پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
سرویس تاریخ «انتخاب»: در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی در تاریخ ۵ آبان ۱۳۷۸ آمده است:
آقای [محمد]اشرفیاصفهانی، [مسئول حوزه علمیه آیتالله اشرفیاصفهانی]آمد. از اظهارات من در خطبه جمعه در مورد شهید [عطاءالله]اشرفیاصفهانی قدردانیکرد و برای مشکل بدهیهای مدرسه علمیه به بانک مسکن بابت سود و جریمههای تأخیر و نیز برای چاپ آثار خطی پدرش، استمداد نمود. آقای [محمدمهدی]مظاهری، مدیرمسئول روزنامه جوان آمد و اظهار ارادت و تقاضای مصاحبه کرد و در مورد کیفیت کار روزنامه، نظرم را خواست؛ تذکراتی دادم. برای نامزدشدن در انتخابات [مجلس ششم]مشورت کرد.
اخوی محمد، [رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی]آمد. گفت، ترجیح میدهد کارگزاران در انتخابات، لیست مستقل بدهند، مگر اینکه چپیها بپذیرندکه یکسوم نامزدها از کارگزاران باشد وگفت، در افکارسنجیهای مقدماتی، کارگزاران از همه گروهها، وضع بهتری دارند.
ظهر هیأت رییسه [مجلس]خبرگان، در دفترم جلسه داشت. در مورد پیشنهادهای اعضا در اجلاس مشهد و نیز برنامه اجلاس بعدی، تصمیمگیری کردیم. آقایان [علی]مشکینی، [ابراهیم]امینی، [سیدحسن]طاهری [خرمآبادی]و [قربانعلی]دُرّی [نجفآبادی]گفتند، حضور من را در انتخابات، واجب عینی میدانند و در صورت عدم شرکت، معلوم نیست وضع انقلاب به چه سو خواهد رفت.
عصر دکتر [حسن]روحانی، [دبیرشورای عالی امنیت ملی]آمد. گزارشی از دیدهها و مذاکرات سفر به مالزی و ژاپن داد؛ تحت تأثیر پیشرفتهای آنها است. برای شرکت در انتخابات [مجلس ششم]مشورت کرد. تأکید به شرکت کردم و نیز شرکت در انتخابات خبرگان، به جای نماینده سمنان که مرحوم شده را صلاح دانستم؛ قرار شد کمک کنم که شورای نگهبان در امتحان سختگیری نکند و به ایشان توصیهکردم که در جامعه روحانیت مبارز، برای هدایت افراد جدید فعالتر شود. در مورد شرکت من در انتخابات هم صحبت شد؛ به نتیجه قطعی نرسیدیم.
شب آقای [احمد]جنتی، [دبیر شورای نگهبان]آمد. برای دستور شنبه آینده مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، در خصوص نظارت بر انتخابات، استمدادکردکه نظر شورای نگهبان تأمین شود. آقایان [مهدی]کروبی، [دبیرکل مجمع روحانیون مبارز]و [سیدمحمد]موسوی خویینیها به منزل آمدند. در مورد محاکمه آقای عبدالله نوری، [مدیر روزنامه خرداد]، اظهار نگرانیکردند و استمداد نمودند. همچنین از فشاری که بر مطبوعات وارد میشود که به اسم رهبری تمام میشود و باعث جدایی مردم از نظام میگردد، اظهار نگرانیکردند.
آقای [سیدمحمد]خاتمی، [رییسجمهور]، امروز به فرانسه رفت. به خاطر مه بودن فرودگاه پاریس، دو ساعت در هوا سرگردان ماندند و به خاطر تأخیر، ملاقات با [آقای لیونل ژوسپن]، نخستوزیرکوتاه بوده. در فرودگاه، [آقای لویی بسون]، وزیر مشاور در امور مسکن به استقبال آمده است. منافقین و یهودیها، کمونیستها، حزب سبز و ... علیه ایشان تظاهرات کردند. دولت فرانسه با بستن بعضی مرزها و بازداشت بعضی از ایرانیها و اظهار نگرانی وزیرکشور از امنیت کشور، با نادیدهگرفتن توافقنامه شینگن، با اعلان وضع فوقالعاده، اقداماتی انجام داده. درکاخ الیزه هم استقبال [ژاک]شیراک، [رییسجمهور فرانسه]، از آقای خاتمی، گرم نبوده و بدتر از همه، یونسکو هم سخنرانی آقای خاتمی را لغوکرده و توضیح درستی تاکنون ندادهاند. بعضی میگویند، به خاطر ملاحظات امنیتی بوده و یکی هم گفته، اصلاً سخنرانی تصویب نشده بوده و نیز رسانهها گفتهاندکه بازخواست از آقای خاتمی در مورد حقوق بشر و محاکمه ۱۳ یهودی، جدی بوده و آمریکا گفته که ما از فرانسه، اینها را خواستهایم.
در ارمنستان، حادثه مهمی اتفاق افتاده است؛ گروهی مسلح به پارلمان ارمنستان حمله کردهاند و در حالی که [آقای وازگن سرکیسیان]، نخستوزیر در حال سخنرانی بوده، حضار را به گلوله بستهاند؛ هشت نفر را کشتهاند و ۳۵ نفر را زخمی کردهاند و ۱۵۰ نفر را به گروگان گرفتهاند. نخستوزیر کشته و [آقای کارل دمیرچیان]، رییس مجلس هم زخمی شده و سپس جان باخته است. آشوبگران گفتهاند، به خاطر رواج فساد و سوءتدبیر در دولت ارمنستان، برای نجات کشور اقدام کردهاند. در چچن، ارتش روس به حومه گروزنی رسیده و شهر را متناوباً گلولهباران میکنند و موشکی به خانه اصلان مشهداُف، [= ماسخادوف]اصابت کرده است.