arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۴۸۰۳
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۲۳ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۱

مجید مجیدی: نمونه بارز بی اخلاقی ها، دیروز در مجلس بود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کارگردان فیلم حضرت محمد(ص) از آنچه بحران اخلاقی در جامعه ایران و دیگر کشورهای دنیا نام برد به شدت انتقاد کردو گفت: نمونه بارز این بی اخلاقی را روز گذشته در مجلس شاهد بودیم.

به گزارش انتخاب به نقل از مهر، آئین اختتامیه کنگره ملی پیامبر اعظم(ص) عصر امروز دوشنبه 16 بهمن در سالن همایش های  دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این برنامه مجید مجیدی کارگردان فیلم حضرت محمد(ص) در سخنانی گفت: شش سالی است که خداوند این توفیق را نصیب ما کرده است که در خصوص زندگی حضرت رسول فیلمی بسازیم. کار تحقیق و نگارش این اثر سینمایی سه سال طول کشید ولی هر چقدر پیش می رفتیم بیشتر احساس می کردم که این موجود مقدس چقدر مظلوم است حتی بین خود مسلمانها و حتی در کشوری که در آن به دنیا آمده است.

وی افزود: ما هر چه در تاریخ تورق کردیم کمتر نشانه هایی از وجود حضرت محمد(ص) دیدیم بخصوص نشانه هایی از بدو تولد تا بعثت.درباره مقطع کودکی ایشان مطالب بسیار اندکی است.

این فیلمساز سپس از بی اخلاقی به عنوان یکی از بحران های جدی دنیای امروز نام برد و بر لزوم بکار بردن آموزه های اخلاقی پیامبر اسلام در زندگی یکایک مردان جهان تاکید کرد.

مجیدی در ادامه از کم کاری هنرمندان در موضوع پرداختن به پیامبر اسلام گلایه کرد و افزود: حدود 200 فیلم مستقیم و غیر مستقیم در مورد زندگی حضرت عیسی ساخته شده است، حدود 120 فیلم درباره حضرت موسی ساخته شده است. حدود 80 فیلم در باره پیامبران دیگر و حدود 45 فیلم تنها درباره بودا  ساخته شده اما درباره پیامبر اسلام تنها فیلم شاخصی که معمولا از آن نام برده می شود فیلم محمد رسول الله ساخته مصطفی عقاد است.

این کارگردان سینمای ایران در ادامه از این فیلم هم انتقاد کرد و خاطرنشان کرد: در این فیلم بیشتر به جنبه های جنگی پرداخته شده و حتی وجوه معرفتی این جنگ ها هم خوب بررسی نشده است در حالی که پیامبر در همین جنگ ها  به مسلمانان تاکید می کردند که نباید حتی به درخت ها آسیبی وارد شود ضمن اینکه این جنگ ها بیشتر دفاع بوده نه تهاجم.

مجیدی سپس دلیل بسیاری از بی اخلاقی های موجود در ایران و دیگر مناطق دنیا را بهره نگرفتن از آموزه های اخلاقی پیامبران و بویژه پیامبر اسلام ذکر کرد و به عنوان نمونه گفت: نمونه بارز این بی اخلاقی را دیروز در مجلس شاهد بودیم آنچه دیروز در مجلس اتفاق افتاد نشان دهنده اوج بی اخلاقی است و این هم در شرایطی است که رهبر معظم انقلاب همه را به وحدت توصیه کرده اند.

وی افزود: ما در همین جامعه خودمان نتوانسته ایم اخلاق ناب محمدی را رواج دهیم. چاره و درمان درد کنونی بشریت در اخلاق نهفته است و اساس رمز پیروزی پیامبر و اسلام در اخلاق است.

سازنده فیلم به رنگ خدا اضافه کرد: درتمام این سالها دغدغه هیچ کس و هیچ مسئولی درجامعه ایران به غیر از مقام معظم رهبری، فرهنگ نبوده است. یک مسئول فرهنگی در این کشور نبوده که افق درازمدتی نسبت به حوزه های فرهنگی داشته باشد .

مجیدی تاکید کرد: هر کسی آمده گفته من 4 سال یا دو سال وقت دارم باید ببینم چه چیزی عاید خودم می شود؟

وی سپس اضافه کرد: ما شش سال پیش بنای فیلم حضرت محمد را گذاشتیم و به لطف خود پیامبر اسلام و با راهنمایی های مقام معظم رهبری الان به این وضعیت رسیده است.

بودجه یک میلیارد دلاری قطر برای ساخت اثری در مورد پیامبر اسلام

وی همچنین به اظهار تمایل برخی مسئولان کشور قطر برای همکاری در این پروژه در ابتدای آن گفت: پیام های مختلفی برای ما می فرستادند و می گفتند افتخار این فیلم باید متعلق به کل جهان اسلام باشد و ما حاضریم از شما حمایت کنیم الان امیر قطر یک پروژه مشابه را شروع کرده است و تا جایی که من می دانم یک بودجه یک میلیارد دلاری اختصاص داده اند برای ساخت یک اثر بزرگ درباره زندگی حضرت محمد (ص) که تهیه کننده آن هم تهیه کننده فیلم های ماتریکس و ارباب حلقه هاست.

مجیدی تاکید کرد: بازه وقایع این فیلم از بدو تولد تا فوت حضرت است و شاید می خواهند با این کار نسخه خودشان را درباره پیامبر بپیچند در حالی که ما حدود چند ماه است له له می زنیم که از بانک مرکزی رقمی به صورت دلار بگیریم بلکه بخشی از هزینه های مربوط به بخش خارجی فیلم را تامین کنیم.

کارگردان فیلم حضرت محمد (ص) که در کنگره ملی پیامبر اعظم (ص) سخن می گفت در بخش دیگری از سخنانش ضمن بیان این نکته که وقایع این فیلم قبل از تولد پیامبر و از حمله سپاه ابرهه شروع می شود یک صحنه این فیلم را به عنوان تبرک برای مخاطبان حاضر در این کنگره بیان کرد.

مجیدی ادامه داد: در صحنه اصلی حضرت محمد در سن شش سالگی برای اولین بار به غار حرا می رود. در این مسیر عبدالمطلب پدربزرگ ایشان هم همراه پبامبر است و به هر حال چون سنشان بالا است پیامبر از او پیش می افتد و کوه را بالا می رود در طول این مسیر لباس مبارک حضرت که باد آن را تکان می دهد به یک بوته خار گیر می کند. ما انسانهای معمولی به طور طبیعی در این قبیل مواقع پا روی بوته می گذاریم و راه را صاف می کنیم مسیرمان را ادامه می دهیم ولی حضرت در این لحظه دولا می شوند و دانه دانه خارها را از لباسشان جدا می کنند. در این بین یک تار نخ از لباس پیامبر به شاخه ای گیر می کند و وقتی پیامبر نخ را می کشند شاخه خم می شود در این لحظه پیامبر به خاطر اینکه آسیبی به این شاخه نرسد از ته لباس خودشان ، نخ را پاره می کنند. انگار بوته می خواهد از لباس حضرت تبرک بگیرد وقتی لباس از شاخه جدا می شود قاصدکی از او جدا می شود و در هوا پراکنده می شود و حضرت که به نزدیکی غار حرا می رسد می بیند که انبوهی از قاصدک ها مسیر راه را سنگ فرش کرده اند. در این لحظه که حضرت در حرکت است صحنه به گونه ای است که انگار ایشان در آسمان حرکت می کنند.

سازنده فیلم حضرت محمد(ص) ابراز امیدواری کرد کنگره هایی مانند پیامبر اعظم(ص) بتوانند اخلاق محمدی را در جامعه نهادینه کند.

در پایان این برنامه ضمن معرفی و تقدیر از برگزیدگان کنگره ملی پیامبر اعظم(ص) از مجید مجیدی، مهندس اسماعیلی مسئول ساخت شهرک سینمایی مدینه النبی، عضدی و بلوچی پژوهشگران فعال در زمینه شناساندن پیامبر به جامعه با اهدای لوح و جوایز ویژه تقدیر شد.
نظرات بینندگان