ایلنا: یک نماینده مجلس درباره واکنش برخی از نمایندگان در صحن مجلس درخصوص بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام با اجازه مقام معظم رهبری گفت: در مسائل نه جلوتر از رهبر حرکت کنیم، نه آنچنان عقب بیفتیم که نفهمیم دنیا دست کیست.
علی بیگدلی درباره موضعگیری برخی از نمایندگان در صحن مجلس درخصوص بررسی FATA در صحن مجلس و تاکید وی مبنی بر اینکه کسی نباید از رهبری جلوتر و یا عقبتر باشد، گفت: همکاران در صحن مجلس تذکر دادند که چرا مجمع تشخیص مصلحت نظام دوباره میخواهد FATA را در دستور کار قرار دهد و بررسی کند که آقای قالیباف هم فرمودند طبق استعلامی که آقای رئیسجمهور از مقام معظم رهبری کردند مقام معظم رهبری اجازه دادند کهFATF مجددا بررسی شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه FATF در مجلس دهم مصوب شد و اگر اشتباه نکنم شورای نگهبان تاییدش کرد که بعدا یا به واسطه بحث نظارتی مجمع بود یا مسائلی که داشت به آنجا رفت، یادآور شد: در مجمع تشخیص مصلحت یک طرح یا موضوعی یکسال فرصت بررسی دارد، اگر طی یکسال بررسی نشد به دلیل مرور زمان از دستور مجمع خارج میشود.با توجه به نظراتی که آقای رئیسجمهور دارد و فکر میکند نیاز است FATF مجددا بررسی شود و مسائل بینالمللی مربوط به آن باید حل و فصل شود این مسئله را مطرح کرد.
وی ادامه داد: یک عده از دوستان روز گذشته تذکرانی دادند و آقای قالیباف گفتند که رئیسجمهور از مقام معظم رهبری اجازه گرفته است و ایشان هم اجازه دادهاند که موضوع FATF در مجمع تشخیص مصلحت دوباره بررسی شود که البته این بررسی مجدد به معنای رد یا تایید نیست، بلکه فقط بررسی است.
این نماینده مجلس گفت: حال یک عده از دوستان تندروی خاص خودشان را داشتند که نباید این، اتفاق بیفتد و نمیخواهیم با آمریکا مذاکره کنیم از این دست سخنان، آن هم درحالی که هنوز اصلا مراحلی طی نشده است، تاییدی نشده است که بخواهد این اتفاقات رخ دهد. من هم گفتم اگر ما ادعای ولایتمداری داریم که باید داشته باشیم نظام جمهوری اسلامی و ما کسانی که مسئولیت داریم باید ولایتمداری خودمان را در عمل ثابت کنیم؛ نه جلوتر از رهبری حرکت کنیم، نه آنچنان عقب بیفتیم که نفهمیم دنیا دست کیست.
وی در خصوص اینکه یک نامهای با امضای ۱۲۰ نماینده منتشر شد و خواسته شده از بررسی مجدد FATF جلوگیری شود، اما بحثی که مطرح است اگر این نمایندگان به گفته خود اطمینان دارند چرا اسامیشان را منتشر نکردهاند، بیان کرد: ببینید بحث جلوگیری نیست، نامه را برای من هم آوردند، البته من متن را کامل نخواندم، به رئیس مجمع نامهای نوشتند که فکر میکنم توصیههای خودشان درباره FATF را به رئیس مجمع بیان کردند که داخل آن فواید و مزایا و عوارض FATF را از دیدگاه خودشان بیان کردند.
بیگدلی درباره اینکه در نامه آن ۱۲۰ نماینده مطرح شده است که پالرمو و CFT هیچتاثیری در زندگی مردم ندارد، آیا به واقع چنین است، گفت: اولا من کارشناس مسائل اقتصادی و امور خارجه نیستم، ولی من فکر میکنم ما یک دولت و امورخارجه با همه تشکیلات داریم و در بالای همه اینها مقام معظم رهبری هستند. در مسائل بینالمللی و روابط بینالمللی مطیع فرمایشات ایشان هستم، چون نظرات کارشناسی چه کارشناسانی که مستقیم با ایشان در ارتباط هستند، چه کارشناسانی که از طرف دولت و نهادهای مجموعه رهبری حضور دارند و به ایشان ارجاع میشوند؛ بلاخره ایشان با دید بازتری و نگاه عمیقتری کارشناسی میکنند و با اطلاعات بیشتری مشکلات، معضلات و مسائل مملکت را در کنار آن کار کارشناسی میگذارند و ما مطیع دستوراتی هستیم که در سطح رهبری و توسط ایشان گرفته میشود.
وی تاکید کرد: ارتباط داشتن با دنیایی که منافع ملی ما را به خطر نیندازد حتما لازم و ضروری است چراکه ما یکسری منافع ملی، مذهبی داریم و منافع جمهوری اسلامی ایران باید در نظر گرفته شود.
این نماینده مجلس بیان کرد: شما در یک ساختمانی که زندگی میکنید نمیتوانید با همسایه سلام و علیک نداشته باشید. نمیتوانید با همسایه خودتان مراوده نداشته باشید. نیاز به همسایه و کمک وی دارید، او نیاز به شما کمکتان دارد. در دنیا هم همین است، هر کسی دنبال منافع خودش است، منافع ملی خط قرمز ماست و باید برایش چارچوب و ایدئولوژی در نظر گرفته شود.