی‌ام‌او (PMO) مبتلا هستند. پی‌ام‌او باعث می‌شود افراد چهره انسان را به گونه‌ای ببینند که گویی فیلتر «لبخند شیطانی» اپلیکیشن تیک‌تاک روی آن‌ها قرار گرفته است.

ترس‌های روانی انسان‌؛ با ۱۱ هراس غیرمنطقی اما رایج آشنا شوید

ترس‌های روانی انسان‌؛ با ۱۱ هراس غیرمنطقی اما رایج آشنا شوید
بسیاری از انسان‌ها از نوع یا انواعی از ترس‌های روانی و بیمارگونه رنج می‌برند که در برخی موارد زندگی روزمره یا اجتماعی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اینگونه ترس‌های روانی (Phobia) اغلب جنبه‌ای غیرمنطقی دارند، اما با این حال فرد مبتلا قادر به کنترل هراس خود نیست. حدود هفتاد و پنج درصد از افرادی که از نوعی ترس روانی رنج می‌برند تنها یک نوع هراس روانی ندارد. از جمله ترس‌های روانی می‌توان به هراس از هواپیما، آسانسور، جمعیت و جای شلوغ، فضای بسته و بیماری اشاره کرد. با این حال برخی از این ترس‌های روانی بیشتر از بقیه رایج هستند. در ادامه به شماری از هراس‌های بیمارگونه شایع در سطح جهان اشاره شده است.

کشف تازه دانشمندان درباره قدیمی‌ترین تاتوی جهان روی بدن مرد یخی متعلق به ۵۳۰۰ سال پیش

کشف تازه دانشمندان درباره قدیمی‌ترین تاتوی جهان روی بدن مرد یخی متعلق به ۵۳۰۰ سال پیش
یک تیم بین‌المللی متشکل از باستان‌شناسان، مورخان و هنرمندان خالکوبی شواهدی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد خالکوبی‌های «اوتسی مرد یخی» از طریق یک ابزار نوک‌تیز ساخته شده است. مومیایی یخ‌زده‌ای که اصطلاحا «اوتسی» نام گرفته است، در سال ۱۹۹۱ توسط دو گردشگر آلمانی و به صورت اتفاقی در گردنه‌ای کوهستانی در آلپ ایتالیا کشف شد. با توجه به این که این جسد به خوبی سالم مانده بود، کاشفان ابتدا تصور کردند شاید متعلق به یک خلبان جنگ جهانی دوم باشد. با این حال پس از آن‌که پیکر مدفون در دل یخ‌ها بیرون کشیده شد و در اینسبروک اتریش مورد بررسی علمی قرار گرفت، دیرینگی و قدمت ۵۳۰۰ ساله آن مشخص شد.

ورزشکاران مشهور دنیا که استعدادهای پنهان جالبی دارند

ورزشکاران مشهور دنیا که استعدادهای پنهان جالبی دارند
آیا می دانستید یک هنرمند رزمی قهرمان جهان هست که در یک هنر ظریف با قدمت چند هزار ساله بسیار ماهر است؟ شاید سرگرمی عجیبی برای یک ورزشکار به نظر برسد اما بسیاری از ستاره های دنیای ورزش استعدادهای پنهانی دارند که احتمالاً شگفت زده تان می کنند. به عنوان مثال کوبی برایانت، بسکتبالیست اسطوره ای فقید یک پیانیست خودآموخته هم بود. او می توانست سونات مهتاب بتههون را با پیانو بنوازد، چیزی که نشان می دهد مهارت او محدود به ورزش بسکتبال نبود.

عجیب ترین شکایت هایی که از سلبریتی ها شده است

عجیب ترین شکایت هایی که از سلبریتی ها شده است
زندگی افراد مشهور و ثروتمند از دور بی نقص به نظر می‌رسد، اما اغلب مردم نمی‌دانند که هر کسی می‌تواند حتی بدون کمک وکیل اقدام به طرح شکایات عجیب و نامعقول از آن‌ها کند. به عنوان مثال یک زن جهت شرکت در مصاحبه‌ی شغلی به خانه‌ی سیمون کاول رفته بود تا به عنوان آشپز شخصی او در آنجا مشغول کار شود. در آنجا از او خواسته شده بود کفش هایش را درآورد که درون آن‌ها کفی‌هایی ۵۰۰ دلاری وجود داشت. او مدعی بود که بعد از پایان مصاحبه، کفش هایش به او بازگردانده نشده بود. به همین دلیل او از سیمون کاول شکایت کرد و خواستار دریافت غرامت به اندازه‌ی قیمت کفش‌ها و همینطور هزینه‌ی رفت و آمدش به خانه‌ی او شد. با این حال، در کمال تعجب، کفش‌های او به طرز عجیبی کمی بعد از طرح این شکایت پیدا شده بود.

کشف فسیل بزرگترین دلفین رودخانه‌ای با قدمت ۱۶ میلیون سال در پرو

کشف فسیل بزرگترین دلفین رودخانه‌ای با قدمت ۱۶ میلیون سال در پرو
دانشمندان جمجمه فسیل‌شده یک دلفین منقرض‌شده و غول‌پیکر را کشف کرده‌اند که تصور می‌شود ۱۶ میلیون سال پیش از اقیانوس فرار کرده و به رودخانه‌های آمازون پرو پناه برده است. طول این دلفین بین ۳ تا ۳.۵ متر بوده و با نام علمی «Pebanista yacuruna» خوانده می‌شود که از نام «یاکورونا» موجودی اساطیری در پرو و ساکن آب‌های عمیق گرفته شده است. رودولفو سالاس، دیرین‌شناس، گفت این فسیل متعلق به بزرگترین دلفین رودخانه‌ای است که تا کنون یافت شده است. به گفته وی گونه‌های زنده نزدیک به این نوع دلفین اکنون در رودخانه گنگ در هند زیست می‌کنند.

هوش مصنوعی سیل را ۷ روز زودتر پیش‌بینی می‌کند

هوش مصنوعی سیل را ۷ روز زودتر پیش‌بینی می‌کند
سیل که شایع‌ترین بلای طبیعی است، سالانه حدود ۵۰ میلیارد دلار خسارت مالی وارد می‌کند و نزدیک به ۱.۵ میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. ساخت سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی توسط گوگل گامی مهم در بهبود سیستم‌های هشدار اولیه است، که جان هزاران نفر را در هر سال نجات می‌دهد. گوگل برای پیش‌بینی سیل در مقیاس جهانی از فناوری‌های یادگیری ماشین و داده‌هایی نظیر سوابق رودخانه‌ها، اطلاعات ثبت‌شده از سطح آب آن‌ها، میزان افزایش ارتفاع آب، شرایط منطقه‌ای و ... استفاده کرده است.

ایلان ماسک با تراشه Blindsight بینایی را به افراد نابینا برمی‌گرداند

ایلان ماسک با تراشه Blindsight بینایی را به افراد نابینا برمی‌گرداند
نورالینک به‌عنوان یکی از استارتاپ‌های خبرساز دنیا، هدف‌های جاه‌طلبانه‌ای را با اتکا بر علم دنبال می‌کند. نورالینک مشغول کار روی تراشه‌ی جدیدی به نام Blindsight (کوربینی) است که درنهایت بینایی را به افراد نابینا برمی‌گرداند. خبر توسعه‌ی بلایندسایت را شخص ایلان ماسک و پس از دستاورد مهم نورالینک برای کاشت تراشه‌ی «تله‌پاتی» در مغز فرد ۲۹ ساله‌ی کم‌توان اعلام کرد. تله‌پاتی اولین تراشه‌ی نورالینک است که با موفقیت وارد مغز فردی ۲۹ ساله شده و به او امکان داده است تا ازطریق افکارش ماوس کامپیوتر را کنترل کند و مشغول تجربه‌ی بازی شطرنج شود. بلایندسایت پروژه‌ی بعدی نورالینک خواهد بود.

نظریه جدید: جهان ما در حال بلعیدن جهان‌های کوچک‌تر است

نظریه جدید: جهان ما در حال بلعیدن جهان‌های کوچک‌تر است
گسترش جهان یکی از نظریات مشهور اخترشناسی است، اما چگونگی این پدیده مورد بحث و بررسی بسیار قرار گرفته است. یک پژوهش جدید ادعا می‌کند که جهان ما با بلعیدن جهان‌های کوچک‌تر در حال گسترش است. بر اساس این فرضیه، همچنانکه جهان ما منبسط می‌شود، جهان‌های دیگر را سر راه خود جذب می‌کند، و از این طریق مرزهای خود را گسترش می‌دهد. این پدیده را تلسکوپ‌های ما به شکل افزایش شتاب گسترش جهانی مشاهده می‌کنند.

«آیا تو بنکسی هستی؟» روزی که مشهورترین هنرمند خیابانی جهان یک نقاشی دیواری در کنار آپارتمان من کشید

«آیا تو بنکسی هستی؟» روزی که مشهورترین هنرمند خیابانی جهان یک نقاشی دیواری در کنار آپارتمان من کشید
بنکسی، معروفترین هنرمند ناشناس دنیا، تصمیم گرفت که دیوار ساختمانی که من در آن زندگی می‌کنم بوم خوبی برای جدیدترین نقاشی دیواریش است. از وقتی که این نقاشی روز یکشنبه ظاهر شد، مردم پایین پنجره خانه‌ام جمع می‌شوند، لبخند می‌زنند و به من نگاه می‌کنند، انگار که می‌گویند: «می‌شود داخل باغچه شویم و عکس بگیریم؟» من عادت دارم که آن‌ها را با چهره‌هایی جدی در مترو ببینم که سرشان به کار خودشان است، از چشم تو چشم شدن در آسانسور طفره می‌روند، یا این که با سر پایین می‌خواهند هر طور شده از دست باران فرار کنند. حالا، اما کرور کرور غریبه اینجا جمع شده است و مرتب از من سوال می‌پرسند.

چقدر وقت دارید؟ الگوریتم هوش مصنوعی دانمارکی به دنبال پیش بینی زندگی و مرگ است

چقدر وقت دارید؟ الگوریتم هوش مصنوعی دانمارکی به دنبال پیش بینی زندگی و مرگ است
پژوهشگران در دانمارک در حال استفاده از هوش مصنوعی و داده‌های میلیون‌ها نفر هستند تا بتوانند مراحل زندگی یک فرد تا لحظه مرگ را پیش‌بینی کنند. سازندگان الگوریتم «لایف۲وک» (life2vec) می‌خواهند الگوها و روابطی را که «برنامه‌های یادگیری عمیق» می‌توانند کشف کنند، برای پیش‌بینی طیف وسیعی از رویدادهای بهداشتی یا اجتماعی «زندگی» بررسی کنند. سونه لمان، استاد دانشگاه فنی دانمارک گفت: «این یک چارچوب بسیار کلی برای پیش‌بینی در مورد زندگی انسان است. به این ترتیب هر جایی که داده آموزشی داشته باشید، می‌تواند هر چیزی را پیش‌بینی کند.» به گفته لمان، این امکانات بی‌پایان هستند.

پژوهش جدید: احتمال وجود حیات در مریخ کمتر از تصورات قبلی ماست

پژوهش جدید: احتمال وجود حیات در مریخ کمتر از تصورات قبلی ماست
اگرچه مریخ ممکن است سیاره‌ای خشک به‌نظر برسد، اما شواهد متعدد نشان می‌دهد که میلیارد‌ها سال پیش آب و شاید حیات در سراسر سیاره سرخ جریان داشته است. اکنون، براساس تحقیقات جدید، این آب احتمالاً مدتی کمتر از آنچه قبلاً تصور می‌شد روی سطح مریخ بوده است. براساس مقاله منتشرشده در نیچر، پیش‌ازاین محققان تصور می‌کردند شیار‌ها و کانال‌های سطح مریخ توسط جریان آب ایجاد شده‌اند، حالا پژوهش جدید محققان دانشگاه اوترخت هلند نشان می‌دهد که این شیار‌ها ممکن است حاصل تبخیر انفجاری یخ دی‌اکسیدکربن بوده باشد.

ناسا: برخورد فضاپیمای انتحاری دارت با سیارک دیمورفوس، شکل آن را تغییر داده است

ناسا: برخورد فضاپیمای انتحاری دارت با سیارک دیمورفوس، شکل آن را تغییر داده است
کاوشگر «دارت» سازمان فضایی آمریکا در سپتامبر سال گذشته در ماموریتی انتحاری به سیارک دیمورفوس برخورد کرد. قصد ناسا از این برخورد در فاصله ۱۱ میلیون کیلومتری این بود که ببیند آیا می‌توان مسیر حرکت یک جرم آسمانی را در مسیر برخورد به زمین تغییر داد یا نه؟ حالا اخترشناسان می‌گویند این اصابت نه تنها مسیر این سیارک، بلکه شکل ظاهری آن را نیز تغییر داده است. به گفته آنان این سیارک قبل از برخورد شبیه توپی بود که در ناحیه میانی کمی پهن به نظر می‌رسید، اکنون ولی به نظر می‌رسد بیشتر شبیه یک هندوانه است؛ یا از نظر فنی یک بیضی سه‌محوری.

دید تلسکوپ فضایی اقلیدس تار شد؛ دانشمندان اروپایی چگونه لایه یخی را ذوب می‌کنند؟

دید تلسکوپ فضایی اقلیدس تار شد؛ دانشمندان اروپایی چگونه لایه یخی را ذوب می‌کنند؟
آژانس فضایی اروپا روز سه‌شنبه ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) اعلام کرد دانشمندانش در تلاش هستند لایه نازکی از یخ را که بر آینه تلسکوپ فضایی اقلیدس نشسته و به طور فزاینده‌ای دید آن را مختل کرده، ذوب کنند. این تلسکوپ ماه ژوئیه سال گذشته برای فهم ماهیت اسرارآمیز ماده تاریک و انرژی تاریک، که تصور می‌شود ۹۵ درصد جهان را تشکیل می‌دهند، به فضا پرتاب شد. رالف کولی، متخصص بخش ابزار‌های اقلیدس، به خبرگزاری فرانسه گفت در خلال بازرسی‌های ماه نوامبر، اعضای تیم کنترل زمینی برای اولین بار متوجه شدند تصویرگر نور مرئی تلسکوپ نمی‌تواند نور کمی را که به آن باید وارد شود، دریافت کند.

زنبورها و شامپانزه‌ها؛ از نابغه‌های کوچک روی زمین چه می‌دانیم؟

زنبورها و شامپانزه‌ها؛ از نابغه‌های کوچک روی زمین چه می‌دانیم؟
تا پیش از این دانشمندان فقط انسان‌ها را قادر به یادگیری پیشرفته اجتماعی می‌دانستند، اما دو مطالعه اخیر نشان داد که نه تنها شامپانزه‌ها بلکه حتی زنبور‌ها نیز قادر به حل مسائل پیچیده هستند. تحقیقات در قلب یک یتیم خانه حیات وحش در زامبیا آغاز شد. محققان دانشگاه اوترخت هلند با انتشار گزارش خود در مجله نیچر از چگونگی کار با گروهی از شامپانزه‌های نیمه وحشی گفتند و این که چگونه فهمیدند که آن‌ها حل مساله را چگونه یاد می‌گیرند. محققان در طی سه ماه منتظر بودند تا شامپانزه‌ها خودشان بتوانند راه حل یک بازی را پیدا کنند. این میمون‌ها می‌بایست یک توپ چوبی را بیرون آورده و سپس آن را در یک کشوی باز قرار می‌دادند. با بستن کشو جایزه آن‌ها آزاد می‌شد. اما شامپانزه‌ها در این کار شکست خوردند و باید پذیرفت، این کارِ نسبتا پیچیده‌ای بود.

دانشمندان تعداد گام‌های مناسب برای جبران نشستن زیاد را پیدا کردند

دانشمندان تعداد گام‌های مناسب برای جبران نشستن زیاد را پیدا کردند
به دلیل پیشرفت‌های چشمگیر فناوری، که بسیاری از کار‌های فیزیکی بشر را انجام می‌دهد، شیوه زندگی روزانه عموم انسان‌های معاصر کم‌تحرک شده است، و این قضیه احتمال بیماری‌های خطرناک قلبی-عروقی، سرطان، دیابت، و بسیاری دیگر از مشکلات سلامتی را افزایش داده و بعضا عمر بشر را کوتاه کرده است. ساده‌ترین چاره مشکل کم‌تحرکی راه رفتن است، اما تاکنون معلوم نشده که چه میزان راه رفتن روزانه برای مقابله با این مشکل ضروری است. به تازگی پژوهشی جدید مشخص کرد که تعداد بهینه گام‌های روزانه چقدر می‌تواند باشد.

عجیب‌ترین داستان‌های علمی سال گذشته؛ از هوش مصنوعی تا فرازمینی‌ها و جیمز وب

عجیب‌ترین داستان‌های علمی سال گذشته؛ از هوش مصنوعی تا فرازمینی‌ها و جیمز وب
برخی از دانشمندان روی مقابله با تغییرات آب و هوایی یا درمان سرطان کار می‌کنند، اما برخی دیگر بیشتر بر این تمرکز دارند که بفهمند آیا سفر در زمان واقعاً ممکن است یا خیر. این گزارش به بیان جایی که «عشق» در بدن احساس می‌شود، ارزش علمی توده‌های غول پیکر مدفوع پرندگان و صحبت با نهنگ‌ها به عنوان تمرینی برای برقراری ارتباط با بیگانگان و فرازمینی‌ها می‌پردازد. در اینجا ۱۰ مورد از عجیب‌ترین داستان‌های علمی سال گذشته را مرور می‌کنیم.